Direct naar de content

Weekberichten van 4 tot en met 10 december 2017

Aanpak laaggeletterdheid: "Met taal heb je een verhaal"
Maandag 4 december, 14.30 uur
Bibliotheek, Hoogstraat 110, Rotterdam

In de bibliotheek aan de Hoogstraat onthult wethouder Simons het boek: "Met taal heb je een verhaal". Het is een levensgroot boek met verhalen van laaggeletterden over laaggeletterdheid, maar ook korte gedichten geschreven door Rotterdammers. Het boek staat in de Bibliotheek om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons: tel. 06-41316567)

Eindejaarsbijeenkomst Deltalinqs Energy Forum
Dinsdag 5 december, 8.00 uur
Waalhaven Z.z. 19, Rotterdam

Op dinsdag 5 december spreekt wethouder Adriaan Visser tijdens de eindejaarsbijeenkomst van het Deltalinqs Energy Forum (DEF). Het Deltalinqs Energy Forum verenigt haven- en industriële bedrijven die met elkaar volgende stappen in duurzaamheid willen zetten. Tijdens deze bijeenkomst ondertekenen de partners van het DEF de Letters of Cooperation voor 2018. Hierin staan de duurzaamheidsdoelstellingen, activiteiten en verwachte resultaten beschreven voor het komende jaar. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, tel. 06 – 82 51 77 42)

Uitreiking prof. mr. Pieter van Vollenhovenpenning
Woensdag 6 december, 14.00 uur
Kamer 113, stadhuis

Woensdag reikt burgemeester Aboutaleb de Pieter van Vollenhovenpenning uit. Deze penning van de stichting Maatschappij en Veiligheid is een onderscheiding voor burgers die hun verantwoordelijkheid hebben genomen in een onveilige situatie. Zo zijn er in voorgaande jaren mensen onderscheiden die iemand uit een brandend huis of auto te water hebben gered, geprobeerd hebben een ontvoering te voorkomen of achter een inbreker of winkeldief zijn aangegaan. (Voor meer informatie: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 84 813)

Groot Handelsgebouw in feestverlichting
Woensdag 6 december, 17.00 uur
Stationsplein 45

Woensdag wordt het Groot Handelsgebouw voor het eerst in feestverlichting gehuld. In 2018 bestaat het gebouw 65 jaar en in aanloop naar dit jubileumjaar wil het Groot Handelsgebouw de stad bedanken door de entree van de stad extra sfeervol in te richten. Om 17.00 uur is iedereen van harte welkom op het Stationsplein. Na een voordracht van spoken word artist M. neemt burgemeester Aboutaleb het ceremoniële deel voor zijn rekening. Belangstellenden kunnen in een arrenslee met de Kerstman op de foto en er worden traktaties uitgedeeld. (Voor meer informatie: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 84 813)

Vrijwilligersontbijt
Donderdag 7 december, 9.00 uur 
Huis van de Wijk ‘De Kip’, Kipstraat 37 

Op donderdag 7 december is het de nationale Vrijwilligersdag. Om Rotterdamse vrijwilligers te bedanken, ontvangt Wethouder De Langen in de ochtend vrijwilligers in het Huis van de Wijk aan de Kipstraat voor een ontbijt. In 31 andere Huizen van de Wijk in Rotterdam vinden ook vrijwilligersontbijten plaats. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 22 661 917)

Transformatiecongres
Donderdag 7 december, 11.30 – 12.00 uur
De Doelen, Schouwburgplein 50, Rotterdam

Wethouder Simons maakt tijdens het Transformatiecongres bekend hoeveel leegstaande kantoor- en bedrijfsruimte omgebouwd is tot woningen. Transformatie is een van de belangrijke doelen in de Woonvisie 2030, het gaat leegstand tegen en creëert vaak bijzondere huizen op centrale plekken in de stad. Naast de bekendmaking van het aantal getransformeerde vierkante meters, worden er een aantal nieuwe transformaties onthuld. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons: tel. 06-41316567)

Ondertekening Convenant BUZZ010
Vrijdag 8 december, 13.30 – 14.00 uur
Museum Rotterdam, Rodezand 26, Rotterdam

Leren buiten de muren van het schoollokaal: voor kinderen is het vaak een verademing en een verrijking van hun onderwijs. Op vrijdagmiddag ondertekent wethouder Langenberg het convenant voor BUZZ010. Leerkrachten kunnen door deze regeling gratis en veilig erop uit. Het convenant gaat, na de ondertekening, voor vijf jaar in. (Meer informatie bij Kim Harmsen, plv bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 41 54 99 95)

En verder…

  • ontsteekt wethouder De Langen op 7 december om 16.45 uur de lichtjes in de kerstboom voor het Sophie Kinderziekenhuis. Dit doet hij samen met de winnaar van Sophia's got Talent. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 22 661 917)
     
  • opent wethouder Struijvenberg op 8 december om 17.00 uur het IJsvrij Park Festival in Het Park bij de Euromast. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, telefoon 06 – 53 786 101)
     
  • Is burgemeester Aboutaleb aanwezig bij de jaarlijkse kranslegging ter herdenking van de gevallenen van het Korps Mariniers bij het Mariniersmonument op het Oostplein op zaterdag 9 december, 10.50 uur. (Voor meer informatie: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 84 813)

Noot voor de redactie: