Direct naar de content

Weekberichten van 28 mei tot en met 3 juni 2018

Netwerkbijeenkomst Rotterdammers voor Elkaar!
Maandag 28 mei, 12.30 uur
Huis van de Wijk ‘Het Klooster’, Afrikaanderplein 3

Op 28 mei verzorgt wethouder Sven de Langen (o.a. Zorg) de aftrap van de netwerkbijeenkomst van Rotterdammers voor Elkaar, het digitale platform in Rotterdam waar vraag en aanbod van vrijwilligerswerk samenkomt. De bijeenkomst is voor organisaties in de stad die met vrijwilligerswerk te maken hebben. (Meer informatie bij: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder Sven de Langen, tel. 06 82 51 77 42)

Retailution: Retailinnovatie in Rotterdam
Dinsdag 29 mei, 18.00 uur
World Trade Center

Van dinsdag 29 mei tot en met donderdag 31 mei presenteert Hogeschool Rotterdam, Kenniscentrum Creating 010 Retailution: een expositie en een werkbijeenkomst over retailinnovatie in Rotterdam. Wethouder Struijvenberg (o.a. Economie) spreekt tijdens de werkbijeenkomst op dinsdag 29 mei. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Maarten Struijvenberg, tel. 06 – 53 786 101)

Blueweek 2018
Woensdag 30 mei, 9.00 uur
STC, Lloydstraat 300

Van maandag 28 tot en met woensdag 30 mei vindt de Blueweek 2018 plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door MARIN, STC-Group en Gemeente Rotterdam. Het doel van de Blueweek is het bijeenbrengen van actoren uit de maritieme sector om samen op een zo goed mogelijke manier de energietransitie mogelijk te maken. Wethouder Adriaan Visser (o.a. Haven) spreekt tijdens de opening van de laatste dag. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, tel. 06 – 82 51 77 42)

Bewonersorganisatie Terbregge 100 jaar
Woensdag 30 mei, 14.00 uur
Viaduct A20/Terbregseweg en Buurt- en Speeltuinvereniging Terbregge, Landstraat 9

Bewonersorganisatie Terbregge is al 100 jaar actief in het behartigen van de belangen van de bewoners in Terbregge. De aandacht gaat uit naar een schone, veilige en mooie groene woonomgeving en het behouden van de authenticiteit van de buurt. Ter ere van het jubileum onthult burgemeester Aboutaleb een kunstwerk op de pilaren het viaduct van de A20 / Terbregseweg. Het is een cadeau van de Bewonersorganisatie aan de wijk. Aansluitend is er een receptie in de zaal van de Buurt- en Speeltuinvereniging Terbregge. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Skûtsjesilen Kralingse Plas
Woensdag 30 mei, 18.00 uur
Ponton op de Kralingse Plas, entree bij Plaszoom 354 (Restaurant De Tuin)

Woensdagmiddag geeft burgemeester Aboutaleb het startschot van de 5e editie van Skûtsjesilen Holland, een Rotterdamse zeilfeest met echte Friese platbodems. Van woensdag 30 mei t/m vrijdag 1 juni vormt de Kralingse Plas het decor van sportieve en sociale ontmoetingen, met als rode draad de strijd om de Kralingen Cup. Het ponton op de Kralingse Plas vormt het middelpunt van de zeilwedstrijden en heeft een gevarieerd programma. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Certificaatuitreiking deelnemers Talentenklassen
Woensdag 30 mei, 19.00 uur
Burgerzaal, Stadhuis

Woensdagavond ontvangen 87 leerlingen hun certificaat na succesvolle deelname aan de Talentklassen. Deze Talentklassen zijn een steuntje in de rug voor talentvolle basisschoolleerlingen om op het passende niveau in te stromen op de middelbare school. Dit schooljaar is het vijfde jaar dat de Talentenklassen uitgevoerd zijn. Wethouder Sven de Langen (o.a. Onderwijs) reikt de certificaten woensdagavond uit aan de leerlingen. (Meer informatie bij: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder Sven de Langen, tel. 06 82 51 77 42)

Jubileum ‘Ieder Kind een Instrument’
Donderdag 31 mei, 14.30 uur
LantarenVenster

‘Ieder Kind een Instrument’ bestaat 10 jaar. Daarom geven de kinderen die meedoen aan het IKEI-programma van de SKVR een jubileumconcert in LantarenVenster. Zij spelen samen met de musici van het New Rotterdam Jazz Orchestra. Burgemeester Aboutaleb spreekt de jonge muzikanten en het publiek toe en opent het concert samen met de dirigent. Op dit moment krijgen ruim 7400 kinderen op 34 Rotterdamse scholen wekelijks muziekles via ‘Ieder Kind een Instrument’. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Iftar op het dak i.s.m. Djemaa el Fna Rotterdam
vrijdag 1 juni, 21.00 uur
Jan Prinsschool – Verlengde Nieuwstraat 15

Vrijdag is burgemeester Aboutaleb een van de gasten bij de Iftar op het Dak. Tijdens de Rotterdamse Dakendagen opent de Jan Prinsschool op 1 en 2 juni om 20.00 uur de toegangsdeur naar het dak voor mooie gesprekken met een prachtig uitzicht over de stad. Om een uur of negen wordt het vasten verbroken met alle bezoekers. Burgemeester Aboutaleb is een van de gastsprekers die vragen zullen beantwoorden over de Ramadanperiode en de betekenis ervan. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)


Noot voor de redactie: