Direct naar de content

Weekberichten van 29 oktober tot en met 4 november 2018

Vrijwilligersontbijt
Donderdag 1 november, 8.30 uur
Burgerzaal, stadhuis

Op donderdag 1 november vindt het jaarlijks Vrijwilligersontbijt plaats in de Burgerzaal. Tijdens dit ontbijt worden vrijwilligers bedankt voor hun bijdrage aan de stad en in het zonnetje gezet. Rotterdam kan immers niet zonder haar vrijwilligers. Tijdens het ontbijt kunnen vrijwilligers van verschillende organisaties kennis maken met elkaar en ervaringen uitwisselen. Wethouder Michiel Grauss (o.a. Informele Zorg) verwelkomt de aanwezigen en ontbijt mee. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Grauss, tel. 06 – 512 663 15)

Chip-uw-kat maand
Donderdag 1 november, 11.30 uur
Minimax, Abraham van Stolkweg 33

Wethouder Bert Wijbenga (o.a. Dierenwelzijn) trapt de chip-uw-kat maand af. Hij bezoekt Minimax, een van de dierenartsenpraktijken waar Rotterdammers de hele maand november gratis hun kat kunnen laten chippen. Jaarlijks worden er in Nederland ruim 60.000 katten op straat gevonden. Hoe meer katten een chip hebben, hoe meer bij hun eigenaar kunnen terugkeren. Daarom bieden de Dierenbescherming, gemeente Rotterdam en dierenartsen deze chipactie aan, van 1 t/m 30 november. (Meer informatie bij: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17 of op www.rotterdam.nl/chipuwkat)

Starthandeling bouw Remisehof
Donderdag 1 november, 15.30 uur
Rosestraat 1105, Rotterdam

Op de locatie van de oude metro- en tramremise en spoorweghaven is een nieuwbouwproject ontwikkeld: het Remisehof. In totaal worden in het Remisehof circa 250 woningen met privétuinen of -balkons en grote gemeenschappelijke binnentuinen ontwikkeld. Het bouwproject bestaat uit drie woonblokken. Wethouder Bas Kurvers (o.a. Bouwen) slaat donderdagmiddag de eerste paal. (Meer informatie bij: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 413 165 67)

Opening duurzaamheidswinkel IJsselmonde
Donderdag 1 november, 15.30 uur
Winkelcentrum Keizerswaard, nr. 80

Aanstaande donderdag opent wethouder Arno Bonte (o.a. Duurzaamheid) samen met Quintis Ristie de duurzaamheidswinkel in IJsselmonde. Dit doen ze met een energiequiz. Tijdens de opening is iedereen welkom. De duurzaamheidswinkel is een variant op de pop-up store die eerder is opgezet in winkelcentrum Binnenhof in Ommoord, de Koopgoot Rotterdam en boekhandel Donner in het Centrum. Waar de pop-up store informatie gaf over energiebesparing is de duurzaamheidswinkel er voor meer klimaat gerelateerde onderwerpen zoals circulaire en schone stad, warmte- en energietransitie, klimaatadaptatie en -mitigatie. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Bonte, tel. 06 – 220 496 57)

City Deal Kennis Maken
Vrijdag 2 november, 10.15 uur
STC, Lloydstraat 300

Vrijdag opent burgemeester Aboutaleb de landelijke conferentie City Deal Kennis Maken bij Hogeschool Rotterdam, locatie STC-Group. De inzet is om het oplossen van maatschappelijke opgaven voor steden te versnellen door onderzoekers, docenten en studenten hierbij te betrekken. Centraal in de City Deal staan talentontwikkeling, ondernemerschap én het stimuleren van maatschappelijke betrokkenheid. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

CyberNautics
Vrijdag 2 november, 12.00 uur
World Port Centre, Wilhelminakade 909, Rotterdam

Vrijdag 2 november wordt voor de tweede keer de cybercrisisoefening CyberNautics georganiseerd. Wethouder Adriaan Visser (o.a. Haven) spreekt voorafgaand aan de oefening. Met de cybercrisisoefening test de Rotterdamse haven haar weerbaarheid tegen een cybercrisis en testen ze de onderlinge samenwerking en coördinatie tussen de actiecentra en het Haven Crisisteam. (Meer informatie bij: Leendert Vermeulen, bestuursvoorlichter wethouder Visser, tel. 06 – 181 911 04)

Taalvrijwilligersdag
Zaterdag 3 november, 14.45 uur
Zadkine Horeca Facility Leisure Hospitality (Technikon-gebouw), Benthemstraat 15, Rotterdam

Taalvrijwilligers zijn onmisbaar in de aanpak van laaggeletterdheid! Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven een dag voor alle taalvrijwilligers. Wethouder Judith Bokhove (o.a. taal) spreekt tijdens de afsluiting van de dag. Tijdens deze dag worden taalvrijwilligers uit Rotterdam, Drechtsteden en Gorinchem in het zonnetje gezet en een leuke en inspirerende dag aanbieden. Vrijwilligers kunnen deelnemen aan workshops, er is ruimte om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 220 496 57)


Noot voor de redactie: