Direct naar de content

Weekberichten van 4 tot en met 10 juni 2018

PROVADA, de grootste vastgoedbeurs in Nederland
Dinsdag 5 en woensdag 6 juni
Rai Amsterdam

De PROVADA is een driedaags netwerkevent van de vastgoedbranche met verscheidene bijeenkomsten in fora, op themapleinen, in zalen en uiteraard op de stands.
Wethouder Simons is aanwezig op 5 en 6 juni. Die dagen bespreekt hij onder andere de private ontwikkelingen in Rotterdam Zuid. Hij sluit aan bij discussie over de transformatie opgave van de stad en spreekt met de leden van Platform Ontwikkeling Rotterdam (POR). (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons, tel. 06 – 413 165 67)

Eerbetoon Corrie van Gorp
Oude Luxor, Kruiskade
Woensdag 6 juni, 16.00 uur

Woensdag onthult burgemeester Aboutaleb een eerbetoon aan de Rotterdamse actrice en comédienne Corrie van Gorp in het Oude Luxor Theater. Corrie van Gorp werd begin jaren ’70 landelijk bekend toen zij optrad in diverse theatershows van o.a. Wim Sonneveld en Neerlands Hoop. Vanaf 1975 was zij te zien in de vele revues van André van Duin. Corrie van Gorp is een van de grandes dames van het (oude) Luxor en het theater wil haar met dit eerbetoon publiekelijk bedanken. (Meer informatie: Anna Feiner, woordvoerder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur, tel. 06 – 220 496 57)

Opening Datacenter Smart SC
Donderdag 7 juni, 16.00 uur
Van Nellefabriek

Op donderdag 7 juni opent wethouder Struijvenberg (o.a. economie) het vernieuwde datacenter van Smart DC in de Van Nellefabriek. Smart DC is het grootste datacenter van Zuid Holland waar bedrijven een internet- en of telefoonabonnement kunnen afsluiten. Sinds de start in 2009 is het Smart DC sterk gegroeid en maken ze voor 100% gebruik van duurzame energie. Het bedrijf garandeert dat het datacenter ook in de lucht blijft als de stroomvoorziening uitvalt. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Maarten Struijvenberg, tel. 06 – 53 786 101)

Joods Kindermonument in Miniworld Rotterdam
Donderdag 7 juni, 16.00 uur
Rails Miniworld, Weena 745

Donderdag onthult burgemeester Aboutaleb tijdens een kleine ceremonie een miniatuur van het Joods Kindermonument in Miniworld Rotterdam aan het Weena 745. De miniatuur wordt geplaatst naast de miniatuur van de Hef; vlakbij de plek waar ook in de stad het Joods Kindermonument staat. Het monument vermeldt in niet-alfabetische volgorde de namen van 686 Rotterdamse Joodse kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden gedeporteerd en vermoord. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Rotterdams Havenevenement
Donderdag 7 juni, 19.30 uur
STC, Lloydstraat 300

Op donderdag vindt de vijfde editie plaats van het Rotterdams Havenevenement. Een evenement waarbij verschillende haventalenten in het zonnetje worden gezet. Er worden winnaars bekend gemaakt in vijf categorieën, te weten Jong Haventalent, de SmartPort Scriptieprijs, de MCR-prijs, Havenwerker van het Jaar en het Beste Havenidee. Wethouder Adriaan Visser (o.a. haven) spreekt tijdens de avond. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, tel. 06 – 82 51 77 42)

Rotterdam lezing
Donderdag 7 juni, 20.00 uur
Arminius, Westersingel

Donderdagavond opent burgemeester Aboutaleb samen met collegevoorzitter EUR Kristel Baele de 16e editie van de Rotterdam lezing. Het thema is armoede. Prof. Derk Loorbach zal ingaan op vragen als: zijn onorthodoxe en concrete oplossingen een antwoord op de groeiende kloof tussen rijk en arm? Biedt fietsles op Zuid een weg uit de armoede? Helpen voedselcollectieven en meer groen in de wijk zorgkosten te verlagen? De gemeentelijke ombudsman, Anne Mieke Zwaneveld, zal een eerste reactie geven, gevolgd door een discussie met de zaal. De Rotterdam Lezing wordt sinds 2003 jaarlijkse georganiseerd door de Erasmus Universiteit Rotterdam en is een cadeau van de universiteit aan de stad. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Opening nieuw praktijklokaal Techniekcollege
Vrijdag 8 juni, 16.00 uur
Techniekcollege

Op vrijdagmiddag opent wethouder De Langen het nieuwe praktijklokaal voor de stukadoorsopleiding op het techniekcollege. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine waar ze opleidingen vormgeven samen het bedrijfsleven, zodat deze beter aansluiten op de arbeidsmarkt. (Meer informatie bij: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder Sven de Langen, tel. 06 82 51 77 42)

010MOVES strijkt neer op Schouwburgplein
Zondag 10 juni, 13.00 uur
Schouwburgplein, Rotterdam

Op zondag 10 juni strijkt 010MOVES weer neer op het Schouwburgplein. Dit is dé uitmarkt voor sport in Rotterdam. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur kunnen bezoekers meedoen aan allerlei sportclinics en workshops. Wethouder Adriaan Visser spreekt tijdens het evenement en geeft twee kaarten weg voor het vierlandentoernooi Waterpolo in het Nieuwe Zwemcentrum Rotterdam. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, tel. 06 – 82 51 77 42)


Noot voor de redactie: