Direct naar de content

Weekberichten van 4 tot en met 10 april 2016

Opening Binnenvaart Hotspot
maandag 4 april, 15.30 uur
Vasteland, New Fork

Rotterdam is hét binnenvaartcentrum van Nederland. Diverse dienstverleners, belangenorganisaties en kennisorganisaties zaten al in Rotterdam, maar hebben er bewust voor gekozen om in de stad te blijven. Wethouder Adriaan Visser (financiën, organisatie, haven, binnenstad en sport) opent hun nieuwe onderkomen in HNK aan het Vasteland. De volgende organisaties zijn daar gevestigd: Binnenvaart Netwerk Diensten, Bureau Telematica Binnenvaart, Bureau Voorlichting Binnenvaart, Expertise en Innovatiecentrum Binnenvaart, IVR, Nederlands Bureau Keuringen Binnenvaart, Centraal Bureau voor Rijn- en Binnenvaart. Samen vormen zij de binnenvaart hotspot van Nederland. (Meer informatie: Marieke van Gruijthuijsen, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser: 06 13155120)

Start campagne Zwem ABC
dinsdag 5 april, 8.45 uur
Basisschool Mariaschool, Schietbaanlaan 90

Vorig jaar vond de campagne voor het zwem-ABC plaats, ontwikkeld door de Stichting Promotie Rotterdamse Zwembaden. Deze campagne wordt nu herhaald voor alle leerlingen uit groep 3 van de basisscholen in Rotterdam. Als een kind goed kan zwemmen, is dat een zorg minder. Daarom is zwemmen volgens het zwem-ABC zo belangrijk. A is aanleren, B is beter worden en C is complete zwemvaardigheid. De zwemdiploma’s A en B zijn noodzakelijke tussenstappen, maar alleen met het complete zwem-ABC diploma op zak kan een kind écht veilig in, om en op het water spelen. Om kinderen en ouders te informeren en te overtuigen van de noodzaak van het zwem-ABC, krijgen zij via de basisscholen een leuk informatiepakket. Wethouder Adriaan Visser (financiën, organisatie, haven, binnenstad en sport) reikt de eerste pakketten uit aan de leerlingen van groep drie van de Mariaschool. (Meer informatie: Marieke van Gruijthuijsen, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser: 06 13155120)

Sollicitatietraining JINC
Dinsdag 5 april, 9.00 uur
LMC Veenoord, Veenoord 15

Ter ere van het van het vijfjarig bestaan van JINC Rotterdam geeft wethouder Hugo de Jonge dinsdag een sollicitatietraining aan derde klas vmbo-leerlingen basis/kader gerichte leerweg op LMC Veenoord. Het project Sollicitatietraining is bedoeld om de kansen van vmbo-leerlingen op een goede stageplek of bijbaan te vergroten. Leerlingen vinden het vaak lastig zichzelf goed te presenteren en lopen daardoor leuke bijbanen of goede stageplekken mis. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 51074786)

Opening sport- en ontmoetingscentrum “Het Alexanderhof”
Dinsdag 5 april, 11.00 uur
Bramanteplein 2

Dinsdag opent het nieuwe sport- en ontmoetingscentrum ‘Het Alexanderhof’ in Prins Alexander feestelijk de deuren. Het Alexanderhof is een gezamenlijk project van Woonstad Rotterdam, de gemeente Rotterdam, Pameijer, Laurens en de bewonersvereniging. Het omvat onder meer een nieuw zwembad, het ontmoetingscentrum Prinsenhof en zorg voor ouderen met een beperking. Wethouder Hugo de Jonge (Zorg) is aanwezig bij deze opening. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 51074786)

Opening Decathlon
woensdag 6 april, 10.30 uur
Coolsingel 45

Decathlon opent zijn eerste vestiging van Zuid-Holland in het centrum van Rotterdam, aan de Coolsingel en dat wordt sportief gevierd. Bij Decathlon Coolsingel Rotterdam zijn sportmaterialen en kleding te vinden voor 65 sporten. Wethouder Adriaan Visser (financiën, organisatie, haven, binnenstad en sport) opent de winkel samen met de locatiemanager. (Meer informatie: Marieke van Gruijthuijsen, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser: 06 13155120)

Provinciale finale Nationale Voorleeswedstrijd
woensdag 6 april, 15.00 uur
Bibliotheektheater

Wethouder Hugo de Jonge (Jeugd, Onderwijs) spreekt tijdens de provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Tien regiokampioenen uit groep 7/8 die de schoolronde, de lokale ronde en de kwartfinale hebben gewonnen, gaan met elkaar de strijd aan voor de felbegeerde plek in de landelijke finale. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 51074786)

Rederslunch
donderdag 7 april
Hamburg

Bij de jaarlijkse Rederslunch in Hamburg komen de CEO’s van de in Hamburg gevestigde Europese hoofdkantoren van containerrederijen bijeen. Zij worden geïnformeerd over de laatste trends en ontwikkelingen in de haven. Wethouder Adriaan Visser (financiën, organisatie, haven, binnenstad en sport) spreekt de aanwezigen kort toe over 50 jaar containeroverslag en bedankt ze voor hun aanwezigheid in de Rotterdamse haven. (Meer informatie: Marieke van Gruijthuijsen, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser: 06 13155120)

En verder…

neemt wethouder Hugo de Jonge (Zorg) maandag 4 april om 9.00 uur in het Bibliotheektheater het eerste exemplaar van het boek Woningvervuiling van Jos Jongeleen in ontvangst. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 51074786)

spreekt burgemeester Aboutaleb bij het Ondernemersontbijt tijdens het Sportfilmfestival van Rotterdam Topsport in Cinerama aan de Westblaak op donderdag 7 april om 8.00 uur (Meer informatie bij: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)


Noot voor de redactie: