Direct naar de content

Weekberichten van 7 t/m 13 maart


 

'Betaald parkeren, wat heb je eraan?
Dinsdag 8 maart, 20.00 uur
NN/DE-Café

Het 010 Debat van het AD Rotterdams Dagblad staat op dinsdag 8 maart in het teken van betaald parkeren. Het Rotterdamse stadsbestuur wil dat er in het centrum minder op straat wordt geparkeerd en meer in de parkeergarages. Wat vinden ondernemers en bezoekers hiervan? Tijdens het debat in het NN/DE-Café, mede georganiseerd door de stichting LOKAAL en Nationale Nederlanden, komen onder anderen wethouder Pex Langenberg (verkeer) en parkeerexpert Guiliano Mingardo (Erasmus Universiteit Rotterdam) aan het woord. De presentatie is in handen van Leon van Geest. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22 04 96 57)

Ondernemersontbijt
Woensdag 9 maart, 8.30 uur
Hogeschool Inholland Rotterdam, Posthumalaan 90

Het 66e Ondernemersontbijt heeft als thema de Economische Verkenning van de gemeente Rotterdam. Gasten zijn onder andere burgemeester Ahmed Aboutaleb en wethouder Maarten Struijvenberg (werkgelegenheid en economie). De burgemeester neemt tijdens het ontbijt een kookboek in ontvangst uit handen van studenten Small Business & Retail Management van de Hogeschool Rotterdam. Wethouder Struijvenberg wordt geïnterviewd over de Economische Verkenning Rotterdam. Deze geeft inzicht in de kerngegevens van de Rotterdamse economie. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 22 66 19 17)

Ontvangst delegatie Dubai
Woensdag 9 maart, 11.45 uur
Burgerzaal stadhuis

Woensdag ontvangt burgemeester Aboutaleb de minister en onderminister van economische zaken van de Verenigde Arabische Emiraten op het stadhuis. Zij staan aan het hoofd van een delegatie uit Dubai met directieleden en eigenaren van grote ondernemingen met concrete projecten in portefeuille. Zij zijn op zoek naar contacten met het Nederlandse bedrijfsleven op het gebied van o.a. transport/logistiek, watermanagement, groene energie, ICT en infrastructurele werken. Daarom hebben de Kamer van Koophandel, Rotterdam Partners en de Dubai Chamber of Commerce op woensdag een Dubai Business Forum in Rotterdam georganiseerd. Op het stadhuis zullen beide Kamers en Rotterdam Partners een memorandum of understanding ondertekenen. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53 28 48 13)

Laat jouw leerlingen het maken in Rotterdam
Woensdag 9 maart, 13.15 uur
Lyceum Rotterdam, Beukelsdijk 91

Wethouder Hugo de Jonge opent de werkconferentie loopbaanleren en wetenschap & technologie voor leraren en directeuren in het basisonderwijs: “Laat jouw leerlingen het maken in Rotterdam!” Het vak wetenschap & technologie wordt in 2020 verplicht op iedere basisschool. Techniek en technologie zijn steeds dominanter in ons dagelijks leven, in alle sectoren van onze economie en maatschappij. Kinderen groeien op met een iPad en een smartphone. De uitdaging voor het onderwijs is kinderen te laten zien dat deze technische ‘gadgets’ zijn bedacht en ontwikkeld door mensen. Dat daar een proces van onderzoeken, ontwerpen en máken aan ten grondslag ligt. Om scholen met loopbaanleren en wetenschap & technologie op weg te helpen, onder andere door het uitwisselen van ervaringen en inspirerende workshops, wordt de werkconferentie georganiseerd. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jong, tel. 06 – 51074786)

Piano op Rotterdam Centraal
Woensdag 9 maart, 14.30 uur
In de hal van Rotterdam Centraal

Muziek in de hal van Rotterdam Centraal: Rotterdam krijgt een pop-up piano, te bespelen door publiek op het station. Tussen andere evenementen wordt de pop-up piano opgesteld: soms te bespelen en soms niet. Wethouder Joost Eerdmans (buitenruimte) onthult de piano, die op passende wijze vervolgens aan de Rotterdammers, reizigers en bezoekers van de stad wordt geschonken. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 – 512 66 315)

Pakketten Dierenvoedselbank inpakken
Woensdag 9 maart, 15.30 uur
Edo Bergsmaweg

Tweewekelijks biedt de Dierenvoedselbank ondersteuning voor dierenbezitters, die het financieel moeilijk hebben. Voor alle aangemelde dierenbezitters worden de voedselpakketten op maat ingepakt: logischerwijs is er verschil tussen bijvoorbeeld katten- en hondenvoedsel, maar ook tussen grote en kleine dieren. Wethouder Joost Eerdmans (dierenwelzijn) gaat meehelpen met inpakken van een aantal van deze pakketten. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 – 512 66 315)

Lancering Shogolo
Donderdag 10 maart, 18.30 uur
De Machinist, Willem Buytewechstraat 45

“Shogolo” ofwel “Shoppers Go Local” is een app die Rotterdamse speciaalzaken zoals delicatessenwinkels, kaaszaken en traiteurs handig en overzichtelijk bij elkaar brengt. Wethouder Maarten Struijvenberg (werkgelegenheid en economie) lanceert dit initiatief van Rotterdammer Stijn Statz op donderdag 10 maart in restaurant de Machinist. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 – 22 66 19 17)


Noot voor de redactie: