Direct naar de content

Weekberichten van 26 september tot en met 1 oktober 2016

Start up India: Co-create with Indian
Zaterdag 24 september, 14.30 uur
Groothandelsgebouw, ingang A, Stationsplein 45

Zaterdag opent wethouder Maarten Struivenberg (economie) het evenement Start up India: ‘’Co-create with Indians”. Voor het zakendoen met India is verdieping in de cultuur van het land belangrijk. Tijdens dit evenement dat Rotterdam Partners in samenwerking met onder andere met NICCT (Netherlands India Chamber of Commerce and Trade) organiseert wordt aandacht besteed aan zowel business als cultuur van het land. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 – 53 78 61 01)

Feestelijke opening de Bergse Zonnebloem
Maandag 26 september, 16.15 uur
Elektroweg 18-20

Leerlingen en leerkrachten van basisschool de Bergse Zonnebloem waren jarenlang in verschillende panden gehuisvest. Dit heeft veel geduld en flexibiliteit gevraagd van iedereen. Het nieuwe schoolgebouw is gereed en dat mag gevierd worden. Wethouder Hugo de Jonge (onderwijs) opent het nieuwe gebouw. (Meer informatie bij: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 57 53 75 81)

Opening Drijvende eilanden in DWL bassins
Maandag 26 september, 17.20 uur
Watentorenweg, de Esch Kralingen

De zuiveringsbassins op het voormalige DWL terrein zijn verrijkt met bijzonder groen. In 2015 werd het eerste pilot-eiland met zoetwater -getijdennatuur gerealiseerd. Dit jaar zijn nog vier eilanden gemaakt; een rietland-, wilgengriend-, rivierduin- en een zeggenmoeraseiland. Samen vormen ze een tentoonstelling van bijzondere vormen van natte natuur. Wethouder Pex Langenberg (duurzaamheid) opent deze tentoonstelling. (Meer informatie bij Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22 04 96 57)

Netwerkbijeenkomst BT010
Dinsdag 27 september, 18.45 uur
Schmidt Zeevis, Matlingeweg 333

Wethouder Maarten Struijvenberg (economie) opent dinsdag de netwerkbijeenkomst BT010 (Bedrijventerreinen 010 ). Het doel van BT010 is om het netwerk te versterken tussen de ondernemers(verenigingen) onderling en tussen de ondernemers en de gemeente Rotterdam. Het thema van de avond is: In je eige stad je eige zaken. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 – 53 78 61 01)

Opening CitLlab010
Dinsdag 27 september, 19.00 uur
BIRD

Wethouder Adriaan Visser (organisatie) opent de tweede innovatiemarkt van Citylab010. Specialisten van de gemeente Rotterdam en Rabobank Rotterdam, Ploum Lodder Princen, Mazars, Yes we care, Hogeschool Rotterdam en Kracht in NL zijn aanwezig en nieuwsgierig naar innovatieve plannen om de stad nóg aantrekkelijker te maken om er te wonen, werken en studeren. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, tel. 06 – 82 51 77 42)

Opening Erasmus Experience Center
Woensdag 28 september, 10.15 uur
Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat

Koning Willem-Alexander opent op woensdagochtend de Erasmus Experience in Bibliotheek Rotterdam. Met deze interactieve tentoonstelling word je door Erasmus actief aan het denken gezet over jezelf en de wereld om je heen. Taal, gedrag, geloof en humor zijn hierbij de belangrijkste thema’s. Erasmus Experience is voor jong en oud, geschikt voor een internationaal publiek en gratis toegankelijk. Desiderius Erasmus van Rotterdam (1466-1536) was een groot filosoof en zijn gedachtegoed heeft door de eeuwen heen enorme invloed gehad op het geloof, onderwijs, de politiek, literatuur, cultuur en wetenschap. Bibliotheek Rotterdam beheert de grootste collectie ter wereld van zijn boeken en brieven en 5.000 van deze werken vormen de basis voor deze permanente tentoonstelling. Burgemeester Ahmed Aboutaleb begeleidt Zijne Majesteit en houdt een toespraak tijdens de opening. (Voor meer informatie: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53 28 48 13)

Werkconferentie Voorschoolse voorzieningen in de nieuwe context
Woensdag 28 september 2016, 15.15 uur
Bibliotheektheater

Wethouder Hugo de Jonge (zorg) spreekt op de werkconferentie Voorschoolse voorzieningen in de nieuwe context. Dit jaar zijn in Rotterdam vve-peuterspeelzalen en vve-kinderopvang samengevoegd in één nieuwe voorschoolse voorziening waar iedere peuter terecht kan: de voorschool. In Rotterdam zijn voorschool en school even belangrijk. Kinderen leren vanaf hun geboorte, niet pas vanaf het moment dat zij naar school gaan. Daarom worden peuters in de voorschool net zo goed uitgedaagd als kinderen op de basisschool. Pedagogisch medewerkers stimuleren kinderen in hun taal- en rekenontwikkeling, maar ook in vaardigheden als creativiteit, sociale omgang en problemen oplossen. De gemeente investeert dan ook in de kwaliteit en het bereik van de voorschooI. (Meer informatie bij: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 57 53 75 81)

Open Bijeenkomst Veiligheid & Eenzaamheid
Woensdag 28 september,13.30 uur
De Nieuwe Plantage, Weteringstraat 225

Wethouder Joost Eerdmans (veiligheid) opent woensdagmiddag de Open Bijeenkomst. De Seniorenraad Kralingen-Crooswijk organiseert de bijeenkomst voor professionals over de nieuwste inzichten en beste praktijkvoorbeelden rondom de aanpak van eenzaamheid en de verbetering van veiligheid. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 – 51 26 63 15)

Eerste paal project “Weg naar Kralingen fase 2b
Vrijdag 30 september, 15.00 uur
Catharinastraat, Kralingen

Wethouder Ronald Schneider (Stedelijke Ontwikkeling) slaat vrijdag de eerste paal van het project Weg naar Kralingen fase 2b. Dit project bestaat uit 62 herenhuizen met tuin en stadswoningen met tuin of terras in oud Kralingse Stijl in de Middenmolenstraat. De laatste 12 woningen zijn deze maand in de verkoop gegaan. (Meer informatie: Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, tel. 06 – 10064779)

VRR/Sophia City Tour
Zaterdag 1 oktober, 12.30 uur
Van Ghentkazerne, Toepad

Wie zaterdagmiddag een hoop lawaai van sirenes hoort rond het middaguur, hoeft niet bang te zijn dat er brand is uitgebroken. Dat zijn de tientallen brandweerwagens die de traditionele city tour voor langdurig ziekte kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis verzorgen. De patiëntjes worden opgehaald bij het Sophia en begeleid door motorrijders van de politie gaan ze richting Van Ghentkazerne, waar zij welkom worden geheten door burgemeester Aboutaleb. Op de kazerne kunnen de kinderen naar hartenlust spelletjes spelen, pannenkoeken eten en diverse demonstraties bekijken. Uiteraard worden alle kinderen na afloop weer teruggebracht naar het Sophia. (Voor meer informatie: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53 28 48 13)

Graduation day Rotterdam School of Management
Zaterdag 1 oktober, 14.00 uur
Vertrek optocht van Beurs-WTC 14.00 uur, aankomst in De Doelen 14.30 uur

Zaterdag lopen 800 afstudeerders van de Rotterdam School of Management in optocht door de binnenstad naar hun officiële diploma-uitreiking in De Doelen. Gekleed in toga (cap and gown) vertrekken zij vanaf Beurs-WTC naar de Doelen, waar zij worden opgewacht door familie en vrienden. Burgemeester Aboutaleb spreekt hen in de Willem Burger zaal toe. De Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit behoort de meest toonaangevende business schools van Europa. RSM leidt de studenten op tot innovatieve managers die een internationale carrière ambiëren en bij kunnen dragen aan een duurzame toekomst. Met deze editie van Graduation Day gaat ook Rotterdam Onderwijsstad 2016 – 2017 van start. Rotterdam mag zich dit schooljaar een jaar lang Onderwijsstad van Nederland noemen. (Voor meer informatie: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53 28 48 13)

En verder

…Opent wethouder Pex Langenberg (mobiliteit) dinsdag 27 september, 13.00 uur op de SS Rotterdam de conferentie “Captain for one Day”. (Meer informatie bij Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22 04 96 57)


Noot voor de redactie: