Direct naar de content

Weekberichten van 4 tot en met 10 maart 2019

Presentatie Economische Verkenning Rotterdam
Maandag 4 maart, 14.00 uur
Scheepvaart en Transport College, Lloydstraat 300, Rotterdam

Maandagmiddag presenteert wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie) samen met 13 partners de Economische Verkenning Rotterdam (EVR). De EVR wordt jaarlijks opgeleverd en samen met 13 partners uit de stad gemaakt. Het geeft een beeld van de economische ontwikkeling van de stad en een verkenning van een thema. Dit jaar is het thema ‘De groei van de stad’. De partners van de EVR zijn Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Albeda College, Hogeschool Inholland, OOMS Makelaardij, CGI, Port of Rotterdam, UWV, Kamer van Koophandel, Rabobank, Randstad, Rotterdam Partners en Rotterdamse Nieuwe. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

Aftrap bijencampagne
Maandag 4 maart, 16.00 uur
Educatieve tuin, Lieven de Keystraat 1, Rotterdam

Maandag 4 maart neemt wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) een bijenhotel in ontvangst van Han Weber, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland.
Het gaat slecht met de wilde bij, en dat terwijl wilde bijen en andere bestuivende insecten voor 80% verantwoordelijk zijn voor de bestuiving van onze voedselgewassen en planten. Daarom geeft de provincie gratis bijenhotels en zakjes bloemzaad weg aan alle gemeenten en basisscholen in Zuid-Holland. Dit zorgt voor meer bloeiende planten en nestgelegenheid. Ook de gemeente Rotterdam spant zich in om de omgeving bijvriendelijk te maken. Rotterdamse scholen konden tot 1 maart een bijenhotel aanvragen. Met de overhandiging van het eerste bijenhotel in Rotterdam markeert de provincie de start van haar bijencampagne. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)

Conferentie ‘Unboxing gender & veiligheid’
Dinsdag 5 maart, 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
Burgerzaal, Stadhuis, Rotterdam

Hoe zorg je ervoor dat iedere Rotterdammer zichzelf kan zijn, als niet iedereen zich veilig voelt? Dat is de kern van de boodschap die wethouder Bert Wijbenga (o.a. Samenleven) op dinsdag 5 maart uitspreekt tijdens de conferentie Unboxing gender en veiligheid. Veilig zijn betekent dat je in Rotterdam mag zijn wie je bent en mag doen wat je wilt binnen de grenzen van onze rechtstaat en democratie. Tegelijkertijd trapt de wethouder de gemeentelijke campagne ‘Meld discriminatie nu’ af (http://melddiscriminatie.nu/). De campagne laat Rotterdammers zien waar ze een discriminatie-ervaring kunnen melden en wat er met de melding gebeurt. Verder gaan deze middag onderzoekers en experts uit het veld onder meer in tafelgesprekken dieper in op de thema’s gender & veiligheid. De conferentie wordt afgesloten met een netwerkmogelijkheid. De hele maand maart staat in het teken van activiteiten en bewustwording rondom gender en veiligheid, dialoog over burgerschap, inclusiviteit en diversiteit. Samen zetten we ons in voor een veilige stad waar iedere Rotterdammer zichzelf kan zijn. (Meer informatie: http://www.unboxingrotterdam.nl/  of Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06-283 627 17)

Opening nieuw clubhuis Feyenoord en ondertekening SEP
Woensdag 6 maart, 16.00 uur
Clubhuis Feyenoord/Wijkgebouw ’t Klooster, Afrikaanderplein 7, Rotterdam

Op woensdag 6 maart is wethouder Sven de Langen (o.a. Sport) aanwezig bij de opening van Clubhuis Feyenoord op het Afrikaanderplein. Daarmee keert Feyenoord terug naar de plek waar het haar oorsprong vond, zo’n 110 jaar geleden. Clubhuis Feyenoord is een ontmoetingsplek voor wijkbewoners waarmee de club en met name de sociaal-maatschappelijke programma’s nog dichter bij de mensen brengen. Naast de opening van Clubhuis Feyenoord vindt er binnen nog een belangrijke gebeurtenis plaats. Wethouder Sven de Langen en directie Feyenoord zetten hun handtekening onder het Sociaal Economisch Programma, een overeenkomst waarmee de Gemeente Rotterdam en Feyenoord de samenwerking voor de komende jaren op sociaal-maatschappelijk gebied bekrachtigen. (Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 415 499 95)

Landelijke Aangifte Dag
Zaterdag 9 maart, 10.00 uur
Stadhuis, Rotterdam

Op zaterdag 9 maart is wethouder Michiel Grauss (o.a. Armoede) aanwezig bij de Landelijke Aangifte dag op het Stadhuis. Deze dag wordt georganiseerd door Stichting Belastingwinkel Rotterdam (SBR) en de gemeente Rotterdam. De Landelijke Aangifte Dag is een jaarlijks terugkerend evenement. Gedurende deze dag zetten enthousiaste medewerkers zich vrijwillig in om de belastingaangifte van ongeveer vijfhonderd Rotterdammers in te vullen. Veel van de vrijwilligers zijn studenten Fiscale Economie en Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De SBR stelt zich ten doel om min- en onvermogenden te helpen met fiscale problemen. Dit gebeurt onder andere door het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. Als stichting vragen zij geen vergoeding voor de diensten. (Meer informatie: Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder Grauss, tel. 06 – 283 628 89)

Winkelcentrum Keizerswaard 50 jaar
Zaterdag 9 maart, 11.00 uur
Bram Ladage-plein

Winkelcentrum Keizerswaard in IJsselmonde werd op 7 maart 1969 feestelijk geopend door Prins Claus. 50 jaar later behoort het nog steeds tot de 3 grootste winkelcentra van Zuid, naast het Zuidplein en de Winkelboulevard Zuid (Beijerlandselaan / Groene Hilledijk). In de loop der jaren is Keizerswaard uitgegroeid tot een baken in de wijk, waar de ondernemers samenwerken met maatschappelijke organisaties, sportclubs en verenigingen. Burgemeester Aboutaleb geeft zaterdag de aftrap voor de viering van het 50-jarig bestaan op het Bram Ladage-plein. Daarna onthult hij samen met de voorzitter van de winkeliersvereniging een bijzondere etalage. Verder wordt een 50 meter lange taart aangesneden en zijn er optredens van Karim (workshop breakdance) en Xander de Buisonjé. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)


Noot voor de redactie: