Direct naar de content

Weekberichten van 8 april tot en met 14 april

Congres MOBILITY MATTERS
Dinsdag 11 april, 9.00 uur
De Doelen

Wethouder Langenberg (mobiliteit en duurzaamheid) opent het landelijke mobiliteitscongres MOBILITY MATTERS op dinsdag 11 april. MOBILITY MATTERS wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam en borduurt voort op het Stedelijk Vekeersplan Rotterdam 2016-2030. Het congres biedt inspirerende sprekers, verrassende locatiebezoeken, koplopers in het vakgebied, nieuwe invalshoeken en dynamische debatten. Keynote speakers Gil Penalosa (8 80 Cities) en Thomas Rau (RAU) geven boeiende visies en stof tot nadenken. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22 04 96 57.)

Bijeenkomst Burgerjury
Dinsdag 11 april, 19.00 uur
Stadhuis Rotterdam, Burgerzaal

De vijfde Burgerjury komt eraan. Deze keer gaan de leden van de Burgerjury samen in gesprek met burgemeester Aboutaleb over ‘De WIJsamenleving’ en met wethouder Eerdmans (Veiligheid, Buitenruimte en Democratische Vernieuwing) over ‘Schone Stad’. Wethouder Eerdmans geeft deze avond ook een terugkoppeling over wat er is gedaan met de input van de Burgerjury bij de afgelopen bijeenkomst, met de onderwerpen ‘Citymarketing’ en ‘Zorg Dichtbij’.

De Burgerjury is een mooi voorbeeld van democratische vernieuwing, die ook de aandacht heeft getrokken van het Rijk en andere gemeenten. Extra gasten deze keer zijn onder andere demissionair minister Plasterk en de heer Blase namens Code Oranje. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 – 51 26 63 15.)

Ondertekening Warm-weer protocol strand Nesselande
Woensdag 12 april, 9.30 uur
Brasserie Lookies, Maltaplein 2

Alle partijen die komende zomer weer samenwerken aan een prettig en veilig strandseizoen in Nesselande zetten woensdag hun handtekening onder het warm-weer protocol. Naast wethouder Eerdmans (Veiligheid) zijn dat politie, Handhaving cluster Stadsbeheer, RET, Brandweer Rotterdam-Rijnmond, Gideon Security, winkeliersvereniging Boulevard Nesselande, Buurtwerk en Staatsbosbeheer. De samenwerking in het toezicht werkt goed op warme dagen (vanaf 23 graden Celsius). Dat is de afgelopen jaren wel gebleken. In het kader van programma Oost wordt er dit jaar ook extra particulier toezicht ingezet. Een experiment vorig jaar leerde dat dat goed werkt. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 – 51 26 63 15.)

Entrepreneurial Inspiration Day
Donderdag 13 april, 12.00 uur
Erasmus Centre for Entrepreneurship, Marconistraat 16

Wethouder Maarten Struijvenberg (economie) neemt deel aan een paneldiscussie tijdens de Entrepreneurial Inspiration Day op het Erasmus Centre for Entrepreneurship. Dit is een inspirerende bijeenkomst voor studenten en young professionals die opgeleid worden tot de ondernemers van de toekomst. Andere panelleden zijn onder anderen Steef van de Velde, dean van Rotterdam School Of Management en Marjan van Loon, president-directeur van Shell. Ook Jan-Peter Balkenende is aanwezig en geeft een lezing over globalisering en het wereldwijde ondernemerschap. (Meer informatie bij Saskia Kooijman-Castelijns, woordvoerder wethouder Struijvenberg, telefoon 06 – 53 786 101)


Noot voor de redactie: