Direct naar de content

Weekberichten van 30 januari tot en met 5 februari 2017

Gedigitaliseerde muziekcollectie João Silva overhandigd aan Kaapverdië
Woensdag 1 februari, 19.30 uur
LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996

De Rotterdam Classics filmvoorstelling op het International Film Festival Rotterdam op 1 februari staat dit jaar in het teken van het Morabeza Records label. De Kaapverdische muzikant João Silva (1929), beter bekend als Djunga de Biluca, kwam in de jaren vijftig naar Rotterdam. Hij richtte het Kaapverdische platenlabel Morabeza Records op aan de Beukelsdijk en bracht meerdere lp’s uit met nummers van Kaapverdische artiesten. Zijn muziekcollectie is door het Stadsarchief Rotterdam verworven en gedigitaliseerd. Burgemeester Aboutaleb zal dit waardevolle erfgoed overhandigden aan een vertegenwoordiger van Kaapverdië tijdens een feestelijke avond in LantarenVenster. Daarnaast wordt een korte film over Silva vertoond van Joop de Jong: Morabeza Records, een Kaapverdisch platenlabel uit Rotterdam. (Voor meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Onthulling tijdelijk kunstwerk Stationsplein tijdens Art Rotterdam
Vrijdag 3 februari, 15.00 uur
Brasserie Engels, Stationsplein 45

Ter gelegenheid van de internationale kunstbeurs Art Rotterdam onthult wethouder Langenberg (cultuur) op 3 februari een groot tijdelijk buitenkunstwerk op het Stationsplein in Rotterdam Central District. Kunstenaar Ronald de Bloeme, die zijn opleiding volgde in Rotterdam, heeft een imposant werk gemaakt van 7 x 2.44 meter. Hij blikt met dit kunstwerk op zijn eigen  artistieke wijze vooruit op de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen.
Art Rotterdam organiseert tijdens de beurs ook een buitenproject, genaamd Open Air. Op het terrein van de Van Nellefabriek komt een tweede billboard, dat zich sterk verhoudt tot die op het Stationsplein. Daarnaast zal Borzo Gallery ook werk van De Bloeme tonen in de stand op de Main section van de Art Rotterdam. (Meer informatie: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 220 496 57)


Noot voor de redactie: