Direct naar de content

Weekberichten van 3 tot en met 9 april 2017

Kick off Mentor project Actie ondernemen
Maandag 3 april, 13.30 uur
Oceaanhuis, Beursplein 37

Wethouder Maarten Struijvenberg spreekt studenten en mentoren toe tijdens de kick off van het mentorproject ‘Actie ondernemen’ van de stichting EZVN. Met dit project willen de initiatiefnemers de studenten die het na de 100 dagen van hun opleiding moeilijk hebben, hulp aanbieden van rolmodellen uit het netwerk van EZVN. Die rolmodellen hebben vaak dezelfde soort barrières moeten overwinnen waar studenten tegenaan lopen, bijvoorbeeld het ontbreken van een netwerk, weinig zelfvertrouwen, het vinden van een balans tussen werk, gezin en studie, weinig steun thuis, financiële stress en omgaan met cultuurverschillen. De diversiteit van het netwerk van EZVN sluit goed aan bij de diversiteit van de studenten van de Rotterdam Academy. (Meer informatie bij Saskia Kooijman-Castelijns, woordvoerder wethouder Struijvenberg, telefoon 06 – 53 786 101)

Bijeenkomst ‘Samen voor Charlois’
Dinsdag 4 april, 11.00 – 13.30 uur
De Open hof kerk, Middelharnisstraat 153-A

Dinsdagochtend onthult wethouder Maarten Struijvenberg (Economie) hoeveel maaltijden voor Rotterdamse minima mogelijk zijn gemaakt door ‘Samen voor Charlois’, een project waarbij Rotterdamse bedrijven, zoals supermarkten en restaurants, voedsel doneren aan voedselbanken, gaarkeukens en wijkmaaltijden. Het doel: minder voedsel verspillen en mensen met een krappe beurs levensmiddelen en gezonde maaltijden aanbieden. Tijdens de bijeenkomst blikken de samenwerkende partijen terug op het project en kijken vooruit naar de toekomst. ‘Samen voor Charlois’ wordt georganiseerd door Neighbourly: een internationaal sociaal netwerk dat lokale projecten en gemeenschap koppelt aan bedrijven voor het bereiken van maatschappelijke doelen. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 010 – 267 22 89).

Eerdmans@Kop van Zuid
Dinsdag 4 april, 19.30 uur
Albeda College, Rosestraat 1101

Bewoners van de Wilhelminapier, Entrepot, Stadstuinen en Parkstad gaan dinsdagavond met wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Buitenruimte) in gesprek over de buitenruimte en de veiligheid in hun wijk. Vinden zij het fijn om er te wonen? Wat is hun favoriete plek? Waar maken zij zich zorgen over? Wat kan beter? Bewoners pitchen die avond ook hun ideeën of initiatieven voor dit gebied. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 – 512 663 15)

Startsein bouw Parkzicht
woensdag 5 april, 14.30 uur
Oldegaarde, hoek Aldenkamp

Wethouder Schneider (stedelijke ontwikkeling) geeft woensdag het startsein voor de bouw van 18 eengezinswoningen vlakbij het Zuiderpark. Op de bouwlocatie aan de Oldegaarde, Aldenkamp en Buurkamp stond een appartement met garageboxen, maar dat complex werd al voor de crisis gesloopt. Wethouder Schneider graaft met een graafmachine het eerste deel van het bouwblok uit en dan kan de bouw van de 18 koopwoningen beginnen. Op het terrein worden uiteindelijk 11 drielaagse, 5 tweelaagse woningen en 2 twee-onder-een-kapwoningen gebouwd. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Ronald Schneider: tel. 06 – 413 165 67)

AD sportfilmfestival
Donderdag 6 april
Cinerama, Westblaak

Wethouder Adriaan Visser (o.a. sport) opent donderdag het AD sportfimfestival in het Cinerama Filmtheater. Aansluitend vindt de première plaats van de film ‘Feyenoord 1999 – De Coolsingel liep vol’. Speciaal voor het festival is door Andere Tijden Sport (NOS/NTR) van deze film een bioscoopversie gemaakt. Pers s.v.p. aanmelden bij: bij Anton Slotboom van Rotterdam Topsport: 06 – 304 500 82. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, tel. 06-825 177 42)

En verder

Is burgemeester Aboutaleb op maandag 3 april om 19.00 uur gastheer bij het 6e benefietdiner van de Erasmus MC Thorax Foundation in de Burgerzaal van het stadhuis. (Meer informatie: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 226 619 17)

Opent burgemeester Aboutaleb samen met demissionair minister Plasterk op vrijdag 7 april om 18.00 uur het nieuwe kantoor van MVRDV Architecten van Winy Maas. Adres is Achterklooster 7. (Meer informatie: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 226 619 17)

Spreekt burgemeester Aboutaleb tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van Trans Ocean Pacific Forwarding B.V. op zaterdag 8 april, 18.00 uur. TOPF is gelegen aan de Riemsdijkweg 78. (Meer informatie: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 226 619 17)


Noot voor de redactie: