Direct naar de content

Weekberichten van 5 tot en met 11 juni 2017

Ondertekening Statement Rotterdam wordt aardgasvrij
Dinsdag 6 juni, 16.00 – 18.00 uur
Blue City, Maasboulevard 100

Wethouder Pex Langenberg (duurzaamheid) tekent op 6 juni met elf partijen het statement ‘Rotterdam wordt aardgasvrij’. Op deze manier wil de gemeente Rotterdam bijdragen aan een gezondere lucht, werkgelegenheid en comfortabel wonen. Rotterdam draagt hiermee bij aan het klimaatakkoord van Parijs.
Het statement is opgesteld naar aanleiding van de Green Deal Aardgasvrije wijken die Rotterdam op 8 maart samen met minister Kamp en gemeenten, provinciën en netbeheerders heeft ondertekend. Rotterdam heeft momenteel 263.000 aardgasaansluitingen. In 2050 moeten dat er nul zijn. Dat betekent dat vanaf nu gemiddeld 8000 woningen per jaar van het aardgas af moeten. (Meer informatie bij Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg. Tel. 0622049657)

Starthandeling bouw The Muse of Rotterdam
Woensdag 7 juni, 16.45 uur
Wijnhaven 69, Rotterdam

Wethouder Schneider van stedelijke ontwikkeling verricht de officiële starthandeling voor de bouw van de woontoren The Muse of Rotterdam in het Maritiem District. De kantoren in The Muse worden omgebouwd naar woningen door ontwikkelaar Wilma Wonen en Smit’s Bouwbedrijf. Er komen 94 middeldure en dure koopappartementen in The Muse. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Ronald Schneider: tel. 06 – 413 165 67)

Opening Rotterdamse Havenevenement en prijsuitreiking Havenwerker van het jaar
Donderdag 8 juni, 19:30
Scheepvaart en Transportcollege, Lloydstraat 300, 13e etage

Op 8 juni om 19.30 uur opent wethouder Adriaan Visser (o.a. Haven) het Rotterdamse Havenevenement. Verder zal de wethouder om 20.50 uur de prijs uitreiken aan de winnaar van de verkiezing Havenwerker van het jaar.
Het Rotterdamse Havenevenement is een initiatief van Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs, STC-Group en wordt mede mogelijk gemaakt door Marine Club Rotterdam, Jong Havenvereniging, Smartport en RDM Centre of Expertise van Hogeschool Rotterdam. Doel van het evenement is de Rotterdamse haven te positioneren als geweldige plek om te werken en te leren. Tijdens deze vierde editie reiken worden twee titels uitgereikt (Jong Haventalent en Havenwerker van het jaar) en drie prijzen (Beste Havenidee, MCR-prijs en SmartPort Scriptie prijs). Voor meer informatie over het evenement zie: https://stc-group.nl/projects/rotterdams-havenevenement-2017. (Meer informatie bij Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, tel. 0682517742)

Keurmerk voor de Straatkrant
Vrijdag 9 juni, 14:30 uur
Albert Heijn, Argonautenweg, Rotterdam

Samen met COOP en Albert Heijn maakt wethouder Ronald Schneider het keurmerk voor de Straatkrant bekend. Verkopers van de Straatkrant met keurmerk krijgen een eerlijke prijs voor de krant en afspraken over de verkoop bij winkels. Het keurmerk moet een einde maken aan de verkoop van straatkranten waarvan de verkoop lijkt op bedelarij en er mogelijk sprake is van uitbuiting  van de verkopers. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Ronald Schneider, tel. 06 – 413 165 67)


Noot voor de redactie: