Direct naar de content

Weekberichten van 6 tot en met 14 mei 2017


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten

Bekendmaking finalisten prijsvraag WHO CARES
Maandag 8 mei, 17 00 uur
Theater Zuidplein

Op 8 mei maakt staatssecretaris Van Rijn de inzendingen bekend die zijn geselecteerd voor de tweede ronde van prijsvraag WHO CARES waarin ontwerpers en innovatieve doeners en denkers uit andere sectoren gezamenlijk hun idee voor toekomstbestendige wijken te verbeelden. Rotterdam is gastheer voor deze bekendmaking en een van de gemeenten met een casus in de prijsvraag. Wethouder de Jonge spreekt tijdens de bijeenkomst over de Rotterdamse visie op zorg in de wijk. (meer informatie bij: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder de Jonge, tel. 06-57 53 75 81)

Eerdmans@KralingseVeer
Dinsdag 9 mei, 19.30 uur
Laankerk, IJsselmondselaan 340, Kralingse Veer

Bewoners van de Kralingse Veer gaan dinsdagavond met wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Buitenruimte) in gesprek over de buitenruimte en de veiligheid in hun wijk. Vinden zij het fijn om er te wonen? Wat is hun favoriete plek? Waar maken zij zich zorgen over? Wat kan beter? Bewoners pitchen die avond ook hun ideeën of initiatieven voor dit gebied. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 – 512 663 15)

Rotterdamse bijdrage Biënnale Venetië
9 en 10 mei
Venetië, Italië

Wethouder Langenberg (cultuur) is op dinsdag 9 mei en woensdag 10 mei aanwezig bij de opening van het Nederlandse paviljoen op de Biënnale van Venetië, door de minister van OCW. De inzending voor dit paviljoen is gemaakt door de Rotterdamse beeldend kunstenaar Wendelien van Oldenborgh. De gemeente Rotterdam en het Centrum Beeldende Kunst hebben een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het kunstwerk. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 220 496 57)

Eerste paal De Bonte Koe in Pernis
Vrijdag 12 mei, 13:30 uur
Ring 220, Pernis Rotterdam (naast het huidige zwembad Pernis)

Naast het zwembad in Pernis komt de nieuwe wijksportvoorziening De Bonte Koe met twee multifunctionele gymzalen en een ‘huis van de wijk’. Wethouder Schneider (stedelijke ontwikkeling) slaat de eerste paal van de Bonte Koe. De gymzalen bieden ruimte aan de verschillende verenigingen in Pernis, maar zijn ook geschikt voor theatervoorstellingen. In de zalen komen uitschuifbare tribunes en een licht- en geluidsinstallatie. Het ‘huis van de wijk’ is bedoeld voor allerlei activiteiten die in het Rotterdamse dorp worden georganiseerd. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Ronald Schneider: tel. 06 – 413 165 67)

5-jarig jubileum De Garage Rotterdam
Vrijdag 12 mei, 18:30
Garage Rotterdam, Goudsewagenstraat 27

Op 12 mei feliciteert wethouder Langenberg (cultuur) tentoonstellingsruimte Garage Rotterdam met haar 5-jarig bestaan en opent hierbij de groepstentoonstelling
‘Humble’. Garage Rotterdam programmeert als kernactiviteit
vier tentoonstellingen per jaar, op internationaal niveau. Het heeft als missie beeldende kunst van hoog niveau dicht bij mensen te brengen. Het tentoonstellingsprogramma wordt daarom aangevuld met gerichte activiteiten zoals lezingen, performances, concerten, diners in de tentoonstellingsruimte. De Garage Rotterdam is een van de nieuwkomers in het Cultuurplan 2017-2021. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 220 496 57)

Start Operdagen Rotterdam
Vrijdag 12 mei, 19:30
Schouwburg Rotterdam

Wethouder Langenberg (cultuur) zal op vrijdag 12 mei de opening verrichten van de twaalfde editie van de Rotterdamse Operadagen die van 12 tot 29 mei in Rotterdam worden gehouden. Dit festival brengt opera en muziektheater uit alle hoeken en gaten van de stad: in de grote cultuurpodia, maar ook op pleinen, bovenop winkels, in de haven en zelfs in een fitnesscentrum. Wethouder Langenberg heet hier tevens het Europees Cultureel Parlement, een belangrijke Europese denktank, welkom. Zij houden de jaarlijkse vergadering te Rotterdam. Het thema van de zitting 2017 van het Europees Cultureel Parlement is de rol van kunst en cultuur in het migratiedebat: “Can Europe still manage unity in diversity?”. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 220 496 57)