Direct naar de content

Weekberichten van 7 tot en met 13 januari 2019

Opening klimaatbestendig plein
Maandag 7 januari, 11.00 uur
Maasboulevard 123, Rotterdam

Op maandag 7 januari opent wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) het nieuwe klimaatbestendige plein voor het kantoor van Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Dit doet hij samen met bewonersorganisatie Struisenburg en gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk. Het plein is omgebouwd tot een klimaatbestendig en -adaptief plein. Er staan verschillende plantenbakken met verschillende soorten beplanting. De beplanting is veelal droogtebestendig. Ook is er een bak waar regenwater heengeleid wordt. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)

Uitreiking eerste meetsetje van DCMR
Woensdag 9 januari, 13.00 uur
Puntegaalstraat, Rotterdam

In 2019 meet de DCMR Milieudienst Rijnmond exact 50 jaar de luchtkwaliteit. Daarom nodigt ze bewoners van verschillende gemeenten uit, om in 2019 met hen mee te meten. Wethouder Arno Bonte (o.a. Luchtkwaliteit) overhandigt aanstaande woensdag het eerste meetsetje aan een bewoner van de Puntegaalstraat. In Rotterdam doen in totaal 50 bewoners mee. (Meer informatie: Pieter Bas Simons, tel. 06 – 510 747 91)

Nieuwe railwerkplaats voor RET
Woensdag 9 januari, 16.00 uur
Kleiweg 244, Rotterdam

Op woensdag 9 januari opent wethouder Judith Bokhove (o.a. Mobiliteit) de nieuwe railwerkplaats van de RET aan de kleiweg samen met Maurice Unck (RET). Het nieuwe pand heeft een volledig transparante gevel, dit biedt veel daglicht aan de medewerkers en bespaart elektriciteit. De werkplaats is samen met de medewerkers, die er vaak al jaren werken, ingericht. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 512 663 15)

Tentoonstelling ‘Party People’
Vrijdag 11 januari, 17.00 uur
Museum Rotterdam, Rotterdam

Vrijdag 11 januari opent wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) de tentoonstelling ‘Party People’ in Museum Rotterdam. ‘Party People’ is een tentoonstelling over twee generaties uitgaanscultuur waarbij actuele ontwikkelingen in de Rotterdamse uitgaansscene worden gekoppeld aan de periode waarin het allemaal begon: de jaren '90. Party People wordt een underground feest van herkenning voor ieder feestbeest of fervent clubber die ooit een stap in het Rotterdamse uitgaansleven heeft gezet. (Meer informatie: Mirjam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 284 894 54)


Noot voor de redactie: