Direct naar de content

Weekberichten van 7 tot en met 15 maart

Landelijke Aangifte Dag
zaterdag 7 maart, 10.00 uur
Stadhuis, Coolsingel 40

Jaarlijks organiseert de Stichting Belasting Rotterdam (SBR) in maart de Landelijke Aangifte Dag. Studenten fiscale economie en fiscaal recht van de Erasmus Universiteit vullen kostenloos de aangifte inkomstenbelasting 2014 in voor minder draagkrachtige particulieren. Wethouder Maarten Struijvenberg is zaterdag 7 maart aanwezig bij deze bijeenkomst in het Stadhuis en spreekt de deelnemers toe. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 22661917)

YES!Delft
Vrijdag 13 maart, 14.30 uur
Molengraaffsingel 12, Delft.

Wethouder Maarten Struijvenberg en de Haagse wethouder Ingrid Engelshoven brengen vrijdag 13 maart een werkbezoek aan Yes!Delft. Het centrum richt zich op hightech ondernemers met een innovatief product of proces. Ook inspireert en ondersteunt Yes!Delft studenten, professionals en wetenschappers. Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 22661917)

Werkbezoek aan WoonWijzerWinkel
Vrijdag 13 maart,14.45 uur.
Directiekade 2, Heijplaat, RDM Dokloods Haven 2600

Wethouder Pex Langenberg brengt vrijdag 13 maart een werkbezoek aan de WoonWijzerWinkel. Woningeigenaren kunnen hier terecht voor onafhankelijk en deskundig advies over hoe zij hun woning energiezuiniger kunnen maken. De WoonWijzerWinkel is een initiatief van de 15 gemeenten van de voormalige stadsregio Rotterdam. Zij hebben zich verenigd in de Alliantie Duurzaam Rijnmond en werken samen met bewoners en bedrijven. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten ondersteunt dit initiatief de eerste jaren met geld uit het SER Energieakkoord. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657)

Uitreiking prijzen Prinses Christina Concours
Zondag 15 maart, 13.45 uur
Concert- en congresgebouw De Doelen

Zondag reikt burgemeester Ahmed Aboutaleb, samen met Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de prijzen uit tijdens de regionale finale van het Prinses Christina Concours in De Doelen. Het Prinses Christina Concours organiseert concoursen voor jongeren die zich bezighouden met klassieke muziek, compositie of jazz. Zo doen zij podiumervaring op en krijgen feedback van een deskundige jury. Tijdens de regionale finale verzorgen acht finalisten (12 t/m 19 jaar) een optreden voor vakjury en publiek. Iedere finalist mag tien minuten lang een eigen programma laten horen. Aan het eind van de finale volgt de feestelijke prijsuitreiking en maakt de jury bekend welke finalisten naar Den Haag mogen voor de halve finale: de Dag van de Genomineerden.
(Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)


Noot voor de redactie: