Direct naar de content

Weekberichten van 29 februari tot en met 6 maart

Uitreiking Gerrit den Braber Muzeprijs 2015
Maandag 29 februari, 19.30 uur
Burgerzaal stadhuis

Maandag vindt de jaarlijkse uitreiking van de Gerrit den Braber Muzeprijs uit in de Burgerzaal van het stadhuis. Burgemeester Aboutaleb is gastheer en heet iedereen welkom. De Muzeprijs is een waarderingsprijs voor een publieke persoonlijkheid uit de kunst-, cultuur-, media- of sportwereld, die zich volgens een onafhankelijke jury op bijzondere wijze belangeloos verdienstelijk heeft gemaakt in het sociaal, charitatief of maatschappelijk verkeer. Gerrit den Braber (dichter/schrijver en radioprogrammamaker) was de eerste juryvoorzitter. Na zijn overlijden in 1997 werd als hommage zijn naam aan de prijs toegevoegd. De prijs bestaat uit een olieverfportret van de laureaat gemaakt door Richard van Klooster. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53284813)

Opening penthouses Groenendaal/Oostplein
Woensdag 2 maart, 15.15 uur
Groenendaal 5e

Op het wederopbouwpand op de hoek van Oostplein en Groenendaal is een extra verdieping geplaatst. Wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling) opent de twee penthouses die hier gerealiseerd zijn. De twee identieke 4-kamer appartementen worden volledig gemeubileerd en gestoffeerd opgeleverd en verhuurd in het hoge segment studentenwoningen. (Meer informatie: Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 10064779)

Start bouw Arundo van de Nederlandse Bouw Unie
Woensdag 2 maart, 16.30 uur
Van der Waalslaan / Beekweg – Park16Hoven

Wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling) slaat woensdag de eerste paal voor de bouw van nieuwbouwproject “Arundo” in Park16Hoven. Ontwikkelaar de Nederlandse Bouw Unie bouwt 31 royale eengezinswoningen in het zuiden van Park16Hoven. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. (Meer informatie: Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 10064779)

Uitreiking certificaten Buzinezzclub
Woensdag 2 maart, 16.30 uur
Delftsestraat 19D

Wethouder Maarten Struijvenberg is woensdag te gast bij de ‘Buzinezzclub kickoff en fly-out’. Hij reikt certificaten uit aan succesvolle Buzinezzclub members, die de uitkering hebben verlaten via de vierde tranche van de Social Impact Bond. De nieuwe leden van de vijfde en laatste tranche van de SIB zijn ook bij het evenement dat tevens de start is van hun programma. De Buzinezzclub spant zich in om jongeren aan het werk te helpen. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 22661917)


Noot voor de redactie: