Direct naar de content

Weekberichten van 3 tot en met 9 oktober 2016

Aftrap Masterplan Onderwijsweek
Maandag 3 oktober, 10.00 uur
Hal 4, Watertoren 200

Wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs) opent maandag de onderwijsweek en geeft daarmee de aftrap voor Masterplan Onderwijs. Het is een week vol met activiteiten en evenementen die in het teken staan van toekomstgericht onderwijs. Na de aftrap mag Rotterdam zich Onderwijsstad van het jaar noemen met het motto: ‘Bouwen aan de toekomst’. (Meer informatie bij: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder Hugo de Jonge, tel. 06 – 57 53 75 81)

Startsein verbouwing kantoorpand
Maandag 3 oktober, 11.00 uur
Schaatsbaan, Weena

Wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling) geeft maandag 3 oktober om 11.00 uur het startsein voor de verbouwing van het kantoorpand aan de Schaatsbaan tot 42 huurappartementen. Het gebouw in een zijstraat van het Weena krijgt ook een bijzondere buitenruimte met een grote bak in en op het dak van de aangrenzende voormalige ijshal. Hierin wordt een daktuin aangelegd voor de toekomstig bewoners van de appartementen. Meer informatie: Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, tel. 06 – 10064779)

Hijsen oranje welkomstbanier
Maandag 3 oktober, 14.00 uur
Coolsingel

Wethouder Adriaan Visser (sport) hijst zaterdag de eerste oranje welkomstbanier op de Coolsingel. Op initiatief van Station Feyenoord en Rotterdam Topsport worden het Nederlands elftal en de Oranjefans op een zichtbare manier welkom geheten in Rotterdam met oranje banieren in het centrum van de stad en rondom de Kuip. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, tel. 06 – 82 51 77 42)

Pitchen tijdens de ‘’Red Carpet Dinner’’
Maandag 3 oktober, 18.00 uur
The Worldhotel Wings, Rotterdam Airport

Maandagavond is Maarten Struijvenberg (economie) aanwezig bij het Red Carpet Dinner, een jaarlijks terugkerend evenement om nieuwe buitenlandse bedrijven welkom te heten. Wethouder Struijvenberg zal een aantal buitenlandse start ups interviewen die op het podium hun bedrijfsplan mogen pitchen. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 – 53 78 61 01)

Viering Meatless dierendag
Dinsdag 4 oktober, 12.00 uur
Stadhuis

Wethouder Joost Eerdmans (dierenwelzijn) luncht op Meatless Dierendag in het bedrijfsrestaurant van het stadhuis en spreekt de aanwezigen toe. In de vier grootste bedrijfsrestaurants van de gemeente wordt die dag alleen vegetarisch eten geserveerd. doel is om te laten zien dat je ook heerlijk kan eten zonder vlees en vis. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 – 51 26 63 15)

Bekendmaking Rotterdamse leraren van het jaar
Dinsdag 4 oktober, 16.15 uur
Maassilo

Wethouder Hugo de Jonge (onderwijs) reikt dinsdagmiddag prijzen uit voor de beste Rotterdamse leraren. Er zijn zes categorieën: basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, speciaal onderwijs, lerarenteam en pedagogisch medewerker. In elke categorie wordt een winnaar gekozen. Na de stemronde van 12 tot en met 16 september heeft een professionele jury beslist wie in welke categorie uiteindelijk Leraar van het Jaar Rotterdam wordt. (Meer informatie bij: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 57 53 75 81)

Bijeenkomst Burgerjury
Dinsdag 4 oktober, 19.00 uur
Timmerhuis, Halvemaanpassage 90

Voor de vierde keer komt de Burgerjury samen voor het beoordelen van het beleid van de gemeente en het geven van advies aan het college van B en W. Elke bijeenkomst staat een ander thema centraal. Deze avond gaat de Burgerjury met wethouder Hugo de Jonge in gesprek over ‘Zorg en welzijn dichtbij’ en met locoburgemeester Joost Eerdmans over ‘Citymarketing’. Joost Eerdmans geeft ook een terugkoppeling over de acties die in gang zijn gezet naar aanleiding van de vorige bijeenkomst met de Burgerjury, waar de thema’s ‘Wonen’ en ‘Verkeer’ werden besproken. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 – 51 26 63 15)

20-jarig bestaan Sportcentrum De Wilgenring
Dinsdag 4 oktober, 09.00 uur
Melanchtonweg 70

Wethouder Adriaan Visser (organisatie) heet de aanwezigen welkom bij het 20-jarig bestaan van Sportcentrum De Wilgenring. Om een vaste groep bezoekers in het zonnetje te zetten wordt een groep fitte senioren getrakteerd op koffie en taart. Veder zal de wethouder een bos bloemen en een badenkaart overhandigen aan de vijf miljoenste bezoeker. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, tel. 06 – 82 51 77 42)

Opening World Conference Cities and Ports ‘’ Crossovers’’
Woensdag 5 oktober, 09.15 uur
RDM Rotterdam, RDM-kade 59

Wethouder Visser (haven) opent het World Conference Cities and Ports ‘’ Crossovers’’ op woensdagochtend. Het World Conference Cities and Ports 2016 congres richt zich op de transformaties van oude havens en sociaalmaatschappelijke vraagstukken die veel havensteden gemeen hebben. De conferentie is gericht op het bundelen van kennis, energie, en middelen en het aangaan van coalities, gericht op het versnellen van innovatie. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, tel. 06 – 82 51 77 42)

Opening Onderwijsparade
Woensdag 5 oktober, 09.30 uur
Maassilo

Wethouder Hugo de Jonge ( onderwijs) opent maandagochtend de Onderwijsparade, een reeks workshops waar de vraag centraal staat hoe ouders/verzorgers hun kinderen nog beter kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling. (Meer informatie bij: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 57 53 75 81)

Bijeenkomst Wat als Rotterdamse leraren het voor het zeggen hebben?
Donderdag 6 oktober, 16.30 uur
LP2 Las Palmas

Wethouder Hugo de Jonge (onderwijs) keert op de bijeenkomst ‘’Wat als Rotterdamse leraren het voor het zeggen hebben’’ prijzen uit. Het initiatief Leraren met Lef houdt met Rotterdamse leraren een brainstorm sessie waarin op zoek wordt gegaan naar sterke ideeën om het Rotterdamse onderwijs te verbeteren en te vernieuwen met de leraar als drijvende kracht. Aan de hand van verschillende thema’s worden ideeën gegenereerd die vervolgens in een Top-5 komen. Alle winnende ideeën zullen gepitcht worden en ontvangen van de gemeente direct een minimale investering van 5.000 euro, die uitgereikt wordt door de wethouder.

Kick-off & fly out Buzinezzclub
Donderdag 6 oktober, 16.30 uur
Delftsestraat 19D

Wethouder Maarten Struijvenberg (werkgelegenheid) verwelkomt donderdag nieuwe members van de Buzinezzclub Rotterdam om een start te maken met het programma. Ook reikt wethouder Struijvenberg certificaten uit aan succesvolle members van de afgelopen ronden. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 – 53 78 61 01)

Eerste paal project “Kamgras’’
Vrijdag 7 oktober, 15.00 uur
Kamgras, Ommoord

Wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling) slaat vrijdag om 15.00 uur de eerste paal voor het project Kamgras in Ommoord, 24 eengezinswoningen die in de Haagse architectuurstijl worden gebouwd aan de zuidzijde van het Grasbuurtpad. (Meer informatie: Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, tel. 06 – 10064779)

Onthulling 97ste Delfts Blauwe KLM huisje
Vrijdag 7 oktober, 17.00 uur
SS Rotterdam, Katendrecht

Op 7 oktober presenteert KLM het 97ste Delfts Blauwe huisje. Dit jaar heeft de luchtvaartmaatschappij voor een miniatuurversie van een pand in Rotterdam gekozen. Het huisje wordt op 7 oktober onthuld op SS Rotterdam en burgemeester Aboutaleb neemt het eerste exemplaar in ontvangst. De met Hollandse jenever gevulde porseleinen huisjes worden sinds jaar en dag uitgereikt aan passagiers in World Business Class. Sinds de oprichting van KLM komt er elk jaar een nieuw huisje bij, waar steeds een historisch pand in een Nederlandse stad model voor staat. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Budokan huldiging 
Zaterdag 8 oktober, 14.45 uur
Korte Sport en Gezondheidsinstituut, Middenbaan Zuid 402 Hoogvliet

Wethouder Adriaan Visser (sport) spreekt tijdens de huldiging van Judoka’s Budokan. Budokan Rotterdam zorgt ervoor dat er een optimale omgeving is waarin topsport bedreven kan worden. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, tel. 06 – 82 51 77 42)

Skadi huldiging
Zaterdag 8 oktober, 16.00 uur
Skadi Noorderkanaalweg 20-22

Wethouder Adriaan Visser (sport) spreekt zaterdagmiddag tijdens de huldiging van de lichte dames dubbeltwee. Skadi is een studentenroeivereniging met 600 leden. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, tel. 06 – 82 51 77 42)

En verder

Woont burgemeester Aboutaleb zaterdag 8 oktober om 20.00 uur een jubileumconcert bij van de 50-jarige Laurenscantorij in de Laurenskerk. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)


Noot voor de redactie: