Direct naar de content

Weekberichten van 29 mei tot en met 4 juni 2017

ASEM conferentie
24-26 mei
Lissabon

Burgemeester Aboutaleb neemt eel aan de 4th ASEM Meeting of Governors and Mayors. Het thema van deze editie is: mobiliteit, duurzaamheid en migratie. Tijdens deze tweejaarlijkse ASEM-top spreken burgemeesters en gouverneurs uit Europese en Aziatische landen met elkaar over samenwerking. Burgemeester Aboutaleb houdt een presentatie over mobiliteit en duurzaamheid in de Rotterdamse regio. Verder brengt ontmoet hij de Nederlandse ambassadeur in Portugal, de Portugese minister van buitenlandse zaken en de burgemeester van Lissabon. (Meer informatie: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 22 66 19 17)

Eerdmans@Prinsenland / ‘s-Gravenland
Dinsdag 30 mei, 19.30 uur
Thorbecke Voortgezet Onderwijs, Prinsenlaan 82

Bewoners van de Prinsenland / ’s-Gravenland gaan dinsdagavond met wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Buitenruimte) in gesprek over de buitenruimte en de veiligheid in hun wijk. Vinden zij het fijn om er te wonen? Wat is hun favoriete plek? Waar maken zij zich zorgen over? Wat kan beter? Bewoners pitchen die avond ook hun ideeën of initiatieven voor dit gebied. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 – 512 663 15)

Provada (30 mei – 1 juni)
Woensdag 31 mei 9:30 – 18:00 uur
RAI, Europaplein Amsterdam

Wethouder Schneider van stedelijke ontwikkeling maakt tijdens de Provada meer bekend over het Rotterdam Central District, de ontwikkeling van het gebied rondom het Centraal Station. De Provada is de jaarlijkse beurs voor de vastgoedbranche. De gemeente Rotterdam is vertegenwoordigd op de beurs, er zullen een aantal andere toekomstige bouwprojecten onthuld worden. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Ronald Schneider: tel. 06 – 413 165 67)

Laatste speelronde Feyenoord Street League
Woensdag 31 mei, 13.55 uur
Schouwburgplein

Op woensdag start de laatste speelronde van de Feyenoord Street League op het Schouwburgplein. Samen met Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, gaat wethouder Adriaan Visser (o.a. Sport) de aftrap geven voor de laatste speelronde van de Feyenoord Streetleague seizoen 2016-2017. De Feyenoord Street League, als onderdeel van het Maatschappelijk verantwoord ondernemen van Feyenoord, is een straatvoetbalcompetitie voor kinderen van 9 t/m 12 jaar, die grotendeels in Rotterdam wonen en op de basisschool zitten. In het seizoen 2016-2017 waren de gebieden Feijenoord, Charlois, IJsselmonde en Ridderkerk actief binnen de Feyenoord Street League. Elke straat of wijk uit deze gebieden kon met een team meedoen en speelde zijn thuiswedstrijden op een geselecteerd veld (Cruyff Court of Krajicek Playground) in de eigen wijk. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, tel. 06 – 512 663 15)

Skûtsjesilen
Woensdag 31 mei, 18.00 uur
Ponton bij de Tuin van de Vier Windstreken aan de Kralingse Plas

Woensdag verricht burgemeester Aboutaleb de officiële opening van Skûtsjesilen op de Kralingse Plas, een Rotterdams zeilfeest met Friese platbodems. Drie dagen lang vormt de Kralingse Plas het decor voor vele sportieve en sociale ontmoetingen, met als rode draad de strijd om de Kralingen Cup. (Meer informatie: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 22 66 19 17)


Noot voor de redactie: