Direct naar de content

Weekberichten van 25 juni tot en met zondag 3 juli 2016

Run for KiKa Rotterdam
Zondag 26 juni, 15.15 uur
Zuiderpark

Zondag vindt de zesde editie van Run for KiKa Rotterdam plaats. Honderden deelnemers gaan de 1 km KidsRun, 5 of 10 kilometer rennen voor Stichting Kinderen Kankervrij. Wethouder Adriaan Visser (Sport) reikt rond 15.15 uur de cheque uit en verzorgt de kanjerkroning. Om 15.30 uur geeft hij het startschot voor de kidsrun. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42)

Eerste zero emissie transportbedrijf
Maandag 27 juni, 08:30 uur
Stadhuis, Coolsingel 40

Wethouder Langenberg is aanwezig bij de lancering van het eerste zero emissie transportbedrijf en hij medeondertekent de toetreding tot de Green Deal 010 ZES. Vorig jaar maakte de gemeente Rotterdam kennis met BREYTNER: het eerste core business Zero Emission Transportbedrijf van Europa. Toen bestond het bedrijfsplan alleen nog op papier. Nu, een jaar later, heeft het ook vorm gekregen: met twee 19 tons elektrische vrachtwagens start BREYTNER binnenkort met de bevoorrading van twee grote Nederlandse retailers. Deze ochtend ondertekenen wethouder Langenberg en Breytner de toetreding tot de de Rotterdamse Green Deal ZES, die moet leiden tot Zero Emission Stadslogistiek in 2020. (Meer informatie bij Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22 04 96 57)

Opening sportobjecten Vroesenpark
Dinsdag 28 juni, 11.00 uur
Vroesenpark

Wethouder Adriaan Visser aanwezig bij de feestelijke opening van de sport-, rek-, en strekobjecten in het Vroesenpark. De sportobjecten komen voort uit de integrale visie Kom op naar buiten! en de Sportnota. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42)

Magazine Kroost
Woensdag 29 juni 9.45 tot 11.00 uur
Club Gem, in de voormalige Kunstuitleen aan de Nieuwe Binnenweg 75

Wethouder Pex Langenberg van Cultuur zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen van het tijdschrift KROOST. KROOST is het eenmalige tijdschrift over talent en vernieuwing in de Rotterdamse cultuursector van nu. Jonge makers willen graag gezien worden en pakken ook tijdens Rotterdam viert de stad! het podium.(Meer informatie bij Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22 04 96 57)

Stadssymposium over Mobiliteit in Rotterdam 2030
Donderdag 30 juni 09:00 uur
Locatie: Schouwburg Rotterdam

Wethouder Langenberg neemt deel aan het stadssymposium over het nieuwe Stedelijk Verkeersplan voor 2030. Dit plan is op een vernieuwende wijze ontwikkeld en heeft ambitieuze doelen. De nieuwe mobiliteit in Rotterdam draagt bij aan een aantrekkelijke, gezonde en economisch sterke stad. Voor het symposium is een brede uitnodiging uitgegaan naar Rotterdammers, organisaties, bedrijven en omliggende gemeenten. Het aantal inschrijvingen heeft inmiddels haar maximum bereikt en is gesloten. (Meer informatie bij Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22 04 96 57)

Opening bedrijventerrein Gadering Hoogvliet
Donderdag 30 juni, 14.30 uur
Bedrijventerrein Gadering

Wethouder Maarten Struijvenberg bezoekt donderdag het bedrijventerrein Gadering en de ondernemersvereniging. Daarna verricht de wethouder de officiële openingshandeling van het vernieuwde bedrijventerrein. De herstructurering van het bedrijventerrein is voltooid met onder andere een verbetering van de buitenruimte door herinrichting van diverse straten met toevoeging van parkeerplaatsen, verbetering van verkeersveiligheid en bereikbaarheid, doorvoeren van havennummer. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 53 78 61 01)

Keti Koti festival
Vrijdag 1 juli 17.30-17.45 – 18.00 uur
Wijkpark Oude Westen bij West-Kruiskade

Wethouder Langenberg houdt een speech tijdens de opening van het Keti Koti Festival. Ketikoti (‘verbroken ketens’) is de viering van de afschaffing slavernij, op 1 juli 1863, in Suriname en de Nederlandse Antillen. Keti Koti Festival betekent viering met cultuur, muziek en samenzijn. Het Wijkpark Oude Westen is op 1 juli een gezellige drukte met mannen, vrouwen en kinderen in de meest prachtige klederdrachten. Het draait op deze dag om viering, muziek, vrolijkheid en lekker eten. (Meer informatie bij Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22 04 96 57)

Herdenking afschaffing slavernij
Donderdag 30 juni, 19.30 uur
Slavernijmonument, Lloydstraat 300

Donderdagavond spreekt burgemeester Aboutaleb tijdens de herdenkingsplechtigheid bij het Slavernijmonument in het Lloydkwartier. Om 20 uur worden twee minuten stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de trans-Atlantische slavenhandel en de slavernij in de Nederlandse koloniën. Burgemeester Aboutaleb legt een krans bij het monument. Belangstellenden zijn van harte welkom. De ceremonie begint om 19.15 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. Na afloop is er gelegenheid een kopje koffie te drinken in het Scheepvaart en Transport College (STC Group heeft het monument geadopteerd). (Meer informatie bij Maarten Molenbeek, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 22 66 19 17).

Opening nieuwe pand Stichting De Uil
Zaterdag 2 juli, 14.30 uur
Dreef 98

Stichting De Uil werd opgericht in maart 2010 door Wim Verschoor en Wim Martens met als doel hulpbehoevende wijkbewoners in Vreewijk bij te staan en sociale activiteiten in de wijk te organiseren. De stichting ontleent haar naam aan het gebouw De Uil dat eind 2009 door Havensteder kosteloos ter beschikking was gesteld. April 2015 brandde het verenigingsgebouw op het binnenterrein tussen de Dreef en het Heggepad plotseling af. In het gebouw huisde ook de tuinvereniging Paal en Perk.  Havensteder vroeg een architect om herbouwplannen voor De Uil te maken. Burgemeester Aboutaleb zal zaterdag de nieuwbouw van De Uil openen. (Meer informatie bij Maarten Molenbeek, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 22 66 19 17).

Startschot Rotte Swim Experience
Zondag 3 juli, 11.30 uur
Prinses Irenebrug, Hilligersberg

Zondag geeft wethouder Eerdmans (oa. Buitenruimte) het startschot aan de Rotte Swim Experience. De Rotte Swim is een zwemtocht in open water, over een afstand van ongeveer 6 km in de Rotte. De Rotte wordt vooraf schoongemaakt. De tocht wordt in vijf etappes gezwommen, onderweg vinden verschillende activiteiten plaats. De finish is aan het Grotekerkplein, Rotterdam-Centrum. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, woordvoerder wethouder Eerdmans, tel.: 06 -512 66 315)

En verder…
Sluit wethouder Maarten Struijvenberg maandag 27 juni om 18.45 uur de VET netwerkbijeenkomst af in het Drijvend Paviljoen. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 53 78 61 01)

Geeft wethouder Adriaan Visser op zaterdag 2 juli om 12.00 uur het startschot van de estafettemarathon Rotterdam Ekiden bij atlietiekvereniging PAC aan het Langepad. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42)


Noot voor de redactie: