Direct naar de content

Weekberichten van 25 tot en met 31 januari

Openingswoord aftrap ST-RAW
Dinsdag 26 januari, 11.00 uur
Lantaren Venster

Wethouder Hugo de Jonge (Jeugd) verzorgt het openingswoord bij de officiële aftrap ST-RAW tijdens de Focusdag die de gemeente Rotterdam met alle partijen in de jeugdhulpketen in de regio organiseert. In ST-RAW (Samen Transformeren – Rotterdamse Academische Werkplaats) werken 14 partijen samen aan het vergroten van kennis voor de noodzakelijke vernieuwing van de jeugd- en gezinsaanpak met als centrale focus het vergroten van de eigen kracht van jeugd en gezin. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 51074786)

100% Rotterdamse tas
Dinsdag 26 januari, 13.15 uur
Meent (ter hoogte van de Shoeclub)

Wethouder Pex Langenberg (duurzaamheid) reikt op dinsdag 26 januari om 13.15 uur de eerste 100% Rotterdamse editie van de Beat the Bag tas uit aan het winkelend publiek op de Meent. Deze tas is gemaakt van lokaal restmateriaal zoals vlaggen, promotiebanners en etalagedoeken. VerdraaidGoed is het Beat the Bag project gestart naar aanleiding van het verbod per 1 januari op gratis platic tassen. De overheid wil hiermee zwerfvuil en verspilling van grondstoffen tegengaan. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53786101)

Opening schoolgebouw De Globetrotter
Woensdag 27 januari, 9.00 uur
Tolhuisstraat 107

Wethouder Hugo de Jonge (onderwijs) opent woensdag 27 januari een nieuw pand van basisschool voor Dalton-onderwijs de Globetrotter. In een relatief korte tijd van twee jaar is het bestaande, verwaarloosde pand in Katendrecht weer helemaal naar de nieuwe tijd gebracht. In dit schoolgebouw krijgen 130 leerlingen les. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 51074786)

Nationale Voorleesdagen 2016
Woensdag 27 januari
Diverse locaties in de stad

Op woensdag 27 januari om 9.00 uur leest burgemeester Aboutaleb voor op kinderdagverblijf Fransje Plukkebol aan de Kleiweg 500. Om 11.45 uur leest hij de kinderen van groep 2 voor van de rooms-katholieke basisschool De Rozenhorst aan de Jan Tooropstraat 1-5 in Rozenburg. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 532 848 13)

Buzinezzclub helpt jongeren aan baan
Woensdag 27 januari
Buzinezzclub, Delftsestraat 19D, Grid17, 4e verdieping

Wethouder Maarten Struijvenberg (werkgelegenheid en economie) brengt woensdag 27 januari een bezoek aan de Buzinezzclub, een re-integratieproject dat ondernemerschap bij werkloze jongeren stimuleert. Het project begeleidt en traint jongeren en stimuleert ze om iets met hun passie te doen. De gemeente heeft in 2014 samen met Start Foundation, de ABN AMRO en de Buzinezzclub de eerste Nederlandse Social Impact Bond gelanceerd. Een SIB is een contract waarbij private investeerders investeren in een maatschappelijk project. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 22661917)

Heilige Rotterdamse Boontjes
Burgemeester Meineszplein 19
Vrijdag 29 januari, 15.30 uur

Wethouder Maarten Struijvenberg (werkgelegenheid en economie) brengt vrijdag 29 januari een bezoek aan Ookami, een koffiezaak waar jongeren onder begeleiding hun eigen koffie branden voor het merk Heilige Rotterdamse Boontjes. Die naam is een knipoog naar het turbulente verleden van de jongeren die aan dit project deelnemen. Eind november ontving Ookami de John van der Wel penning uit handen van de wethouder waarbij hij beloofde langs te komen voor een kopje koffie. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 22661917)


Noot voor de redactie: