Direct naar de content

Weekberichten van 26 september tot en met 3 oktober

Regenboogzebrapad
Zaterdag 26 september, 14.30 uur
Churchillplein

Wethouders Ronald Schneider (Stedelijke Ontwikkeling en Integratie) en Pex Langenberg (Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur) nemen zaterdag 26 september het regenboogzebrapad op het Churchillplein officieel in gebruik. De nieuwe blikvanger draagt bij aan de zichtbaarheid van de seksuele diversiteit in de stad. Initiatief voor het regenboogzebrapad kwam in juli van de gemeenteraad, wiens motie door het college is omarmd. De officiële ingebruikname vindt plaats tijdens Rotterdam Pride. Dit roze festival kent dit jaar z'n tweede editie. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 10064779)

Samenwerken aan de arbeidsmarkt
Maandag 28 september, 14.00 uur
De Rotterdam, Wilhelminakade 179 (40e verdieping)

Wethouder Maarten Struijvenberg (werkgelegendheid en economie) opent maandag 28 september om 14.00 uur de bestuurlijke conferentie “Versterking regionale samenwerking”. Het werkgevers Servicepunt Rijnmond organiseert de bijeenkomst die in het teken staat van de arbeidsmarkt. Een van de sprekers is dhr. Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarktvraagstukken, van de Tilburg University. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)

Opening De Nieuwe Gaffel
Maandag 28 september 2015, 17.00 uur
de Gaffelstraat, ingang aan het Gerrit Sterckemanplein

Wethouder Hugo de Jonge (Zorg) opent maandag 28 september De Nieuwe Gaffel. De Nieuwe Gaffel is als Huis van de Wijk een centrale plek in de wijk Oude Westen waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen kunnen sporten, etc. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 51074786)

Nieuwe watertegel
Dinsdag 29 september, 12.00 uur
Rain(a)way Garden Katshoek, Zomerhofkwartier

Wethouder Pex Langenberg (duurzaamheid) legt samen met Wim Kuijken (Deltacommissaris), Henk Ovink (Nederlands eerste Watergezant) en Paul van den Eijnden (hoogheemraad) op dinsdag 29 september de eerste Rain(a)way-tegel in de Rain(a)way Garden Katshoek. Door deze 100 meter lange en 4 meter brede tuin aan de Heer Bokelweg zal de wateroverlast in de wijk bij piekbuien minder worden. (Meer informatie bij Nicolien Wirschell, communicatie gemeente Rotterdam, 06 51349594, n.wirschell@rotterdam.nl)

Nederland en Vlaanderen in de wereld van morgen
Woensdag 30 september, 11.00 uur
Stadhuis, Coolsingel 40 (Burgerzaal)

Het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ) organiseert samen met de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering en het Steunpunt Buitenlands Beleid Vlaanderen een symposium over de Vlaams-Nederlandse samenwerking op economisch terrein, in het bijzonder waar het de Deltaregio betreft. Doel van dit symposium is om te inventariseren waar mogelijkheden liggen om de economische samenwerking tussen zowel overheden als tussen bedrijven en kennisinstellingen te intensiveren. Wethouder Pex Langenberg (mobiliteit, duurzaamheid en cultuur) spreekt de gasten om 11.00 uur toe in de Burgerzaal van het Stadhuis. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06  53786101)

Buzinezzclub kickoff en fly-out
Woensdag 30 september, 16.00 uur
Delftsestraat 19D, verzamelpand GRID17 (4e verdieping)

Wethouder Maarten Struijvenberg is woensdag 30 september te gast bij de ‘Buzinezzclub kickoff en fly-out’. Hij zal certificaten uitreiken aan succesvolle Buzinezzclub members, die de uitkering hebben verlaten via de derde tranche van de Social Impact Bond. De nieuwe leden van de vierde en laatste tranche van de SIB zijn ook bij het evenement dat tevens de start is van hun programma. De Buzinezzclub spant zich in om jongeren aan het werk te helpen. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)

Ontvangst eerste exemplaar Groot Graafboek
Donderdag 1 oktober 2015, 12.00 uur
Centrale Bibliotheek

Wethouder Hugo de Jonge neemt donderdag het eerste exemplaar van het boek “Groot Graafboek” in ontvangst. Het boek gaat over twee Rotterdamse kinderen, Mees en Fiep, die vlakbij de plek wonen waar de Markthal komt. Het avontuurlijke boek staat vol bijzondere archeologische vondsten en grappige weetjes over de aarde en de natuur. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 51074786)

Overhandiging budgetspel “Bancarotta”
Donderdag 1 oktober 2015, 17.00 uur
Centraal Bureau TriviumLindenhof, Van Speykstraat 149

Een jongere die verstand heeft van geld, kan ook op latere leeftijd beter rondkomen. Armoedeproblematiek wordt vaak overgedragen van de ene generatie op de volgende. Daarom is preventie zo belangrijk. Expertisecentrum JSO heeft samen met jeugdzorgorganisatie TriviumLindenhof bordspel Bancarotta ontwikkeld. Jongeren doen kennis op en met elkaar praten zij over gelddilemma’s die zij in hun dagelijks leven tegenkomen. Wethouder Hugo de Jonge (Jeugd) neemt het bordspel donderdag in ontvangst. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 51074786)

En verder…

… spreekt wethouder Schneider (stedelijke ontwikkeling) maandag 28 september om 14.45 uur tijdens het symposium "De aantrekkelijke stad in een veranderende wereld" in De Rotterdam, Wilhelminakade 177. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 10064779)

… opent wethouder Schneider (Stedelijke ontwikkeling) dinsdag 29 september om 9.00 uur het nieuwe gebouw van het Rudolf Steiner College aan de Tamboerstraat 9. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 10064779)


Noot voor de redactie: