Direct naar de content

Weekberichten van 27 maart tot en met 2 april 2017

Uitreiking Gelddiploma’s
Maandag 27 maart, 14.45 uur
Deloitte kantoor Rotterdam – Wilhelminakade 1

Van 27 tot en met 31 maart is de Week van het Geld, een terugkerend initiatief met verschillende projecten om kinderen bewuster te leren omgaan met geld. Deloitte heeft een aantal jaar geleden het Nationaal Geldexamen ontwikkeld. Dit bestaat uit een lespakket voor scholen, een geldexamen en een gelddiploma. Tijdens de Week van het Geld doen scholieren in meerdere steden tegelijk een examen en ontvangen een diploma. Burgemeester Aboutaleb reikt maandag de geldiploma’s uit aan de Rotterdamse scholieren die hebben meegedaan. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 226 619 17)

Aftrap Erasmus Sustainability Days
Dinsdag 28 maart, 09:30 uur
Campus Woudestijn Theil-gebouw (c-gebouw)

Wethouder Langenberg (duurzaamheid) geeft dinsdag 28 maart de aftrap op Campus Woudestijn voor de Erasmus Sustainability Days. Tijdens dit driedaags evenement zal de campus van de Erasmus Universiteit volledig in het teken van duurzaamheid staan. Er worden drie dagen lang verschillende activiteiten georganiseerd om bewustwording en activatie van studenten rond het thema duurzaamheid te vergroten. Daarnaast worden zij in contact gebracht met werkgevers en opdrachtgevers die zoekend zijn naar knappe koppen die affiniteit hebben met duurzaamheid. (Meer informatie bij Anna Feiner, woordvoerder wethouder Langenberg, telefoon 06 – 22 04 9657)

Eerdmans@Beverwaard
Dinsdag 28 maart, 19.30 uur
De IJsselburgh, Schinnenbaan 130

Dinsdagavond gaan bewoners uit Beverwaard met wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Buitenruimte) tijdens de bijeenkomst Eerdmans@ in gesprek over de buitenruimte en de veiligheid in hun wijk. Wat kan beter? Waar zijn de favoriete plekken van de bewoners en waar zien zij nog kansen? Bewoners pitchen die avond ook hun ideeën of initiatieven voor Beverwaard. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 – 51266315)

Opening Rotterdam Partners in het Schielandshuis
Donderdag 30 maart, 17.00-18.00 uur
Korte Hoogstraat 31, filmzaal

Wethouder Maarten Struijvenberg (economie) verricht de openingshandeling van het Schielandshuis, het nieuwe onderkomen van Rotterdam Partners. Met de intrede van Rotterdam Partners krijgt het Schielandshuis zijn openbare functie weer terug. Na de opening zijn er rondleidingen voor genodigden en pers. Vrijdag 31 maart verzorgen medewerkers van RP de hele dag rondleidingen voor Rotterdammers en andere geïnteresseerden. (Meer informatie bij Saskia Kooijman-Castelijns, woordvoerder wethouder Struijvenberg, telefoon 06 – 53 786 101)

Opening BlueOffices Bluecity
Vrijdag 31 maart, 16.45 uur
Maasboulevard 100 (voormalig Tropicana)

Wethouder Langenberg (duurzaamheid) zal vrijdag 31 maart de officiële opening verzorgen van de nieuwe BlueOffices in Bluecity, in de voormalige discotheek van voormalig Tropicana aan de Maasboulevard. BlueCity heeft de voormalige discotheek (1.300 m2) getransformeerd naar kantoren en flexibele werkplekken. Met de kantoorvleugel wil BlueCity circulaire bedrijven representatieve ruimte bieden en zo meer samenwerking en innovatie stimuleren. De kantoren en werkplekken zijn een aanvulling op het aanbod aan productieruimtes en het BlueCity lab die eveneens in het pand worden gerealiseerd. (Meer informatie bij Anna Feiner, woordvoerder wethouder Langenberg, telefoon 06 – 22 04 9657)

Laatste trein Hoekse Lijn
Nacht van vrijdag 31 maart op 1 april, 00.00 uur (vertrek rdam CS 0.27 uur) 
Centraal Station, perron 1

In de nacht van vrijdag 31 maart op zaterdag 1 april gaat wethouder Pex Langenberg (mobiliteit) mee op de laatste trein van Rotterdam Centraal naar Hoek van Holland Haven. Prorail en NS dragen aan het einde van de rit, op station Hoek van Holland Haven, het stokje over aan de Gemeente Rotterdam, MRDH en RET. De Hoekse Lijn wordt vanaf nu herontwikkeld tot lightrailverbinding tussen Nesselande en Hoek van Holland. In september rijdt op deze lijn dan voor het eerst de metro. Hierna zal de lijn worden doorgetrokken tot aan het strand. (Meer informatie bij Anna Feiner, woordvoerder wethouder Langenberg, telefoon 06 – 22 04 9657)

Viering 30 jarig bestaan Rotown
Zaterdag 1 april, 21.00 uur
Nieuwe Binnenweg 19

Wethouder Pex Langenberg (cultuur) geeft op zaterdagavond 1 april het startschot voor de viering van het 30 jarig jubileum van poppodium en eetcafé Rotown. Op zondag 30 april 2017 bestaat Rotown 30 jaar. Dit jubileum wordt gevierd door in de maand april 30 dagen lang elke dag een programma aan te bieden, in de eigen zaal, of bij een van de partnerlocaties zoals Vessel11 of de Maassilo. Elk programma wordt gehost door iemand die de afgelopen 30 jaar veel voor Rotown of Rotterdam heeft betekend: van Jules Deelder tot Dominee Visser, van bands die op het podium van Rotown hebben gestaan tot de trouwste bezoeker. De maand wordt afgetrapt met een optreden van de KIK. Voor de trouwste Rotown-fans zijn er ook kaarten te winnen voor dit event. (Meer informatie bij Anna Feiner, woordvoerder wethouder Langenberg, telefoon 06 – 22 04 9657)

Startschot Race of the Classics 
Zondag 2 april, 11.00 uur
Veerhaven

Wethouder Adriaan Visser (sport) zal op zondag 2 april het startschot geven aan het jaarlijks terugkerende zeilevenement De Race of the Classics. Opgericht in 1989, trachten 22 klassieke zeilschepen tijdens dit zeilevenement naar Engeland te varen bemand door studenten van de verschillende Universiteiten en Hogescholen in Nederland. Het doel van het evenement is om studenten kennis te laten maken met dit  Nederlands erfgoed maar hen ook bewust te maken van het milieu en deze duurzame manier van sport. Na de opening zullen de deelnemers richting hun schepen vertrekken om samen met hun sponsoren en VIP’s de eerste mijlen te gaan varen. De sponsoren en VIP’s zullen vervolgens de schepen verlaten in Maasluis of Vlaardingen waarna de Race echt van start gaat. De wedstrijd duurt ongeveer een week, afhankelijk van de weersomstandigheden en eindigt, zoals ieder jaar, met een gezamenlijke binnenkomst in Amsterdam. (Meer informatie bij Monique de Jongh, woordvoerder wethouder Visser, telefoon 06 – 82 51 7742)


Noot voor de redactie: