Direct naar de content

Weekberichten van 31 maart tot en met 8 april 2018

Herdenking Vergeten Bombardement
Zaterdag 31 maart, vanaf 13.15 uur
Park 1943

Op 31 maart 2018 is het 75 jaar geleden dat Bospolder en Tussendijken per abuis door de geallieerden werden gebombardeerd. Hierbij kwamen vierhonderd mensen om het leven. Een groot deel van deze wijken werd verwoest en duizenden bewoners raakten huis en haard kwijt. Park 1943 dankt haar naam aan dit hoofdstuk in de oorlogsgeschiedenis van Rotterdam. Zaterdag wordt het ‘vergissingsbombardement’ herdacht met een gepast en gevarieerd programma met optredens en muziek. Burgemeester Ahmed Aboutaleb is een van de sprekers. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Bijeenkomst Burgerjury
Dinsdag 3 april 2018, 19.00 uur
Stadhuis Rotterdam, Burgerzaal

De zevende Burgerjury staat in het teken van vier jaar democratische vernieuwing. Naast de gebruikelijke stemronde met digitale stemkastjes en rondetafelgesprekken is er deze keer ook een talkshow over hoogtepunten en bijzonderheden van de Burgerjury, met hoofdgast wethouder Joost Eerdmans (bestuurlijke vernieuwing). Ook geeft wethouder Eerdmans deze avond een terugkoppeling over de acties welke in gang zijn gezet met de input van de afgelopen Burgerjury. Daar worden de onderwerpen ‘Duurzaamheid’ en ‘Integratie’ besproken. (Meer informatie bij Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Joost Eerdmans, tel. 06 – 512 663 15.)

Ondertekening Warm-weer protocol strand Nesselande
Woensdag 4 april, 11.15 uur
Stadhuis, Rotterdam

Alle partijen die komende zomer weer samenwerken aan een prettig en veilig strandseizoen in Nesselande zetten woensdag hun handtekening onder het warm-weer protocol. Naast wethouder Eerdmans (Veiligheid) zijn dat politie, Handhaving cluster Stadsbeheer, RET, Brandweer Rotterdam-Rijnmond, Gideon Security, winkeliersvereniging Boulevard Nesselande, Buurtwerk en Staatsbosbeheer. De samenwerking in het toezicht werkt goed op warme dagen (vanaf 23 graden Celsius). Dat is de afgelopen jaren wel gebleken. In het kader van programma Oost wordt er dit jaar wederom extra particulier toezicht ingezet. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Joost Eerdmans, tel. 06 – 51 26 63 15.)

Starthandeling bouwproject Pascalkwartier
Woensdag 4 april, 15:00 uur
Bouwplaats aan de Simone de Beauvoirstraat

Door het leggen van de laatste vloerplaat, start wethouder Simons (stedelijke ontwikkeling) de bouw van het project in het Pascalkwartier fase 2B. In het nieuwe Pascalkwartier komen 48 nieuwe woningen, het eerste deel van 20 is al gebouwd. Het tweede deel waaraan nu gewerkt wordt, bestaat uit 28 koophuizen. Het gebied waar gebouwd wordt, was voorheen een bedrijventerrein en caravanstalling. Nu komen er huizen die allemaal aan het water liggen. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons, tel. 06 – 413 165 67)

Rotary Water Seminar
Zaterdag 7 april, 13.00 uur
Pompgebouw Kralingen, Rijnwaterstraat 11

Op zaterdag 7 april 2018 vindt het Rotary Water Seminar plaats in Rotterdam. Rotary International heeft Water benoemd als topprioriteit en heeft voor dit seminar voor Rotterdam gekozen omdat de stad internationaal bekend staat als innovatief op het gebied van watermanagement en klimaatadaptatie. Burgemeester Aboutaleb heet de congresgangers welkom. Henk Ovink, Nederlands Eerste Watergezant, houdt een lezing over wateropgaven wereldwijd. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Startschot ¼ Marathon Rotterdam
Zondag 8 april, 9.30 uur
Burgermeester van Walsumweg, Rotterdam

Wethouder Adriaan Visser geeft zondag 8 april het startschot voor de kwart marathon (10,55 km). Deze wordt gelopen tegelijk met de 38ste NN Marathon Rotterdam en start op de Burgemeester van Walsumweg. Na afloop feliciteert de wethouder de drie snelste mannen en vrouwen en overhandigt hij hun prijzen. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, tel. 06 – 82 51 77 42)


Noot voor de redactie: