Direct naar de content

Weekberichten van 6 tot en met 12 februari

Start grootschalige renovatie en verduurzaming Eraflats
6 februari, 16.00-16.30 uur
Hammerskjoldplaats 102

Op maandag 6 februari is wethouder Langenberg (duurzaamheid) aanwezig bij de feestelijke start van de verduurzaming en het groot onderhoud van het complex Hammarskjoldflat, de eerste van de 4 ERA flats. De ERA flats zijn vier identieke galerijflats in Ommoord met elk 175 woningen (totaal 700) gebouwd in 1967 door aannemer van Eesteren Rationele Aanpak (ERA). De verduurzaming en groot onderhoud omvatten het energiezuiniger maken van de woningen door het beter isoleren van de gevels, het dak en het plafond van de bergingen. Ook worden deze woningen volledig gasloos. Het energielabel van de woningen stijgt hierdoor van label E/ F naar label A. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22 04 96 57)

Herplaatsing Stolpersteine
9 februari, 12.00-12.45 uur
Brede Hilledijk 161a

Wethouder de Jonge is aanwezig bij de herplaatsing van 12 Stolpersteine aan de Brede Hilledijk. De gedenkstenen voor de familie Bierschenk werden in januari gestolen. Stolpersteine is een project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. Hij brengt gedenktekens aan op het trottoir voor de huizen van mensen die door de nazi's verdreven, gedeporteerd, vermoord of tot zelfmoord gedreven zijn. Op 9 en 10 februari worden nog 26 nieuwe Stolpersteine geplaatst op 9 andere locaties. Informatie over de Rotterdamse Stolpersteine is te vinden op www.loods24rotterdam.nl. (Meer informatie bij: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 57 53 75 81)

Opening expositie Comensha
9 februari, 13.00-14.00 uur
Bibliotheektheater, Centrale Bibliotheek

Op 9 februari opent wethouder de Jonge de expositie Comensha “Open Je Ogen.” Stichting Open Mind en CoMensha zijn de initiatiefnemers van deze tentoonstelling bestaande uit 30 portretten van mensen die slachtoffer werden van mensenhandel. Van 9 februari tot 1 maart 2017 zijn de portretten te zien op de Grotemarkt in Rotterdam. (Meer informatie bij: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 57 53 75 81)

Zeven scholen genomineerd voor Onderwijsprijs Zuid-Holland
9 februari, 15.45 uur
Burgerzaal, Stadhuis

Wethouder de Jonge maakt op 9 februari rond 15.45 uur de winnaars van de Onderwijsprijs Zuid-Holland bekend. Dit doet hij tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Burgerzaal van het Stadhuis. Alle zeven genomineerde scholen presenteren hun inzending (vanaf 14.00 uur).
Zeven scholen zijn genomineerd voor de tweejaarlijkse Onderwijsprijs Zuid-Holland.
In de categorie basisonderwijs zijn dat:
• Gouda, Livingstoneschool: Generation Games
• Rotterdam, Emmausschool: TALKX – Sprekend Kind
• Rotterdam, Toermalijn: Programma HAVENschool
• Zoetermeer, Prins Clausschool: Voor de natuur het dak op.
In de categorie voortgezet onderwijs zijn genomineerd:
• Boskoop, Wellant College: Natuurtuin De Veenmol
• Gouda, Goudse Waarden: Tweede Wereldoorlog (Engels-Geschiedenis)
• Rotterdam: Vakcollege De Hef: MOL-gesprekken (Mentor-Ouder-Leerling)
De twee winnaars gaan door naar de finale van de Nationale Onderwijsprijs op 29 maart in WTC Rotterdam. (Meer informatie bij: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 57 53 75 81)

Opening tentoonstelling OBJECT, Art Rotterdam 2017
9 februari, 20.00 uur
SS Rotterdam

Wethouder Langenberg (cultuur) opent op 9 februari de tentoonstelling OBJECT. Het weekend tot en met 12 februari staat het aan boord van het ss Rotterdam bol van design en kunst. Met 80 presentaties van 150 ontwerpers is dit de grootste editie tot nu toe. Eenmalig worden ook de indrukwekkende machinekamers opengesteld. Op zondag wordt er tevens een veiling georganiseerd. Er kan worden geboden op meubels, textiel, keramiek, glas, juwelen en grafisch ontwerp van designiconen en van hedendaagse ontwerpers die deelnemen aan OBJECT Rotterdam. Informatie over OBJECT is te vinden op www.objectrotterdam.com. OBJECT is aangesloten bij de Rotterdam Art Week 2017. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22 04 96 57)


Noot voor de redactie: