Direct naar de content

Weekberichten van 5 tot en met 11 februari 2018

Ondertekening City Deal ‘Elektrische deelmobiliteit in stedelijke gebiedsontwikkeling’
Maandag 5 februari, 15.00 tot 17.00 uur
Het Zamen, Esperantostraat 12, Den Haag

Maandag 5 februari ondertekent wethouder Pex Langenberg de City Deal ‘elektrische deelmobiliteit in stedelijke gebiedsontwikkeling’. De ondertekening van deze City Deal is het startpunt voor een driejarig programma, waarbij de overheid, deelnemende steden en bedrijven ervaring gaan opdoen met het delen van elektrische auto’s in combinatie met door woningen opgewekte zonne-energie. (Meer informatie: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Pex Langenberg: tel. 06-22049657)

Pilot voedingsadvies voor laageletterden
Maandag 5 februari 2018, 16.00 tot 16.30 uur
Huis van de Wijk, Kipstraat 37, Rotterdam

De Stichting Lezen en schrijven start een pilotproject in Rotterdam waarbij diëtisten 20 weken lang laageletterden begeleiden. Bij het geven van de eet- en beweegadviezen wordt rekening gehouden met het taalniveau van de deelnemers. Taalvrijwilligers ondersteunen het project. Wethouder Robert Simons van integratie is aanwezig bij de start en neemt het eerste lesmateriaal in ontvangst. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons: tel. 06-41316567)

Eerdmans@Zuidwijk
Dinsdag 6 februari, 19.30 uur
De Wereld op Zuid, Schere 41

Wat leeft er bij bewoners in Zuidwijk? Dinsdagavond spreekt wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Buitenruimte) met bewoners over de buitenruimte en de veiligheid in hun gebied Wat is hun favoriete plek? Waar maken zij zich zorgen over? Wat kan beter? (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans: tel. 06 – 512 66 315)

Leerlingen nemen kijkje bij de VodafoneZiggo Experience Day
Donderdag 8 februari, 13.00 tot 13.30 uur
Weena Zuid 170, Rotterdam

Donderdag 8 februari bezoekt wethouder Sven de Langen de VodafoneZiggo Experience Day. Leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs krijgen tijdens de Experience Day een kijkje in de technische keuken van VodafoneZiggo. Dit met als doel om kennis te maken met technologieën zoals kabelstrippen en programmeren. Er wordt samengewerkt met JINC die leerlingen uit wijken met sociaaleconomische achterstand meer inzicht helpt krijgen in de arbeidsmarkt én in hun eigen talenten. (Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder Sven de Langen, tel. 06 41 54 99 95)

Bijeenkomst Circulaire gebiedsontwikkeling
Woensdag 7 februari, 10.00 uur
BlueCity, Maasboulevard 100, Rotterdam

Woensdagochtend presenteren Platform31 en het College van Rijksadviseurs opgedane kennis en uitkomsten van projecten rond circulaire gebiedsontwikkeling. Verschillende sprekers geven hun visie op dit thema. De bijeenkomst is samen met de City Deal 'Circulaire Stad' opgezet. Wethouder Pex Langenberg opent de bijeenkomst. (Meer informatie: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Pex Langenberg: tel. 06-22049657)

Opening bijeenkomst ouderenvertegenwoordiging
Donderdag 8 februari, 14.30 uur
Burgerzaal, Stadhuis, Coolsingel 40

Donderdagmiddag opent wethouder Sven de Langen een forum van de OSO-Rotterdam. De OSO-Rotterdam is het samenwerkingsverband van de Rotterdamse afdelingen van de verschillende ouderenbonden. Tijdens de bijeenkomst voor leden en belangstellenden zetten Rotterdamse politieke partijen hun ideeën uiteen over het Rotterdams ouderenbeleid en beantwoorden zij vragen uit het publiek. Het forum wordt geleid door Arie Slob. (Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder Sven de Langen, tel. 06 41 54 99 95)

Paneldiscussie over de woningmarkt
Donderdag 8 februari, 15:30 tot 17:30
SS Rotterdam, 3e Katendrechtse Hoofd 25, Rotterdam

Wethouder Robert Simons van stedelijke ontwikkeling zit in een paneldiscussie over de krapte op de woningmarkt en de Rotterdamse aanpak van het probleem. Dynamis presenteert voorafgaand aan de paneldiscussie de jaarcijfers over de woningmarkt en kijkt daarbij naar de landelijke en de regionale cijfers. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons: tel. 06-41316567)

50 jaar Metro
Vrijdag 9 februari, 10.00 uur
Metrostation Blaak, perron 3

Op 9 februari 1968 werd de eerste metrolijn van Nederland geopend in Rotterdam. Destijds de kortste ter wereld: 5,8 kilometer lang tussen Rotterdam Centraal en Zuidplein. Vrijdag wordt 50 jaar metro gevierd op metrostation Blaak met directeur Maurice Unck van de RET, staatssecretaris Stientje Van Veldhoven van Infrastructuur & Waterstaat en burgemeester Ahmed Aboutaleb. Zij onthullen een kunstwerk dat kinderen die langs de Hoekse Lijn wonen hebben gemaakt en bezoeken de tentoonstelling in een origineel metrostel uit 1968 met de oudste en jongste metrobestuurder. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53 28 48 13)

En verder…

Spreekt burgemeester Aboutaleb tijdens de prijsuitreiking van de finale van het Prinses Christina Concours regio West 1 in De Doelen op zondag 11 februari om 16.30 uur. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53 28 48 13)


Noot voor de redactie: