Direct naar de content

Weekberichten van 5 tot en met 11 maart 2018

Start ontwikkeling Tuin van Noord
Woensdag 7 maart, 15:30 – 16:30 uur
Noordsingel 115, Rotterdam

In het voormalige huis van bewaring aan de Noordsingel wonen straks geen gevangenen, maar gewoon Rotterdammers. Het cellencomplex wordt omgebouwd tot woningen en de afgesloten binnenplaats is straks een openbare buurttuin. Wethouder Simons (stedelijke ontwikkeling) is aanwezig bij de start van de transformatie. (Meer informatie bij: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons, tel. 06 41 31 65 67 )

Iedereen kan roeien dankzij FreeRowing
Donderdag 8 maart, 14.30 – 15.30 uur
Roeivereniging Rijnmond, Crooswijksebocht 100, Rotterdam

Donderdag 8 maart a.s. onthult wethouder Visser (o.a. sport) de nieuwe naam en het logo van ‘FreeRowing’. FreeRowing maakt het mogelijk dat iedereen, jong en oud, ervaren en onervaren, in Rotterdam kan gaan roeien, zonder lid te zijn van een vereniging. Door het gratis beschikbaar stellen van 10 sportieve ‘Volans4all boten’, kunnen Rotterdammers op een laagdrempelige manier kennis maken met deze mooie buitensport. De boten zijn speciaal ontworpen om het roeien makkelijk onder de knie te krijgen. Het oorspronkelijke ‘Witte Botenplan’ is mede mogelijk gemaakt dankzij Citylab010. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, tel. 06 82 51 77 42)

Ondernemersontbijt
Vrijdag 9 maart, 8.00 uur
Kamer van Koophandel, Blaak 40

Vrijdagochtend spreekt burgemeester Aboutaleb tijdens het 76ste Ondernemersontbijt. Het thema is de Economische Verkenning Rotterdam 2018. De EVR geeft inzicht in de kerngegevens van de Rotterdamse economie. Daarmee is het een onmisbare informatiebron voor o.a. ondernemers. De gemeente Rotterdam geeft jaarlijks, samen met partners, onderzoekers en wetenschappers, vorm en inhoud aan de EVR. Het Ondernemersontbijt is een netwerkbijeenkomst voor ondernemers in de regio Rotterdam en de gemeente. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

En verder…

Is wethouder Sven de Langen om 16.30 uur aanwezig bij de officiële (her)opening van Huis van de Wijk “De Brink” in Vreewijk. (Meer informatie bij: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder Sven de Langen, tel. 06 82 51 77 42)


Noot voor de redactie: