Direct naar de content

Weekberichten van 5 tot en met 11 november 2018

Nationaal Schoolontbijt
Maandag 5 november, 8.15 uur
Radarstoomboot, Maasboulevard en stadhuis

Op maandag 5 november om 8.15 uur lanceert wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs) samen met leerlingen van de Oscar Romerschool de Ontbijtweek op de Radarstoomboot de Majesteit aan de Maasboulevard. Later op de ochtend om 9.00 uur ontbijt hij samen met leerlingen van de Vreewijkschool in het kader van het Nationaal Schoolontbijt. In het hele land laten ruim een half miljoen kinderen in 330 gemeenten zien hoe leuk en belangrijk die gezonde start van de dag is. (Meer informatie bij: Mirjam Keunen, woordvoerder Onderwijs, tel. 06 – 28489454)

Opening week van de mantelzorg Prins Alexander
Maandag 5 november, 18.00 uur
Huis van de wijk Gerard Goossen, Thomas Mannplaats 150, Rotterdam

Maandagavond opent wethouder Grauss (o.a. Informele Zorg) de week van de mantelzorg. Genodigden zijn mantelzorgers uit Prins Alexander. Prins Alexander is zeer actief op het gebied van mantelzorg en organiseert daarom de ‘week van de mantelzorg’, van 5 tot en met 9 november. Tijdens de Dag van de Mantelzorg, op 10 november organiseren alle veertien gebieden activiteiten voor mantelzorgers, als dank voor hun inzet. Thema van dit jaar is ‘verras de mantelzorger’. De dag van de mantelzorg is onderdeel van de mantelzorgwaardering, waar alle Rotterdamse mantelzorgers recht op hebben. Deze waardering bestaat uit een gratis Rotterdampas incl. € 25 ov-tegoed, en een parkeervergunning in de buurt van degene voor wie gezorgd wordt. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Grauss tel. 06- 51266315 of www.rotterdam.nl/dagvandemantelzorg)

Opening Wocomoco
Dinsdag 6 november, 9.00 uur
Van Nelle Fabriek

Op dinsdag 6 november spreekt wethouder Bokhove op het internationaal congres Wocomoco. ‘Wocomoco’ staat voor World Collaborative Mobility Congress. Deze 6e editie gaat over gedeelde mobiliteit en wordt gehost door het Ministerie van Infrastructuur en Water en de gemeente Rotterdam. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 220 496 57)

Officiële start grondwateraanvulling Bloemenbuurt
Woensdag 7 november, 11.30 uur
Smaragdstraat, nabij Erasmussingel, Rotterdam

Op woensdag 7 november start de grondwateraanvulling voor de Bloemenbuurt. Wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) en Dorenda Gerts (bestuurder van het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard) stellen de pomp en persleiding installatie in werking. De ophoging van het grondwaterpeil begint met deze handeling. Dit is nodig om de houten funderingspalen van huizen onder water te houden en te behoeden voor verdere paalrot. (Meer informatie bij: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)

Ontvangst delegatie San Sebastian
Woensdag 7 november, 9.00 uur
Stadhuis

Op woensdagochtend 7 november ontvangt wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie) een delegatie uit San Sebastian. De delegatie is in Rotterdam voor een driedaagse studiereis om te leren en om handelscontacten op te doen op het gebied van stedelijke ontwikkeling, energietransitie, Smart City en innovatie. Zij brengen o.a. een bezoek aan het Havenbedrijf, het innovatiecentrum voor Duurzaam Bouwen op de RDM Campus en zijn een ochtend aanwezig bij het Erasmus Center for Future Energy Business. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

Aftrap campagne: "Duik in je fundering"
Woensdag 7 november, 15:00 uur
Eudokiaplein ter hoogte van huisnummer 35, Rotterdam

‘Duik in je fundering’. Met deze boodschap trapt wethouder Kurvers de publiekscampagne af waarin aandacht wordt gevraagd voor funderingen op houten palen. Ongeveer 120.000 huizen in de stad staan op houten palen. Met een snelle online funderingscheck kunnen Rotterdamse huiseigenaren zien of zij risico lopen op funderingsproblemen. (Meer informatie bij: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 413 165 67)

Openingswoord theaterstuk De Omzieners
Vrijdag 9 november, 09.30 uur
De Brandaris, Coloniastraat 25, Rotterdam

Op vrijdag 9 november spreekt wethouder Grauss (o.a. Armoedebestrijding) een openingswoord voorafgaand aan de theatervoorstelling ‘De OmZieners’. De voorstelling wordt georganiseerd door Stichting Mara en Samen 010 en wordt gebracht door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting; een multicultureel theatercollectief van mensen die in armoede leven en professionele theatermakers. De OmZieners is geïnspireerd op de kwetsbaarheid die armoede met zich meebrengt op elk levensterrein; arbeidsparticipatie, gezondheid, scholing, huisvesting etc. Met het theaterstuk willen de organisatoren het gesprek op gang brengen over de vraag hoe de participatiesamenleving een waardige plaats kan bieden aan mensen in kwetsbare situaties. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Grauss tel. 06- 51266315)

Stadmakerscongres
Vrijdag 9 november, 9.30 uur
Theater Rotterdam

Vrijdag 9 november neemt een deel van het college deel aan het Stadmakerscongres. Tijdens het stadmakercongres gaan deelnemers op zoek naar vitale verbindingen tussen ruimtelijke en maatschappelijke stadsontwikkeling, naar nieuwe perspectieven op ruimtelijke kwaliteit en naar de volgende fase in de praktijk van het stadmaken. Burgemeester Aboutaleb gaat op het congres om 16.30 uur in gesprek met Sir David Adjaye, een invloedrijke Ghanees-Britse architect. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Metrocov Symposium
Vrijdag 9 november, 15.00 uur
RET, Laan op Zuid 2, Rotterdam

Wethouder Judith Bokhove neemt vrijdag 9 november deel aan het panelgesprek tijdens het Metrocov Symposium van de RET. Metrocov is het consumentenplatform voor het OV van de MRDH. Dit symposium gaat in op het thema ‘First and Last Mile’, ook wel ‘voor- en natransport’. Het symposium behandelt bruikbare oplossing over en rond dit thema. Wethouder Bokhove neemt deel aan het politieke panel waarin zij in gesprek gaat over de toekomst van deur-tot-deur transport. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 220 496 57)

Herdenking Razzia
Zaterdag 10 november, 12.45 uur
Maasgebouw bij de Kuip, Van Zandvlietplein 1

Vrijdag spreekt burgemeester Aboutaleb tijdens de jaarlijkse herdenking van de grote razzia van Rotterdam op 10 november 1944. Die nacht en vroege ochtend werd een groot deel van de stad volledig afgesloten en alle vluchtwegen vergrendeld. Vanaf 6 uur zetten de Duitsers straat voor straat af, bonsden op de deuren, deelden pamfletten uit, reden in geluidswagens door de straten en sommeerden mannen in de leeftijd van 17 t/m 40 om zich onmiddellijk te melden. De bevolking was compleet overrompeld. Van de 70.000 mannen werden 52.000 mannen opgepakt, 18.000 mannen doken onder. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Bekendmaking sponsorbedrag Cash voor je Club
Zaterdag 10 november, 11.00 uur
Winkelcentrum Keizerswaard, IJsselmonde

Op zaterdag 10 november maakt wethouder Barbara Kathmann de opgehaalde bedragen bekend van de actie ‘Cash voor je Club’. Deze tweede editie van Cash voor je Club is georganiseerd door winkeliersvereniging Keizerswaard. In totaal doen tien verenigingen mee aan de actie. Zij kunnen op deze manier geld inzamelen voor hun club. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

En verder…

helpt burgemeester Aboutaleb mee in de bediening van het jaarlijkse galadiner voor patiënten en mantelzorgers van Bavo Europoort op dinsdag 6 november om 17.15 uur in de Burgerzaal van het stadhuis. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

opent wethouder Barbara Kathmann (o.a. participatie) een netwerkbijeenkomst van Citylab010 op dinsdag 6 november om 20.00 uur bij de Hogeschool Rotterdam aan de Kralingse Boszoom. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

opent burgemeester Aboutaleb het publiekssymposium Radiologie en Nucleaire Geneeskunde van het Erasmus MC op vrijdag 9 november om 13.00 uur in de Kunsthal aan de Westzeedijk. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

gaat wethouder Michiel Grauss (o.a. Informele Zorg) langs bij verschillende activiteiten tijdens de Dag van de Mantelzorg op zaterdag 10 november. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Grauss tel. 06- 51266315 of www.rotterdam.nl/dagvandemantelzorg)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten