Direct naar de content

Weekberichten van 26 oktober tot en met 3 november 2019

Opening boekhandel Donner
zaterdag 26 oktober, 16.00 uur
Donner, Coolsingel

Dit weekeinde viert Donner dat de grote verbouwing van het voormalige bankgebouw waarin de boekhandel is gevestigd, gereed is. Op zaterdag 26 oktober is burgemeester Aboutaleb aanwezig om Donner officieel te heropenen. Hij neemt de bundel Denkend aan Donner – een ode aan het lezen in ontvangst. Daarna overhandigt hij een doosje met 15 uitgaven van de serie Het Rotterdams Erfgoed aan de directie van Donner. Het meest recente deel gaat over het Rijksmonument aan de Coolsingel. (Meer informatie: Claudia Verhulp. woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Coolsingel: Kijk! We zijn op de helft!
maandag 28 oktober, 15.00 uur
Served, Coolsingel 8

Vanaf april 2018 wordt er hard gewerkt om van de Coolsingel dé Rotterdamse stadsboulevard met allure te maken. De werkzaamheden zijn nu halverwege. Vanaf 28 oktober mag het autoverkeer op het gloednieuwe asfalt rijden en verplaatsen de werkzaamheden zich naar de Lijnbaanzijde van de Coolsingel. Wethouder Arjan van Gils verricht de symbolische openingshandeling van de nieuwe rijbaan. (Meer informatie: Leendert Vermeulen, woordvoerder wethouder Van Gils, tel. 06 – 181 911 04)

Stedelijk vrijwilligersontbijt Rotterdam
Donderdag 31 oktober, 9.00-10.30 uur
Stadhuis, Burgerzaal

Wethouder Michiel Grauss (o.a. informele zorg) spreekt op donderdag 31 oktober bij het jaarlijkse ontbijt voor ca. 140 Rotterdamse vrijwilligers in de Burgerzaal. Met dit ontbijt bedankt hij de vrijwilligers voor hun inzet van het afgelopen jaar. Ook raadsleden zijn uitgenodigd. Tijdens het ontbijt kunnen de vrijwilligers ook kennismaken met elkaar en zo hun netwerk versterken. Na het ontbijt krijgen ze een rondleiding door het stadhuis. (Meer informatie: Miriam Fianen, bestuursvoorlichter wethouder Grauss, tel. 06 – 531 487 55)

Vergeten Verhalen 2
Dinsdag 29 oktober, 16.30 uur
kamer 105, stadhuis

Dinsdag neemt burgemeester Aboutaleb het boek Vergeten Verhalen deel 2 in ontvangst. Net zoals in deel 1 staan persoonlijke herinneringen en bijzondere verhalen van Rotterdammers over de Tweede Wereldoorlog centraal. Sinds 2011 deelt schrijver Johan van der Hoeven (conservator Museum Rotterdam 4045 NU) deze verhalen met de trouwe luisteraars van het RTV Rijnmond programma Middag aan de Maas. Deze radiocolumns leverden zoveel reacties en nieuwe verhalen op, dat er een deel 2 samengesteld kon worden. (Meer informatie: Claudia Verhulp. woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Openingsfeest Hoekse Lijn
vrijdag 1 november, 13.30 uur
Metrostation Vlaardingen West

Op vrijdag 1 november zit de eerste maand rijden met de Hoekse Lijn erop. Inmiddels is het vervangend busvervoer niet meer nodig en rijden vanaf maandag 4 november de spitsritten naar Vlaardingen West. Vrijdagmiddag 1 november is de officiële bestuurlijke opening van de Hoekse Lijn. Samen met de RET en de MRDH staat wethouder Van Gils stil bij de afgelopen periode en bij de verdere ontwikkelingen rondom de Hoekse Lijn. (Meer informatie: Leendert Vermeulen, woordvoerder wethouder Van Gils, tel. 06 – 181 911 04)


Noot voor de redactie: