Direct naar de content

Weekberichten van 28 januari tot en met 3 februari 2019

Binnenstadsymposium 2019
Dinsdag 29 januari, 18.00 uur
Nieuwe Luxor

Op dinsdag 29 januari opent wethouder Barbara Kathmann (o.a. Wijken) het Binnenstadsymposium. Tijdens het binnenstadsymposium gaan bewoners, ondernemers en andere partijen met elkaar in gesprek over de toekomst van de binnenstad. Dit jaar is het centrale thema ‘Groei mee met de Binnenstad’. Ook wethouder Said Kasmi (o.a. Toerisme) spreekt tijdens het symposium. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

PopkoorPlus!
Dinsdag 29 januari, 19.30 uur
Romeynshof, Stresemannplaats 8, Rotterdam

Dinsdag 29 januari is wethouder Judith Bokhove (o.a. Taal) aanwezig bij de officiële start van PopkoorPlus. Tijdens de repetities gaan deelnemers, die de Nederlandse taal minder goed beheersen, op een speelse manier aan de slag met taal. Onder andere door te zingen. Op deze manier leren deelnemers de taal en breiden ze hun netwerk uit. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 512 663 15)

Start uitbreiding proef opgefleurde afvalcontainers
Woensdag 30 januari, 14.00 uur
Voorburgstraat t.h.v. nummer 217

Wethouder Bert Wijbenga (o.a. handhaving en buitenruimte) verankert aanstaande woensdag een grasmat met buxushaag bij een ondergrondse afvalcontainer. Het plaatsen van de grasmat met buxushaag is een uitbreiding van de proef, die vorig jaar startte in de Tarwewijk. Door de opgefleurde containers in de Tarwewijk is de hoeveelheid afval en grofvuil naast de containers drastisch afgenomen. Daarom breidt de gemeente volgende week de proef uit naar zeven andere straten in vijf wijken. Opgefleurde containers en containeradoptanten zijn twee effectieve middelen om zogenaamde naastplaatsingen bij afvalcontainers tegen te gaan. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)

Bekendmaking nieuwe stadsdichter
Woensdag 30 januari, 17.00 uur
Bibliotheek Rotterdam

Woensdagmiddag maakt wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) de nieuwe stadsdichter bekend voor 2019 en 2020. Voorafgaand aan de bekendmaking bedankt hij stadsdichter Derek Otte. De stadsdichter schrijft jaarlijks zes stadsgedichten over de Rotterdamse actualiteit. De stadsdichter is een literair ambassadeur, commentator en bruggenbouwer voor de stad. Het Rotterdamse stadsdichterschap is eerder vervuld door De Woorddansers, Jana Beranová, Ester Naomi Perquin, Daniël Dee en Hester Knibbe. (Meer informatie: Mirjam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 284 894 54)

College de wijk in! – Hoogvliet
Vrijdag 1 februari, 9.00 uur
Rijkeeplein nr 16-17 (tegenover stadswinkel)

Het college komt op vrijdag 1 februari naar Hoogvliet. Daar gaan ze in gesprek met bewoners over welke problemen, ideeën en initiatieven er zijn in de wijk. Er is plaats voor zo’n honderd wijkbewoners. Mensen kunnen zich tot dinsdag 29 januari aanmelden door te mailen naar collegeinhoogvliet@rotterdam.nl. Het college gaat in de komende maanden op vrijdagochtend de wijken in om bewoners te spreken. (Meer informatie op www.rotterdam.nl/hoogvliet, https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/college-de-wijk-in/ of bij Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

Rotterdamse Klimaat- en Waterdebat
Vrijdag 1 februari, 12.30 uur
Pompgebouw De Esch, Rijnwaterstraat 11, Rotterdam

Gemeente Rotterdam en de drie waterschappen in de regio Rotterdam (waterschap Hollandse Delta, hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en Hoogheemraadschap van Delfland) organiseren samen het Rotterdamse Klimaat- en Waterdebat voor scholieren. Wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) neemt plaats in de jury. Door klimaatverandering worden de klimaat- en watervraagstukken steeds belangrijker: hoe houden we ook in de toekomst onze steden leefbaar en klimaatbestendig? Hoe beschermen we ons tegen de toenemende dreiging van het water uit de zee, uit de rivieren en uit de lucht – en tegen hete en droge zomers? Tijdens het debat gaan de scholieren hierover in gesprek. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)

En verder…

Spreekt wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie) donderdag 31 januari tijdens het IFFR Relatiediner in De Doelen. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

Spreekt wethouder Judith Bokhove (o.a. Taal) op donderdag 31 januari tijdens de boekpresentatie van ‘Textbook of Obstetrics and Gynaecology; A life course approach’ in de Burgerzaal van het Stadhuis. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 512 663 15) 


Noot voor de redactie: