Direct naar de content

Weekberichten van 25 tot en met 31 maart 2019

Opening van het congres "City under the Microscope"
Donderdag 28 maart, 9.00 uur
Brunohotel, Wilhelminakade, Rotterdam

Gemeente Rotterdam is trots dat zij namens de LUCI-Association (Lighting Urban Community International) van 27 tot en met 29 maart 2019 het “City under Microscope Rotterdam” congres mag organiseren. Op dit congres komen vele aspecten aangaande openbare verlichting aan de orde. Wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) opent het congres. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter Bert Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)

Dag van de Literatuur
Donderdag 28 maart, 10.00 uur
De Doelen, Rotterdam

Op donderdag 28 maart opent wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) de Dag van de Literatuur. De Dag van de Literatuur is een tweejaarlijks literatuurfestival voor havo- en vwo-leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Het festival wordt sinds 1989 georganiseerd en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste literaire evenementen in Nederland. Elke editie trekt zo’n 5.000 bezoekers. Een groot aantal prominente en opkomende auteurs uit het Nederlands taalgebied zijn aanwezig. (Meer informatie: https://dagvandeliteratuur.nl/ of Mirjam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 284 894 54)

Startevent Citylab010
Donderdag 28 maart, 19.00 uur
Kamer van Koophandel, Blaak, Rotterdam

Op donderdag 28 maart opent wethouder Barbara Kathmann (o.a. Wijken) het nieuwe Citylab010 jaar. Ook dit jaar is weer 3 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe en innovatieve ideeën uit de stad. Tijdens dit netwerkevent worden geïnteresseerden en initiatiefnemers geïnformeerd over wat Citylab010 zoekt. Ook kunnen ze kennis maken met elkaar, het team van Citylab010 en de partners. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

Aftrap TOM (Thuis Onbezorgd Mobiel)
Vrijdag 29 maart, 13.30 uur
Huis van de Wijk Het Lage Land, Remmet van Milplaats 15, Rotterdam

Jaarlijks belanden in Nederland bijna 97.000 65-plussers op de spoedeisende hulp met valongelukken. Tachtig ouderen in Het Lage Land starten 29 maart met het valpreventieprogramma TOM Rotterdam. Wethouder Sven de Langen (o.a. Volksgezondheid, Zorg en Ouderen) is bij de start aanwezig om de ouderen succes te wensen. TOM staat voor Thuis Onbezorgd Mobiel en helpt ouderen om langer zelfstandig thuis te wonen, met een gericht beweegprogramma, nadrukkelijke aandacht voor voeding en steun uit de sociale omgeving. De ouderen werken 14 weken in kleine groepen met een fysiotherapeut aan hun balans, spierkracht en coördinatie. Ook lunchen zij zes keer met hun groep en een diëtist die laat zien hoe je lekker, gezond en eiwitrijk kunt eten (eiwitten zijn essentieel in een gezond voedingspatroon voor ouderen). De lunches worden aangeboden door Albert Heijn. Welzijnsorganisatie Buurtwerk steunt de ouderen en biedt waar nodig een luisterend oor. TOM is een landelijk programma van VeiligheidNL, Nutricia, Hogeschool Utrecht en adviesbureau Purpose en is eerder in andere gemeenten succesvol gebleken. Pers is van harte uitgenodigd om bij de bijeenkomst aanwezig te zijn. (Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 415 499 95)

Start bouw Halide-X 12MW windturbine
Vrijdag 29 maart, 15.00 uur
Europaweg 902, Rotterdam (Havennummer 8360)

Op vrijdag 29 maart spreekt wethouder Arno Bonte (o.a. Energietransitie) tijdens de start van de bouw van de Halide-X 12MW windturbine. Deze windturbine is de grootste ter wereld en de eerste in zijn soort. Op 16 januari hebben GE Renewable Energy en Future Wind bekend gemaakt dat zij een overeenkomst hebben ondertekend voor het installeren van de eerste prototype op Rotterdam-Maasvlakte in de zomer van 2019. (Meer informatie: Diane Bouhuijs, bestuursvoorlichter wethouder Bonte, tel. 06 – 383 192 44)


Noot voor de redactie: