Direct naar de content

Weekberichten van 25 juni tot en met 1 juli 2018

Start bouw Little C
Maandag 25 juni, 15:00 uur
Bouwplaats Little C aan de G.J. de Jonghweg, Rotterdam

Aan de Coolhaven starten J.P. van Eesteren en Era Contour met de bouw van Little C. Wethouder Simons is aanwezig bij het slaan van de eerste heipaal en maakt bekend van hoeveel huizen de bouw dit jaar al gestart is. Little C bestaat uit 15 verschillende gebouwen met in totaal 330 woningen. Lofts van 45 vierkante meter tot appartementen van 270 vierkante meter. In het project wordt ook het familiehuis van Daniel den Hoed gebouwd en om daar makkelijk te komen wordt Little C via een voetgangersbrug verbonden met het Erasmus MC. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons, tel. 06 – 413 165 67)

Rotterdamse Veteranendag
Donderdag 28 juni, 10.15 uur
Van Ghentkazerne, Toepad (De Esch)

Donderdag spreken burgemeester Aboutaleb en Luitenant-kolonel der mariniers Ten Hove de veteranen toe uit Rotterdam e.o. op de Van Ghentkazerne. Naast veteranen uit de Tweede Wereldoorlog en de militaire inzet in voormalig Nederlands Indië, Guinea en Korea, komen jongere veteranen van recentere militaire vredesmissies. De Rotterdamse Veteranendag wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Marinierskapel der Koninklijke Marine, studenten van de horecavakschool verzorgen de catering. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Herdenking afschaffing slavernij
Zaterdag 30 juni, 19.00 uur
Monument naast STC, Lloydstraat 300

De Stichting GVGT (gedeeld verleden, gezamenlijke toekomst) organiseert in samenwerking met de gemeente Rotterdam op 30 juni een herdenkingsbijeenkomst bij het Rotterdamse slavernijmonument. Om 20 uur worden twee minuten stilte in acht genomen ter nagedachtenis van de slachtoffers van de trans-Atlantische slavenhandel en de slavernij in de Nederlandse koloniën. De ceremonie wordt ingeleid door een Apinti-ritueel waarmee respect wordt betoond aan de voorouders van alle mensen die uit Afrika zijn weggevoerd om in slavernij te dienen. Burgemeester Aboutaleb spreekt de aanwezigen toe en legt een krans bij het monument. Op 1 juli wordt Keti Koti gevierd in het Wijkpark aan de Westkruiskade. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)


Noot voor de redactie: