Direct naar de content

Weekberichten van 29 augustus tot en met 4 september 2016

Opening Wereldhavendagen
donderdag 1 september, 17.00 uur
Aan boord van het amfibisch transportschip Zr. Ms. Rotterdam, Parkkade

Donderdagmiddag geeft burgemeester Aboutaleb samen met Allard Castelein (directeur Havenbedrijf Rotterdam NV) en luitenant-generaal der mariniers Rob Verkerk (Commandant Zeestrijdkrachten) het startschot voor de Wereldhavendagen vanaf Zr. Ms. Rotterdam, een amfibisch transportschip van Defensie dat als vliegveld, haven, parkeergarage, ziekenhuis, hotel en communicatiecentrum kan functioneren. Het thema van de Wereldhavendagen is: The Smartest Port. Kijk voor het programma van de Wereldhavendagen op: http://wereldhavendagen.nl. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53 28 48 13)

Prijsuitreiking Port Rangers
vrijdag 2 september 2016, 12.30 uur
EIC Mainport – Noordzeeweg 6 te Rozenburg

Ook dit jaar worden de basisschoolleerlingen (en hun leerkrachten) die deelnemen aan het havenprogramma Port Rangers in het zonnetje gezet op de 1ste dag van de Wereldhavendagen. Het zijn de kinderen die de beste, mooiste of leukste eindopdrachten havenprogramma Port Rangers hebben ingezonden, die hun prijs in ontvangst mogen nemen en een feestelijk programma krijgen aangeboden in het kader van Smartest Port. De eindopdrachten gaan over de lessenseries Haven Taaltrip [JINC] en Steurtocht door de haven [EIC]. Wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs) reikt de prijzen aan de kinderen uit. (Meer informatie bij: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 57 53 75 81)

Schmidt Zeevis 1 jaar in Spaanse Polder
vrijdag 2 september, 15.00 uur
Schmidt Zeevis, Matlingeweg 333

Sinds september vorig jaar is Schmidt Zeevis gevestigd in de Spaanse Polder, waar Koningin Máxima in december het nieuwe pand aan de Matlingeweg officieel opende. Na meer dan 100 jaar aan het Vasteland voelde deze verhuizing als een sprong in het diepe voor het bedrijf, maar het is een succes gebleken. Schmidt Zeevis gaat dit vrijdag vieren met een select gezelschap. Commissaris van de Koning Jaap Smit en burgemeester Aboutaleb gaan langs om de eigenaren te feliciteren. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53 28 48 13)

Startschot Sea Ranger Service en opening DryDock
vrijdag 2 september, 16.00 uur
Marconia-terrein in de Merwe Vierhavens, Marconistraat 56

Op vrijdag 2 september geeft burgemeester Aboutaleb samen met Allard Castelein, directeur Havenbedrijf Rotterdam, het startsein voor de Sea Ranger Service, een nieuw internationaal initiatief om beschermde zeegebieden wereldwijd te beheren. Vanaf zomer 2017 worden werkloze Rotterdamse jongeren door voormalig marinepersoneel tijdens een bootcamp opgeleid tot Sea Rangers. Na hun opleiding worden zij uitgezonden om voor overheden wereldzeeën en oceanen te beschermen. Na het startschot van de Sea Ranger Service volgt de presentatie van het eerste patrouilleschip van de Sea Ranger Service en het DryDock, een circulaire scheepswerf waar het schip de komende maanden afgebouwd wordt. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53 28 48 13)


Noot voor de redactie: