Direct naar de content

Weekberichten van 8 tot en met 14 oktober 2018

Expo REAL
Maandag 8 en dinsdag 9 oktober
Munchen, Duitsland

Wethouder Kurvers (o.a. Bouwen) is 8 en 9 oktober aanwezig op de EXPO Real, de grootste internationale vastgoed vakbeurs. Hij spreekt daar onder andere met nationale en internationale ontwikkelaars en investeerders over bouwplannen van Rotterdam. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 41316567)

Bekendmaking genomineerden Rotterdamse Ondernemersprijs 2018
Maandag 8 oktober, 16.30 uur
Stadhuis, Coolsingel 40, Rotterdam

Aanstaande maandag maakt wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie) de drie genomineerden bekend voor de Rotterdamse Ondernemersprijs 2018. Dit gebeurt vanaf 16.30 uur in het Stadhuis. De Rotterdamse Ondernemersprijs is al meer dan 33 jaar een gerespecteerde activiteit in de regio Rotterdam. Door deze verkiezing is het mogelijk om ondernemers in de regio te belonen voor goed ondernemerschap. Daarnaast inspireert het evenement andere ondernemers en promoot het de regio als vestigingsgebied. Op maandag 19 november wordt bekend welke ondernemer de titel een jaar lang mag dragen. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 53786101)

Seminar Emissievrije Binnenstad tijdens Ecomobiel
Woensdag 10 oktober, 14.55 uur
Brabanthallen, Diezekade 2, 's-Hertogenbosch

Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid, Luchtkwaliteit en Energietransitie) spreekt op de dag van de duurzaamheid op het hoofdpodium van de vakbeurs Ecomobiel. Hij levert om 14.55 uur een bijdrage als spreker aan het seminar ‘De Emissievrije Binnenstad’, met het thema: 'Gemeente Rotterdam- Goed voorbeeld, 2025 en verder'. De vakbeurs Ecomobiel trekt, samen met Vakbeurs Energie en Industrial Heat & Power, 15.000 professionals die zich bezig houden met het zoeken van oplossingen voor energie opwek en energie besparing. Naast de beursvloer is er een inhoudelijk programma met diverse sprekers en een afsluitend debat, waar wethouder Bonte tevens aan zal deelnemen. (Meer informatie: www.ecomobiel.nl of Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Bonte, tel. 06 – 220 496 57)

Speciale vertoning ‘What Will People Say’
Woensdag 10 oktober
Cinerama, Rotterdam

Aanstaande woensdag opent wethouder Judith Bokhove (o.a. Jeugd) een speciale filmvertoning van ‘What Will People Say’ in Cinerama. In het kader van Wereldmeisjesdag organiseert de gemeente Rotterdam in samenwerking met Cinemien en het Landelijk Knooppunt voor Huwelijksdwang en Achterlating deze avond. Op deze manier wordt aandacht gevraagd voor de belangrijke problematiek van huwelijksdwang en achterlating waar ook Rotterdamse meisjes en jongens mee te maken kunnen hebben. Zelf je partner kiezen is een mensenrecht. Trouwen doe je uit vrije wil. Deze mensenrechten staan ter discussie in de film ‘What Will People Say’. Om deze kwesties extra onder de aandacht te brengen, wordt de film vertoond aan de vooravond van Wereldmeisjesdag. (Meer informatie: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 220 496 57)

Bijeenkomst 'Veilig uitgaan: samen voor gastvrij'
Donderdag 11 oktober, 12.00 uur
Arminiuskerk, Rotterdam

In de Week van de Veiligheid vindt op donderdag de bijeenkomst 'Veilig uitgaan: samen voor gastvrij' plaats. Tijdens het evenement gaan veiligheidsprofessionals met elkaar in gesprek over onder andere ID-fraude onder jongeren en samenwerking tussen verschillende veiligheidsdiensten. Wethouder Bert Wijbenga (o.a. Handhaving) spreekt tijdens de bijeenkomst de bezoekers toe. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 28362717)

Opening Mega Water Vlaggenlijn
Donderdag 11 oktober, 13.45 uur
Woon-zorgcentrum Hoppeseteyn, Boezemsingel 100, Rotterdam

Op donderdag 11 oktober onthult wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) de 250ste vlag van de Mega Water Vlaggenlijn. Meer dan tweehonderd ouderen schilderden een kleine driehonderd vlaggen. De vlaggen komen te hangen aan een lijn over de Boezem bij woon-zorgcentrum Hoppesteyn in Kralingen-Crooswijk. Met de vlaggenlijn ‘Dromen aan het water’ vragen de organisatoren, waaronder Stichting Pluspunt Rotterdam, aandacht voor kunstactiviteiten voor ouderen in de wijken. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter Cultuur wethouder Kasmi, tel. 06 – 53786101)

World Peace Flame Symposium
Donderdag 11 oktober, 14.00 uur
Bibliotheektheather, Rotterdam

Op 11 oktober 2018 spreekt wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid, Luchtkwaliteit en Energietransitie) tijdens het symposium georganiseerd rondom de World Peace Flame. De World Peace Flame is een vredesvlam en komt voort uit een eenvoudige maar ambitieuze droom; het ontsteken van een eeuwig brandende World Peace Flame overal ter wereld. De World Peace Flame kwam in 2013 naar Rotterdam om een blijvende plek te krijgen in de Groene Passage. De vlam brandt hier inmiddels 5 jaar; een bijzondere mijlpaal. (Meer informatie: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Bonte, tel. 06 – 220 496 57)
 

Oplevering duurzame woningen in de Staringbuurt
Donderdag 11 oktober, 16.30 uur
Hoek Vosmaerstraat / Nicolaas Beetstraat

Woonstad levert de eerste vrije sector huurwoningen op van het bouwproject in de Staringbuurt. De duurzame woningen zijn goed geïsoleerd, gasloos, hebben een warmtepomp en zonnepanelen. Tijdens de oplevering zijn een aantal woningen te bezichtigen. Wethouder Kurvers (o.a. Bouwen) spreekt tijdens de oplevering van de woningen. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 41316567)

KPN Startup Evening
Donderdag 11 oktober, 17.30 uur
KPN, Wilhelminakade 123, Rotterdam

Op donderdag 11 oktober organiseert KPN de KPN Startup Evening om nieuwe ontwikkelingen van KPN, startups waar KPN mee werkt en haar partners in de spotlight te zetten. Tijdens de avond vinden er speeddates plaats tussen partners van KPN en de aanwezige startups. Wethouder Barbara Kathmann neemt tijdens de avond deel aan de speeddates en spreekt met een aantal startups. Jan Kees de Jager opent de avond. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 53786101)


Noot voor de redactie: