Direct naar de content

Weekberichten van 4 tot en met 12 juni 2016

Netwerkbijeenkomst Verduurzaming woningen voor VvE`s
Zaterdag 4 juni 2016
ICDUBO / WoonWijzerWinkel, Directiekade 2, Heijplaat

Wethouder Pex Langenberg (Duurzaamheid) geeft zaterdag de aftrap voor het programma duurzame Netwerkbijeenkomst voor VvE`s bij de woonwijzerwinkel op Heijplaat. Voor het derde jaar op rij kunnen VvE`s workshops volgen over duurzame thema`s en gezamenlijke mogelijkheden voor energiebesparende maatregelen voor woningen. Rotterdam kent ruim 12.000 VvE’s. Het merendeel van de Rotterdamse woningvoorraad is appartement/gestapelde bouw. De locatie is net als vorig jaar de Woonwijzerwinkel op Heijplaat, de bezoekers kunnen daar rondleidingen krijgen en voorbeelden van bijvoorbeeld isolatiemogelijkheden en installaties zien en advies krijgen van de mensen van de Woonwijzerwinkel. De bijeenkomst wordt georganiseerd door VVE010 i.s.m. VvE’s met Energie en Woonwijzerwinkel en het Rotterdams Milieucentrum. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22049657).

Overhandiging contracten kavels voormalig Leonidasterrein
Maandag 6 juni, 9.00 uur
Makelaarskantoor aan de Oudedijk 25

Wethouder Ronald Schneider (Stedelijke ontwikkeling) overhandigd maandag het contract en bloemen aan de kopers van kavels op het voormalige Leonidasterrein. Meerdere kopers hebben de afgelopen dagen de tent opgeslagen in de voortuin van de makelaar aan de Oudedijk omdat ze een kavel wilde bemachtigen op het Leonidasterrein om hun droomhuis te kunnen bouwen. Maandag worden de laatste tien kavels van 250m2 tot 500m2 toegewezen. Voorwaarde hierbij is dat er duurzaam en klimaataddaptief wordt gebouwd. (Meer informatie: Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 10064779)

Grand Finale Rotterdam 100
Dinsdag 7 juni,
EUR, Burgemeester Oudlaan 50

Het Rotterdam100 initiatief richt zich op innovatie in Rotterdam en dichten van de kloof tussen wetenschap en de particuliere sector. Het is een samenwerking van publieke en private partijen die samenwerken met de leading minds van de toekomst aan duurzame oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. De Rotterdam100 is een talentenjacht voor excellente (inter)nationale studenten in Nederland. Dinsdag vindt de finale plaats waar wethouder Maarten Struijvenberg (Economie) plaats neemt in de jury. Burgemeester Aboutaleb verzorgt een keynote speech ter afsluiting om 16.45 uur. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 53 78 61 01 of Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 22661917)

Vastgoedbeurs Provada
Woensdag 8 juni
RAI Amsterdam

Wethouder Ronald Schneider (Stedelijke ontwikkeling) is woensdag aanwezig op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam. Hier zal hij onder meer overeenkomsten afsluiten en contracten tekenen voor een aantal nieuwe grote bouwprojecten in Rotterdam. Deze projecten zullen woensdag bekend worden gemaakt. (Meer informatie: Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 10064779)

Frans Lanting – Dialogues with Nature
Woensdag 8 juni, 17.30 uur
Nederlands fotomuseum, Wilhelminakade 332

Woensdag opent burgemeester Aboutaleb Dialogues with nature, de eerste grote overzichtstentoonstelling van fotograaf Frans Lanting. De geboren Rotterdammer wordt beschouwd als een van de grote fotografen van deze tijd. Al vier decennia legt Lanting de wonderen van de natuur over de hele wereld vast, van de Amazone tot Antarctica. Zijn doel is om respect voor de aarde te stimuleren via foto’s die zijn passie voor natuur en zorg om de toekomst van onze levende planeet overbrengen. Lantings werk weerspiegelt zijn permanente dialoog met de natuur, die wordt geïnspireerd door zowel kunst en literatuur als wetenschap en technologie, en door zijn eigen ervaringen op alle zeven continenten. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 22661917)

En verder…

Spreken wethouder Hugo de Jonge (Jeugd) en burgemeester Aboutaleb op een tweedaagse internationale conferentie over het Jonge Kind op maandag 6 juni om 18.15 uur (De Jonge) en dinsdag 7 juni om 12.00 uur (Aboutaleb) in Filmmuseum EYE (tegenover het Amsterdam Centraal Station). (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 22049657 of Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 22661917).

Leest wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs) woensdag 8 juni om 12.15 uur voor aan leerlingen van groep 3 en 4 van de Imeldaschool ter afsluiting van de voorleesfeesten van Opzoomer Mee. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 22049657).


Noot voor de redactie: