Direct naar de content

Weekberichten van 7 tot en met 13 mei 2016

De Digitale Werkplaats
Maandag 9 mei, 10.00 uur
Schiecentrale, Sint Jobsweg 116

Gemeente Rotterdam organiseert samen met Google het evenement De Digitale Werkplaats voor ZZP’ers en MKB’ers. Rotterdamse ondernemers worden tijdens dit gratis en laagdrempelige tweedaagse event digitale vaardigheden bijgebracht om online zaken te doen en daarmee groei te realiseren. Wethouder Maarten Struijvenberg (Economie) geeft tijdens de opening van het evenement een inleiding over het belang van ZZP’ers en MKB’ers voor de Rotterdamse economie en wat de gemeente onder andere doet om het ondernemersklimaat zo gunstig mogelijk te maken en te behouden. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 53 78 61 01)


Eerdmans@ in Kralingen-West
Dinsdag 10 mei, 19.30 uur
Pro Rege, Oudedijk 113

Wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte) is dinsdagavond in Kralingen-West om tijdens de bijeenkomst Eerdmans@ met bewoners in gesprek te gaan over de buitenruimte in de wijk. De wethouder hoort graag van de bewoners hoe zij de leefbaarheid en het woongenot in hun wijk ervaren. Waar zijn de favoriete plekken van de bewoners en waar zien zij nog kansen? Wat vinden de bewoners van hun wijk? (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 – 51266315)


Uitreiking Hart voor Rotterdam prijs
Donderdag 12 mei, 17.50 uur
De Delft, Schiehaven 15

Wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid) reikt donderdag de Hart voor Rotterdam prijs uit. Deze MVO prijs wordt uitgereikt aan het meest sociale bedrijf uit Rotterdam Rijnmond. Het thema van dit jaar is: ‘Jeugdwerkloosheid’. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 53 78 61 01)


Opening De Nieuwe Poort
Vrijdag 13 mei, 16.30 uur
Groothandelsgebouw, Weena 711

Vrijdag verricht burgemeester Aboutaleb de officiële opening van De Nieuwe Poort, een centrum voor inspiratie, ontmoeting, bezinning en verdieping in het Groothandelsgebouw. Initiatiefnemer is Ruben van Zwieten (1983), die zowel ondernemer en predikant is, de twee beroepen die Nederland groot hebben gemaakt. Die veelzijdigheid is de basis van De Nieuwe Poort, dat een uitgebreid ‘zingevend’ kunst- en cultuurprogramma biedt, naast hoogwaardige horeca en unieke plekken om te werken. De Nieuwe Poort biedt ook onderdak aan andere sociale ondernemingen, jonge professionals kunnen er vrijwilligerswerk doen en bedrijven kunnen ‘fitness voor de geest’-abonnementen afsluiten voor hun medewerkers. Verder zijn er clubavonden en concerten. Iedereen is welkom. De eerste vestiging van De Nieuwe Poort opende in 2013 aan de Amsterdamse Zuidas. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53 28 48 13)


En verder…
…neemt wethouder Pex Langenberg (Duurzaamheid) op dinsdag 10 mei vanaf 15.45 uur deel aan het panel RT2 nature based solutions in cities tijdens de Conferentie Adaptation Futures 2016 in het WTC Rotterdam. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22049657)


Noot voor de redactie: