Direct naar de content

Weekberichten van 8 tot en met 14 april 2019

Africa Works 2019 conferentie
maandag 8 april, 9.00 uur
Van Nelle fabriek

Africa Works! is het grootste op Afrika gerichte zakelijke evenement van de Benelux. De 2019-editie is op 8 en 9 april in de Van Nelle Fabriek. Diverse Afrikaanse delegaties komen hier om de top van het Nederlandse bedrijfsleven te ontmoeten. Er zijn presentaties over Afrika’s eerste stroom-opwekkende afvalcentrale, het grootste windpark van Afrika en over Rendeavour, het bedrijf dat enorme satellietsteden bouwt in onder andere Nigeria en Kenia. Verder spreken architecten Reinier de Graaf (Van OMA) en Duzan Doepel uit Zuid-Afrika (DoepelStrijkers). De Nederlandse watergezant Henk Ovink vertelt hoe steden droge voeten kunnen houden. Burgemeester Ahmed Aboutaleb zal Africa Works! 2019 openen. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Conference Platform 35e EFR Business Week
Maandag 8 april, 13.00 uur
Stadhuis, Coolsingel 40, Rotterdam

Maandagmiddag spreekt wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie) tijdens het Conference Platform in het kader van de 35e EFR Business Week. Dit interactieve studentencongres vindt plaats op maandag 8 april 2019 en wordt georganiseerd door de Economische Faculteitsvereniging. Het overkoepelende thema van de EFR Business Week is #TheNewWorld. De afgelopen jaren heeft het congres meer dan 70 bachelor- en masterstudenten en 30 prominente genodigden bijeengebracht. Het evenement is open voor alle studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het doel van dit congres is studenten te inspireren, te motiveren en actief te laten nadenken over de wereld van morgen. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

Start bouw woontoren OurDomain
Dinsdag 9 april, 17.45 uur
Grand Café Willem de Kooning Academie, Wijnhaven 61, Rotterdam

Stebru start de bouw van OurDomain, een woontoren met 612 kamers en appartementen voor studenten en starters. Wethouder Bas Kurvers (Bouwen, wonen en energietransitie gebouwde omgeving) is aanwezig bij de start van de bouw. De woontoren wordt gebouwd aan de Wijnhaven en wordt uiteindelijk 70 meter hoog. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 413 165 67)

Zakenvrouw van het jaar 2019
Woensdag 10 april, 19.00 uur
Stadhuis, Coolsingel 40, Rotterdam

Woensdagavond reikt wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie) de Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar Awards uit. Deze award stimuleert, inspireert, verbindt en geeft bekendheid aan vrouwelijk ondernemerschap in Rotterdam als voorbeeld voor andere ondernemers. De Zakenvrouw van het Jaar in Rotterdam moet een voorbeeld zijn voor andere vrouwelijke ondernemers en hen stimuleren zichzelf te ontwikkelen. Naast haar visie, financieel inzicht en creatief ondernemerschap zal de Rotterdamse Zakenvrouw beoordeeld worden op haar successen en onderscheidend vermogen. Haar maatschappelijke betrokkenheid bij en het verstrekken van werkgelegenheid in de regio Rotterdam zal eveneens meewegen in de selectie. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

SportFilmFestival
Woensdag 10 april, 19.00 uur
SS Rotterdam

Van 10 tot en met 14 april is film- en muziektheater LantarenVenster opnieuw het decor voor het SportFilmFestival Rotterdam 2019. Dit jaar viert het festival haar jubileum. Bij een jubileum past ook een feestelijke opening. De opening op woensdag 10 april 2019, vindt dit jaar plaats op het majestueuze stoomschip ss Rotterdam. Wethouder Sven de Langen (o.a. Sport) opent het festival. De presentatie van de avond is in handen van ambassadeur Wilfried de Jong. (Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 415 499 95)

Aftrap Girlsday 2019 in gemaal Westersingel
Donderdag 11 april, 9.00 uur
Gemaal Westersingel, Westersingel 314, Rotterdam

Op donderdag 11 april ontvangt wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs) een groep meiden van de Hofplein Theaterschool voor de start van Girlsday. Op Girlsday, een landelijk initiatief, laten vrouwen met technische beroepen bij de gemeente Rotterdam meiden kennismaken met hun werk. Zo krijgen ze een beeld van verschillende technische functies. Dit is nodig omdat hun beeld vaak niet klopt en ze hierdoor niet kiezen voor deze richting. Terwijl juist in de techniek in Rotterdam veel werk is. (Meer informatie: Mirjam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 284 894 54)

Kleine Beurs Tour
Donderdag 11 april, 13.15 uur
Rotterdam

Donderdagmiddag gaat wethouder Michiel Grauss op Kleine Beurs Tour met een Rotterdammer die ervaring heeft met leven in armoede. Tijdens de tour wordt laten zien op welke plekken in de stad mensen met een kleine beurs terecht kunnen. (Meer informatie: Miriam Vianen, bestuursvoorlichter wethouder Grauss, tel. 06 – 531 487 55)

Aftrap ‘Adopteer de Vrijwilliger’
Donderdag 11 april, 16.00 uur
Stadhuis, Coolsingel 40, Rotterdam

Wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie) en wethouder Michiel Grauss (o.a. armoedebestrijding) lanceren aanstaande donderdag 11 april samen met Netwerk Nieuw Rotterdam de campagne ‘Adopteer de Vrijwilliger’. De wethouders trappen de campagne gezamenlijk af als een signaal naar en oproep aan alle Rotterdammers om bij te dragen aan het bestrijden van eenzaamheid en het investeren in de Rotterdamse jeugd. De campagne ‘Adopteer de vrijwilliger’ stelt bedrijven en organisaties in staat om, doormiddel van het storten van een geldbedrag, vrijwilligers symbolisch te adopteren. Wanneer een bedrijf of organisatie vrijwilligers adopteert ontvangen zij een certificaat als bewijs van hun ‘Sociale impact’. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

Opening gerestaureerd brugwachtershuisje Delfshaven
Vrijdag 12 april, 13.30 uur
Lage Erfbrug, Rotterdam

Wethouder Kurvers van bouwen, wonen en energietransitie gebouwde omgeving opent het gerestaureerde brugwachtershuisje op de Lage Erfbrug. Het huisje van 9 vierkante meter groot heeft een nieuwe dubbele voordeur en wordt straks gebruikt als kiosk en ontmoetingsplek. De stichting brugwachtershuisje beheerde het huisje al sinds 2012, maar kon weinig organiseren in het huisje, omdat slagbomen de toegang blokkeerden. De nieuwe voordeur maakt het brugwachtershuisje beter toegankelijk. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 413 165 67)

“Zo, ben jij er ook nog?”
Zaterdag 13 april, 15.00 uur
Boekhandel Donner, Coolsingel 114

Zaterdagmiddag spreekt burgemeester Aboutaleb tijdens de presentatie van het boek ‘Zo, ben jij er ook nog?’ van Bert van Slooten en Elly van der Klauw. Het is het verhaal van het meisje Roos, dat in 1932 werd geboren in een gewoon Rotterdams arbeidersgezin. Ze is zeven jaar oud als de oorlog begint. Het boek beschrijft de grote gevolgen van de keuzes van volwassenen voor Roos en haar twee zusjes, die drie jaar oorlog inclusief de Hongerwinter moeten zien te overleven. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)


En verder…

neemt burgemeester Aboutaleb het eerste exemplaar in ontvangst van de biografie over André van der Louw in de Burgerzaal op vrijdag 12 april 16.00 uur. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)
 


Noot voor de redactie: