Direct naar de content

Weekberichten van 28 maart tot en met 4 april

100-jarig jubileum Rotterdamse Doven Vereniging AMMAN
Zaterdag 28 maart, 14.00 uur
Michelangelostraat 46

Zaterdag 28 maart spreekt loco-burgemeester Joost Eerdmans bij de viering van het 100-jarig bestaan van de Rotterdamse Doven Vereniging Amman. In 1915 werd deze Rotterdamse dovenvereniging opgericht door oud-leerlingen van het Rotterdamse Doveninstituut. Zij vernoemden hun vereniging naar de Zwitserse arts en dovenonderwijzer J.C. Amman (1742 -1811), de grondlegger van de onderwijsmethode voor doven. (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 12658813)

Bijeenkomst onderwijshuisvesting: Duurzame frisse scholen
Maandag 30 maart ,15.15 uur
Bouwplaats Vaandrigstraat 10 (oude Ambachtsschool)

Samen met de voorzitter van Bouwend Nederland, Maxime Verhagen, spreekt wethouder Hugo de Jonge op de bijeenkomst ‘Een gezonde samenwerking naar duurzame frisse scholen’ over het belang van goede onderwijshuisvesting voor de kwaliteit van onderwijs. Rotterdam investeert de komende jaren fors (€ 200 miljoen) in onderwijshuisvesting. Dat betekent een impuls voor de bouwsector in de stad. Het onderwijsveld, de overheid en de bouwsector delen hun ervaringen met vernieuwende contractvormen. Tot slot gaan Hugo de Jonge en Maxime Verhagen met de genodigden in debat. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)

Opening van de route Rotterdam – Berlijn
Woensdag 1 april, 11.45 uur
The Hague Airport

Wethouder Pex Langenberg is woensdag 1april aanwezig bij de ceremonie ter ere van de opening van de route Rotterdam – Berlijn. Vliegtuigmaatschappij Transavia gaat per 1 april vluchten aanbieden voor zowel vakantiegangers en zakenreizigers richting Berlijn. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657)

Bijeenkomst Vrijwilligers Rotterdam
Woensdag 1 april, 13.00 uur
Pauluskerk Mauritsweg 20

Het Stedelijk Netwerk Vrijwillige ThuisAdministratie organiseert samen met de gemeente Rotterdam voor alle vrijwilligers en coördinatoren van Rotterdamse thuisadministratieprojecten een aantal workshops. Hier wordt besproken hoe aan Rotterdammers die financieel (nog) niet zelfredzaam zijn grenzen kunnen worden aangegeven, welke factoren een rol spelen bij het ontstaan van schulden en wat nodig is om uit de schulden te komen en te blijven. Wethouder Maarten Struijvenberg houdt tijdens deze bijeenkomst een welkomstwoord.(Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 22661917)

Eerste paal project Binnensingel in Park 16Hoven
Woensdag 1 april, 16.30 uur
Linnaeushof, Park 16Hoven

Wethouder Ronald Schneider slaat woensdag 1 april de eerste paal voor nieuwbouwproject ‘Vijverbuurt de Binnensingel’ in Park 16Hoven. Fase 1 behelst zeven villawoningen in het hart van Park 16Hoven. Daarna volgt de bouw van nog eens elf woningen waarvoor al veel belangstelling bestaat. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 10064779)

En verder…

verzorgt wethouder Hugo de Jonge de afsluiting van het netwerkontbijt voor zorgondernemers op donderdag 2 april, 8.45 uur, in de Machinist.


Noot voor de redactie: