Direct naar de content

Weekberichten van 26 november tot en met 2 december 2018

(Ge)zinvol samenwerken
Maandag 26 november, 12.30 uur
Pauluskerk, Mauritsweg 20, Rotterdam

Hoe voorkomen we overerving van armoede en welke rol speelt laaggeletterdheid daarin? Om alle kennis en ervaring hierover samen te brengen en met elkaar te delen, organiseren de CED-Groep en de gemeente Rotterdam het stadsevent (Ge)zinvol samenwerken. Wethouder Michiel Grauss (o.a. armoedebestrijding) spreekt tijdens dit stadsevent. Dit stadsevent wordt georganiseerd speciaal voor beroepskrachten én vrijwilligers die hun steentje bijdragen om deze kwetsbare Rotterdamse gezinnen te helpen. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter Wethouder Grauss, tel. 06 – 512 663 15)

Opening nieuw hoofdkantoor KPN
Maandag 26 november, 19.15 uur
Wilhelminakade 123

Maandagavond verricht burgemeester Aboutaleb samen met Jan Kees de Jager de officiële opening van het nieuwe KPN hoofdkantoor aan de voet van de Erasmusbrug. Sprekers zijn: CEO KPN Maximo Ibarra, burgemeester Aboutaleb en Derek Otte. Wilfried de Jong is spreekstalmeester. Het gebouw van architect Renzo Piano is uitgebreid met een glazen terminal met een auditorium, vergaderruimtes, een bedrijfsrestaurant, een KPN winkel en een restaurant. De ledlamp-pixelgevel vernieuwd. Die is beschikbaar voor boodschappen van de Rotterdam, evenementen en videokunst. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

All about transgenders
Dinsdag 27 november, 14.00 uur
Hogeschool InHolland – Posthumalaan 90, Rotterdam

Op dinsdag 27 november spreekt wethouder Bert Wijbenga (o.a. Samenleven) op ‘All about transgenders’. Transgenderpersonen hebben nog altijd te maken met discriminatie en uitsluiting. Tijdens het symposium ‘All about transgenders’ worden de handen ineengeslagen om meer bewustwording van seksuele diversiteit en genderidentiteit te creëren. Dit door middel van informatieve lezingen, workshops én persoonlijke verhalen. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)

Laatste paal 'Royaal Rotterdam'
Woensdag 28 november, 15.30 uur
Buys Ballotlaan, Rotterdam

Op woensdag 28 november slaat wethouder Bas Kurvers (o.a. Bouwen) de laatste paal voor het project ‘Royaal Rotterdam’ in Park 16hoven. Royaal Rotterdam bestaat uit 22 luxe villa’s in het topsegment en is ontwikkeld door de Nederlandse Bouwunie. De woningen zijn gasloos en worden onder andere uitgevoerd met een warmtepomp met bodembron. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 413 165 67)

35 jaar RADAR
Woensdag 28 november, 16.00 uur
Arminiuskerk, Rotterdam

Woensdagmiddag 28 november viert stichting RADAR haar 35-jarig bestaan. Al 35 jaar verenigt stichting RADAR kennis en ervaring met de aanpak van discriminatie op plaatselijk, landelijk en internationaal niveau. Wethouder Bert Wijbenga (o.a. Samenleven) spreekt tijdens de bijeenkomst. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)

Mooi, Mooier Middelland 2.0 Meet-Up
Woensdag 28 november, 19.30 uur
Lyceum Rotterdam, Beukelsdijk 91, Rotterdam

Woensdagavond zetten bewoners van Middelland de volgende stap met Mooi, Mooier Middelland. Bewoners buigen zich over verschillende ideeën voor de wijk en maken concrete plannen voor Mooi, Mooier, Middelland 2.0. Wat zijn de belangrijke onderwerpen voor de komende jaren? En op welke manier wordt verder gewerkt aan de wijk? Wethouder Barbara Kathmann (o.a. Wijken) is aanwezig bij de meet-up en gaat in gesprek met bewoners. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

Safety Event: ‘Veilig, circulair werken’
Donderdag 29 november, 9.45 uur
Blue City, Maasboulevard, Rotterdam

Aanstaande donderdag spreekt wethouder Arno Bonte (o.a. Duurzaamheid) op het Safety Event: ‘Veilig, circulair werken’ van Trital in BlueCity. Tijdens dit event worden deelnemers meegenomen op ontdekkingsreis naar de werkomstandigheden van de toekomst en ontwikkelingen om veilig en circulair te werken. (Meer informatie: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Bonte, tel. 06 – 220 496 57)

Interactieve Haven HR-sessie 2018
Donderdag 29 november, 14.00 uur
Landhuis De Oliphant, Kromme Zandweg 90, Rotterdam

Donderdagmiddag organiseert Deltalinqs de Interactieve Haven HR-sessie 2018. Er wordt onder andere gesproken over hoe er op korte termijn een invulling kan worden gegeven aan de groeiende vraag om nieuwe medewerkers. Wethouder Richard Moti (o.a. Werk en Inkomen) is key note speaker. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Moti, tel. 06 – 825 177 42)

Viering hoogste punt up:town
Donderdag 29 november, 16.00 uur
Jufferstraat, Rotterdam

Op donderdag 29 november is wethouder Bas Kurvers (o.a. Bouwen) aanwezig bij de viering van het project up:town op het Wijnhaveneiland. Up:town wordt een woontoren van 107 meter hoog bestaande uit 34 verdiepingen en is ontwikkeld door Stebru. Het belooft de nieuwe eyecatcher te worden van het Wijnhaveneiland en bevat 178 woningen, een parkeergarage en een binnentuin. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 413 165 67)

Venture Café Life Sciences & Health
Donderdag 29 november, 17.00 uur
Groothandelsgebouw (vierde etage), Stationsplein 45, Rotterdam

Donderdagmiddag spreekt wethouder Sven de Langen (o.a. Zorg en Publieke Gezondheid) tijdens de ‘Thursday Gathering’ van het Venture Café. Het Venture Café organiseert heel november bijeenkomsten over Life Sciences & Health (LS&H). In samenwerking met Gemeente Rotterdam, InnovationQuarter, Rotterdam Partners en Erasmus MC hebben zij daarom het initiatief genomen om november 2018 om te dopen tot "Life Sciences & Health 010". Verschillende LS&H-evenementen vinden plaats in de stad om te laten zien wat de stad te bieden heeft op dit vlak. (Meer informatie: Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 283 628 89)

Metrolab
Vrijdag 30 november, 19.30 uur
KPN, Wilhelminakade, Rotterdam

Vrijdag 30 november neemt wethouder Judith Bokhove plaats in de jury van Metrolab, een evenement in het kader van het RET-jubileumjaar ‘50 jaar metro’. Samen met KPN, Movares, Motion10, Railforum, MRDH en de Gemeente Rotterdam probeert de RET een belangrijk vraagstuk op te lossen: Hoe houden we het reizen op het RET-metronetwerk de komende 10 jaar aangenaam? Hiervoor rijden een dag lang deelnemers van de genoemde organisaties (en Zadkine) in een speciale metro. Met hulp van sprekers, uitgebreide informatie en hulplijnen proberen zij in groepen een oplossing te vinden voor dit vraagstuk. ’s Avonds pitchen de groepen hun oplossingen aan de jury, die het beste idee kiest. (Meer informatie: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 220 496 57)

Havenloods Live
Vrijdag 30 november, 19.30 uur
Studio de Bakkerij, Bergweg 283, Rotterdam

Volgende week vrijdag is wethouder Barbara Kathmann (o.a. Wijken) te gast in de Rotterdamse talkshow ‘Havenloods Live’. Tevens is ze de tafeldame van de host ‘Oma Greet’. Al bijna zeven jaar komt ‘Havenloods Live’ maandelijks terug in Studio de Bakkerij. De show heeft een reeks aan diverse gasten mogen ontvangen. Van politici tot daklozen, van kunstenaars, goeddoeners, sporters tot ondernemers. Doel van de talkshow is Rotterdammers met elkaar te verbinden en kennis te laten maken met elkaars leefwerelden. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

Miracles of Music
Zondag 2 december, 19.00 uur
De Doelen, Schouwburgplein, Rotterdam

Zondagmiddag spreekt wethouder De Langen (o.a. Zorg) tijdens de voorstelling Miracles of Music van Happy Motions. Tijdens de voorstellen wordt uitgelegd, laten zien en zelfs letterlijk ervaren hoe muziek iemands brein beïnvloedt. Met het project Miracles of Music wil Happy Motions dat zoveel mogelijk kwetsbare mensen en hun naasten de wonderbaarlijke kracht van muziek en muziektherapie zelf ervaren en kunnen gebruiken. (Meer informatie: Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 283 628 89)

En verder…

gaat burgemeester Aboutaleb van 28 tot 30 november naar de jaarvergadering van Eurocities in Edinburgh. Hij is lid van het dagelijks bestuur van het Eurocities-netwerk, een samenwerkingsverband van meer dan 130 grote Europese steden en bedrijven. Thema's zijn klimaatverandering, duurzame economie en inclusieve steden. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

neemt wethouder Sven de Langen de maatschappelijke businesscase 'Integrale aanpak voor mensen met een licht verstandelijke beperking in detentie’ van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland in ontvangst op woensdag 28 november om 14.00 uur. (Meer informatie: Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 283 628 89)

reikt wethouder Barbara Kathmann op donderdag 29 november (9.30 uur) Keurmerk Veilig Ondernemen-certificaten uit aan de ondernemers van bedrijventerrein Charloise Poort. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

opent wethouder Said Kasmi op 30 november om 17.00 uur de tweede editie het IJsvrij Park Festival in Het Park. (Meer informatie: Mirjam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 284 894 54)


Noot voor de redactie: