Direct naar de content

Weekberichten van 30 oktober tot en met 5 november 2017

Ondernemersontbijt ‘Anders geregeld’
Maandag 30 oktober, 8.30 uur 
Stadswinkel Rozenburg, Jan van Goyenstraat 1

Maandag om 8.30 uur is wethouder Struijvenberg aanwezig bij het ondernemersontbijt in de Stadswinkel in Rozenburg. Na de aftrap van de wethouder vervolgt de bijeenkomst in een interactieve sessie met de ondernemers om de ambities en knelpunten rondom regeldruk boven tafel te krijgen. Dit in het kader van het programma ‘Anders geregeld. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 53 78 61 01)

Opening nieuwe uitgang metrostation Dijkzigt 
Maandag 30 oktober, 13.30 uur 
Metrohalte Dijkzigt (uitgang bij Hogeschool Rotterdam)

Maandag om 13:30 uur opent wethouder Langenberg (o.a. Mobiliteit), samen met Maurice Unck (directeur RET), de nieuwe uitgang van metrostation Dijkzigt, aan de kant van de Hogeschool Rotterdam. Gemeente Rotterdam en RET hebben vanaf mei 2016 samen gewerkt aan het project Dijkzigt-Rochussenstraat. De gemeente heeft een nieuwe en veiligere kruising Rochussenstraat-Zimmermanweg aangelegd en de RET heeft gezorgd voor een veiliger en beter bereikbaar metrostation Dijkzigt, inclusief een nieuwe uitgang vlak voor de Hogeschool Rotterdam in de vorm van een tunnel die onder de Zimmermanweg door gaat. De uitgang is aangelegd omdat er de komende jaren 30% meer reizigers naar het station komen door de nieuwbouw en uitbreiding van het Erasmus MC en de toename van studenten in de omgeving. (Meer informatie bij: Kim Harmsen, plv. bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 41 54 99 95).

Amsterdam International Water Week
Dinsdag 31 oktober, 9.00 – 12.00 uur
RAI Amsterdam

Dinsdag neemt burgemeester Aboutaleb deel aan de tweejaarlijkse Amsterdam International Water Week. AIWW is een tweejaarlijkse internationale conferentie waar vertegenwoordigers vanuit de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap elkaar ontmoeten om over de nieuwste ontwikkelingen te praten op het gebied van duurzame economie en watermanagement. Burgemeester Aboutaleb spreekt de deelnemers toe tijdens de plenaire sessie en neemt deel aan een forum met collega-burgemeesters. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Opening bibliotheek ‘Op het station’
Woensdag 1 november, 9.30 uur
StationsHuiskamer, Rotterdam Centraal

Op woensdag 1 november om 09:30 uur opent wethouder Pex Langenberg (o.a. Cultuur), samen met Theo Kemperman, directeur Bibliotheek Rotterdam de nieuwe vestiging van de bibliotheek op Rotterdam Centraal Station. In de StationsHuiskamer in de hal van het station is de Bibliotheek op het station gevestigd, op deze nieuwe locatie is een actuele verzameling van duizend boeken beschikbaar. Daarnaast kunnen bezoekers op deze locatie onder meer e-books downloaden, digitaal kranten en tijdschriften lezen en muziek luisteren. (Meer informatie bij: Kim Harmsen, plv. bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 41 54 99 95).

Officieel startsein TOP Academie Horeca en Catering
Woensdag 1 november, 15.00 uur
Erasmus MC, Rotterdam

Wethouder Struijvenberg is op 1 november aanwezig bij de officiele kick-off van de Rotterdamse TOP Academie Horeca en Catering. Samen met ISS, het Albeda Startcollege en Learn2Work zet hij zijn handtekening onder deze TOP Academie. Hiermee heeft Rotterdam 18 TOP Academies in de branches bouw, techniek, zorg, textiel, logistiek, groen en telecom. De Rotterdamse TOP Academie Horeca en Catering biedt Mbo1-studenten perspectief op werk. Op deze vakschool krijgen de jongeren beroepsgericht onderwijs en leren zo het vak in de praktijk van de cateraar ISS in het Erasmus MC. De jongeren sluiten de opleiding af met erkende branche certificaten en/of diploma’s en zijn beter voorbereid op de arbeidsmarkt. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 53 78 61 01)

Chip-uw-kat-maand
Woensdag 1 november, 15.00 uur
Minimax, Abraham van Stolkweg 33

Wethouder Eerdmans trapt de chip-uw-kat maand af. Hij bezoekt Minimax, een van de dierenartsenpraktijken waar Rotterdammers de hele maand november gratis hun kat kunnen laten chippen. Jaarlijks worden er in Nederland rond de 25.000 katten op straat gevonden. Slechts zo’n 14% kan met hun baasje worden herenigd. Als meer katten een chip krijgen, wordt dat percentage veel hoger. Daarom bieden de Dierenbescherming, gemeente Rotterdam en dierenartsen deze chipactie aan. (Meer informatie bij Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 51 26 63 15)

Kunsthal 25 jaar
Woensdag 1 november, 20.00 uur
Auditorium Kunsthal

Woensdag spreekt burgemeester Aboutaleb bij de aftrap van het jubileumprogramma 25 jaar Kunsthal. Door samen te werken met een breed scala aan (culturele) instellingen, musea, kunstenaars en bedrijven in binnen- en buitenland zijn de afgelopen jaren verrassende tentoonstellingen te zien geweest die een breed publiek trokken. Zo is de Kunsthal in 25 jaar gegroeid tot een van de meest toonaangevende culturele instellingen in Nederland. Ook het gebouw zelf, een ontwerp van Rem Koolhaas, trekt jaarlijks veel architectuurliefhebbers. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Feestelijke oplevering herinrichting Binnenrotte
Vrijdag 3 november, 16.00 uur – 17.00 uur
Binnenrotte, bij de watermuur/ligweide (t.h.v. de Laurenskerk). 

Wethouder Eerdmans (o.a. Buitenruimte) wil de oplevering van de nieuw ingerichte Binnenrotte graag met de omgeving en andere betrokkenen vieren en een gezamenlijke toost uitbrengen op een mooi nieuw stadsplein. De herinrichting van de Binnenrotte is afgerond. Een nieuw stadsplein met een nieuwe bestrating, uitnodigende terrassen, veel groen en een ligweide. Een plek waar het 7 dagen per week goed vertoeven is. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 – 51 26 63 15)

Opening tentoonstelling COOLSINGEL 
Vrijdag 3 november, 17.00 uur
Museum Rotterdam

Op vrijdag 3 november om 17:00 uur opent wethouder Pex Langenberg (o.a. Cultuur en Mobiliteit) de tentoonstelling COOLSINGEL van Museum Rotterdam. De tentoonstelling neemt bezoekers mee langs een historische tijdlijn, een imponerende filmische beleving en een thematische verdieping met museum- en archiefstukken. Stadsdichter Derek Otte brengt tijdens de opening een ode aan de Coolsingel en daarnaast is er een scène te zien uit de voorstelling Coolsingel 65 door Onderwater Producties. Wethouder Adriaan (o.a. Binnenstad) is ook bij de opening aanwezig. (Meer informatie bij: Kim Harmsen, plv. bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 41 54 99 95).


Noot voor de redactie: