Direct naar de content

Weekberichten van 7 tot en met 13 april 2014

Opening Campus Hoogvliet
Dinsdag 8 april, 9.45 uur
Campus Hoogvliet, Campusplein 16

Dinsdag opent HM Koningin Máxima de Campus Hoogvliet. Burgemeester Ahmed Aboutaleb begeleidt de Koningin en spreekt een welkomstwoord. De Campus bevat drie onderwijsinstellingen, een woongebouw voor jongeren, een sportgebouw en een Art Studio. Op de Campus kunnen Hoogvlietse jongeren in hun eigen buurt onderwijs volgen. Naast een groot en gevarieerd onderwijsaanbod van VMBO tot Gymnasium en MBO, beschikt de Campus over 94 woonstudio's voor jongeren. De bedrijfsruimtes op de Campus kunnen gebruikt worden door startende (jonge) ondernemers. Het wijkrestaurant (gerund door studenten), het sportgebouw en de Art Studio voor kunst en cultuur zijn ook geopend voor de (buurt)bewoners uit Hoogvliet. (Meer informatie bij Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

Laatste woord aan de board van het Stadsinitiatief
Dinsdag 8 april, 20.00 uur
Bird Rotterdam, Raampoortstraat 26

Deelnemers aan het Stadsinitiatief krijgen op dinsdag 8 april nog één keer de kans om het publiek, de board en de pers in 1 minuut te overtuigen van hun plan voor Rotterdam. De bijeenkomst ‘Het laatste woord aan de board’ belooft een feestelijke avond te worden met pitches, acts, muziek en vooral veel plezier. Wethouder Korrie Louwes van participatie is aanwezig. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)

Conferentie Erkenning Verworven Competenties
Woensdag 9 april, 13.00 uur
InHolland Rotterdam

Wethouder Korrie Louwes is woensdag 9 april een van de sprekers tijdens de conferentie “Erkenning Verworven Competenties”. Dit specialistische congres vindt plaats bij InHolland. Andere sprekers zijn onder andere Doekle Terpstra, Jet Bussemaker en de Koreaanse minister van Onderwijs. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)

Plaatsing Stolpersteine
Woensdag 9 april, 15.45 uur
Schieweg 91c en Rochussenstraat 77c

Stolpersteine zijn een creatie van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. Met deze struikelsteentjes wordt de herinnering levend gehouden aan de Joodse slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Het zijn kleine keien, bedekt met een bronskleurig metalen plaatje. De stenen worden aangebracht in het trottoir voor het huis waar het slachtoffer het laatst woonde. In het plaatje zijn naam en geboortedatum van het slachtoffer gegraveerd, evenals datum en locatie waar hij of zij vermoord is. Er zijn inmiddels meer dan 18.000 steentjes geplaatst in o.a. Duitsland, Polen, Oostenrijk en Nederland. Op de Schieweg woonde de familie Ossendrijver, op de Rochussenstraat de Tuschinski’s (o.a. Abraham Tuschinski, de bioscooptycoon). Burgemeester Ahmed Aboutaleb vertelt op beide locaties het verhaal van de families. (Meer informatie bij Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

Thuishaven voor karatevereniging Unity ‘99
10 april, 17.30 uur
Swalm 2, Zevenkamp

De topsport karatevereniging Unity’99 heeft een eigen accommodatie! De nieuwe accommodatie is gevestigd aan de Swalm in Prins Alexander en wordt geopend door wethouder Antoinette Laan. Unity’99 Rotterdam is in de regio een begrip op het gebied van vechtsport. De club is vooral bekend vanwege hun prestaties in karate en Jiu Jitsu. Als topsportvereniging kan Unity ’99 rekenen op ondersteuning van Rotterdam Topsport. Unity ’99 is ook Sportplusvereniging. Sportplus is een programma van Rotterdam Sportsupport. Sportverenigingen vormen de spil binnen lokale samenwerkingsverbanden met maatschappelijke partners, bedrijven en de gemeente. Sportverenigingen dragen met maatschappelijke activiteiten bij aan meer fitte en vitale inwoners die meedoen in de samenleving. (Meer informatie bij Marieke van Gruijthuijsen, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 13155120)

ABN AMRO Kids Runs
Zaterdag 12 april, 14.30 uur
Coolsingel

Zaterdag 12 april vindt de 4e editie van de ABN AMRO Kids Runs plaats, het loopfeest voor de jeugd, voorafgaand aan de ABN AMRO Marathon Rotterdam op zondag. De deelnemers zijn ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën. De Kids Runs is helemaal uitverkocht! Maar liefst 65 scholen en verenigingen staan aan de start bij de Kids Runs. Ook het Zappsport Running Team loopt mee. Dit team bestaat uit vijf enthousiaste kids die samen met Ron Boszhard en een coach hebben getraind voor 2,5 km. Na de Kids Runs wordt de AD Mini-Marathon gelopen van 4,2 kilometer, een loop voor iedereen, ongeacht je loopniveau. Wethouder Antoinette Laan lost de startschotten op 12 april. (meer informatie: http://www.marathonrotterdam.nl/lopers/mini-marathon)

Marcus Passie van Addie de Jong in gedrukte versie beschikbaar
Zaterdag 12 april, 20.00 uur
Oude Kerk van Charlois

Zaterdag, 12 april wordt in de Oude Kerk van Charlois de Marcus Passie van de Rotterdamse componist Addie de Jong uitgevoerd. Addie de Jong was beiaardier en organist van Rotterdam. Daarnaast was hij cantor-organist in de Goede Herder kerk te Schiebroek. Hij overleed in 1997 onverwacht. De Marcus Passie kan als zijn hoofdwerk beschouwd worden. In de Marcuspassie zijn liederen uit het liedboek voor de Kerken verwerkt. Dat maakt de Passie voor een groot publiek toegankelijk. Bijzonder is dat De Jong de evangelisten partij door een vrouw laat zingen. Voorafgaand aan de uitvoering krijgt wethouder Antoinette Laan (sport en recreatie, kunst en cultuur) het eerste exemplaar aangeboden van de gedrukte partituur van de Marcus Passie, waarmee de Passie van Addie de Jong ook door anderen uitgevoerd kan worden. (Meer informatie bij Marieke van Gruijthuijsen, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 13155120)

En verder…

Ontvangt burgemeester Aboutaleb de deelnemers van de iUrban conferentie over duurzame stedelijke ontwikkeling in de Burgerzaal van het stadhuis op woensdag 9 april om 19.00 uur. (Meer informatie bij Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

Opent burgemeester Ahmed Aboutaleb samen met Prins Pieter Christiaan van Oranje de slotdag van de VNG Emergency Expo & Conference op donderdag 10 april om 10.00 uur in Ahoy. (Meer informatie bij Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten