Direct naar de content

Weekberichten van 25 tot en met 30 september 2017

Debatavond Pelgrimvaderskerk
Dinsdag 26 september, 20.00 uur
Aelbrechtskolk 20, Delfshaven

Burgemeester Ahmed Aboutaleb en voorzitter van het Humanistisch Verbond Boris van der Ham gaan dinsdagavond met elkaar en met de zaal in debat over de toegevoegde waarde van religie in de samenleving in de Oude of Pelgrimvaderskerk. Gespreksleider is journalist en presentator Tijs van den Brink (EO). (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Kangoo Jumps Runnings
Woensdag 27 september, 18.00 uur
PAC Rotterdam, Langepad 16

Vier loopgroepen in Rotterdam starten volgende week, dankzij een financiële bijdrage van Citylab010, met Kangoo Jumps Running. Kangoo Jumps zijn verende schoenen die blessures kunnen helpen voorkomen en bijvoorbeeld gebruikt worden bij revalidatie. Hardlopen staat in de top 3 van populairste sporten in Nederland, maar het is ook een blessuregevoelige sport. Kangoo Jumps reduceren de belasting op de loopgewrichten met 80 %. Daarnaast is het natuurlijk leuk om te doen en geschikt voor jong en oud. De eerste loopgroep start bij PAC Rotterdam. Woensdag geeft sportwethouder Visser om 18.00 uur het officiële startschot. Rotterdammers die het rennen op Kangoo Jumps willen proberen kunnen vanaf dan terecht bij Atletiekvereniging PAC Rotterdam en bij Geniet van Gezond, Happy Jump & more en Hardlopen Rotterdam. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, tel. 06 – 825 177 42)

Nieuw schoolgebouw voor Hoornbeeck College
Vrijdag 29 september, 14.30 uur
Carnissesingel 210

Vrijdag verricht burgemeester Aboutaleb de officiële openingshandeling van het nieuwe schoolgebouw van het reformatorische Hoornbeeck College. Hoornbeeck is een ROC met ongeveer 5800 studenten en 76 opleidingen verdeeld over zes onderwijslocaties (Amersfoort, Apeldoorn, Goes, Gouda, Kampen en Rotterdam). De nieuwe onderwijsruimten zijn flexibel en modern en door het transparante ontwerp wil de school open en zichtbaar zijn voor de buurt. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Opening nieuwe STC-campus
Vrijdag 29 september, 15.30 uur
Waalhaven Z.z. 16

Vrijdag openen wethouder Hugo de Jonge en burgemeester Aboutaleb de nieuwe campus van de STC Group (scheepvaart- en transportcollege) in de Waalhaven. De nieuwbouwlocatie biedt ruimte aan de twee mbo-colleges Havens en Logistiek & Vervoer. Voor railstudenten is er een railpraktijklokaal waarin zij aan de slag kunnen met elektrotechniek, pneumatiek, cockpit en remtechniek. Ook de ERTMS-simulator (treinbeveiligingssysteem) is verplaatst naar de campus. Wegtransportstudenten kunnen aan de slag op de vrachtwagensimulator en met opengewerkte modellen van bijvoorbeeld een motor en versnellingsbak. Studenten logistiek en havenlogistiek hebben twee transportketensimulatoren tot hun beschikking. De studenten logistiek krijgen bovendien een praktijkruimte gericht op warehousemanagement, waarbij de studenten kennismaken met verschillende order pick technieken. (Voor meer informatie: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 57 53 75 81)

En verder

loopt burgemeester Aboutaleb mee in het cortège voorafgaand aan de RSM Graduation Ceremony op zaterdag 30 september om 13.45 uur vanaf de Schouwburg Rotterdam via een omweg naar De Doelen. Daar spreekt burgemeester Aboutaleb de studenten toe rond 15.00 uur. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

neemt burgemeester Aboutaleb het eerste exemplaar van het boek '111 plekken in Rotterdam die je gezien moet hebben' van Mirjam de Winter in ontvangst bij Boekhandel Donner op zaterdag 30 september om 16.00 uur. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

spreekt burgemeester Aboutaleb tijdens de viering van het 50-jarig jubileum van ACW BV (glasbewassing en schoonmaak) op zaterdag 30 september om 20.00 uur in De Heerlijkheid aan de Herikweg 5 in Hoogvliet. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)


Noot voor de redactie: