Direct naar de content

Weekberichten van 28 augustus tot en met 3 september 2017

Eerdmans@Hoogvliet
Dinsdag 29 augustus, 19.00 uur
Art Studio, Campusplein 2a, Hoogvliet

Wat leeft er bij bewoners in Hoogvliet? Dinsdagavond gaat wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Buitenruimte) in gesprek met bewoners over de buitenruimte en de veiligheid in hun gebied. Wat is hun favoriete plek? Waar maken zij zich zorgen over? Wat kan beter? (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 – 512 66 315)

Certificaatuitreiking kwaliteitskeurmerk ‘Sporthal’
28 augustus om 11.30 uur
Zevenkampse Ring 301

Op maandag 28 augustus reikt wethouder Adriaan Visser (o.a. Sport) het certificaat ‘Sporthal’ officieel uit aan recreatiecentrum Zevenkampse Ring. Daarbij zijn leerlingen aanwezig van Basisschool de Waterlelie uit Rotterdam. Recreatiecentrum Zevenkampse Ring is de eerste accommodatie in Rotterdam die dit certificaat behaalt. Het certificaat is een initiatief van de afdeling West van de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), waarmee sporthallen kunnen aantonen dat zij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Dit is vergelijkbaar met het keurmerk “Veilig en Schoon” voor zwembaden. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, tel. 06 – 825 177 42)

Opening vernieuwde schoolplein basisschool De Bavokring
30 augustus 11.45 uur
Basisschool De Bavokring, Willem Ruyschlaan 17

Wethouder Adriaan Visser opent woensdag het vernieuwde schoolplein van basisschool de Bavokring in Kralingen. Kinderen hebben zelf meegedacht over hoe hun speelplein er uit moet komen te zien. Met een klein budget, het hergebruik van materialen en vereende krachten vanuit de school, het speeldepot van Stadsbeheer en het programma Lekker Fit! is in de zomer het plan uitgevoerd. Het resultaat is een aantrekkelijk schoolplein om te spelen, sporten en bewegen. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, tel. 06 – 825 177 42)

Wereldhavendagen
Donderdag 31 augustus, 17.00 uur
Zr.Ms. Karel Doorman, Wilhelminakade

Vrijdag is burgemeester Aboutaleb gastheer bij de officiële opening van de 40ste editie van de Wereldhavendagen aan boord van het Joint Support Ship Zr.Ms. Karel Doorman dat afgemeerd ligt aan de Wilhelminakade. Het thema van de Wereldhavendagen is dit jaar: Werelds! Medegastheren zijn: de Commandant Zeestrijdkrachten, luitenant-generaal der mariniers Rob Verkerk, Allard Castelein, president-directeur Havenbedrijf Rotterdam en Wim van Sluis, voorzitter van Nederland Maritiem Land. Bert Aben, voorzitter stichting Wereld Havendagen, zal de gastheren vragen om kort terug te kijken op 40 jaar Wereldhavendagen. Na dit gesprek komen er 40 jongeren het podium op in speciale T-shirts. Met een druk op de knop en een feestelijke knal wordt de 40ste editie van de Wereldhavendagen geopend. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

World Port Collegetour
Vrijdag 1 september, 10.00 uur tot 11:30 uur
Lloydzaal, STC, Lloydstraat 300

Op vrijdag 1 september is wethouder Adriaan Visser te gast bij het STC voor de World Port College Tour. In het kader van de Wereldhavendagen gaat hij in gesprek met Renée Naaktgeboren (Jong Haventalent 2017) en ruim 200 studenten van de Rotterdam Mainport University over onder andere de toekomst van de Rotterdamse haven. De World Port College Tour is een onderdeel van het jongerenprogramma van de Wereldhavendagen. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, tel. 06 – 825 177 42)

5e editie World Port Hackathon
1 september om 15.15 uur
Van Nelle Fabriek

Op vrijdag 1 september a.s. vindt tijdens de Wereldhavendagen de vijfde editie van de World Port Hackathon plaats. In een race van 24 uur werken verschillende teams aan digitale oplossingen voor vraagstukken in de haven. De World Port Hackathon is dit jaar aangevuld met een conferentie waarin partners (o.a. Havenbedrijf, Dinalog, Portbase, SmartPort, TNO, PortXL, Deltalinqs) inhoudelijke bijdragen leveren, kennis uitwisselen en mogelijkheden verkennen met de hackers. Ook vertegenwoordigers van internationale havens (o.a. Singapore en Antwerpen) zullen aanwezig zijn. Wethouder Adriaan Visser is door de organisatie gevraagd om na de conferentie de hackathon officieel te openen. Zie ook: https://worldporthackathon.com. (Meer informatie bij: Garmt Nieuwsma, e-mail: garmt@worldporthackathon.com)

Jubileumeditie Shantyfestival Rotterdam
Vrijdag 1 september, 19.30 uur
Plein 1940, achter Maritiem Museum

Vrijdagavond opent burgemeester Aboutaleb de 15e editie van het Shantyfestival Rotterdam op het hoofdpodium bij het beeld van Zadkine. Van 1 t/m 3 september treden er rond de Leuvehaven op 7 podia 35 shantykoren op die werkliederen van de oude zeilvaart ten gehore brengen. Deze liederen werden in vele talen gezongen en dit jaar staan de Poolse shantykoren in de schijnwerpers. Ook is er aandacht voor het jongeren-shantykoor De Rotterdamsche Scheepsmaetjes die op zaterdagmiddag om 17.15 uur zullen optreden. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)


Noot voor de redactie: