Direct naar de content

Weekberichten van 24 tot en met 30 juni 2019

Ondertekening Human Capital Akkoord
Maandag 24 juni, 14.00 uur
Van Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1, Rotterdam

Aanstaande maandag ondertekent wethouder Richard Moti (o.a. werk) het Human Capital Akkoord. Met de afspraken in dit akkoord willen het Zuid-Hollandse bedrijfsleven, de onderwijsinstellingen en de overheden koploper worden op Leven Lang Ontwikkelen, de meest veerkrachtige arbeidsmarkt van Nederland worden en het tekort aan personeel terugdringen. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Moti, tel. 06 – 825 177 42)

Start Alliantie Rotterdam Alexander
Woensdag 26 juni, 8.30 uur
Atrium Woonmall Alexandrium, Watermanweg 231

De gemeente heeft gewerkt aan nieuwe plannen om de kwaliteit van het centrumgebied van Rotterdam Alexander te verbeteren. Woensdagochtend opent wethouder Bert Wijbenga de startbijeenkomst met ontwikkelaars, ondernemers, maatschappelijke instellingen en bewonersorganisaties en nodigt hen uit om mee te denken over de toekomst van dit woon- en winkelgebied. Onderwerpen van gesprek zijn o.a. bereikbaarheid, vastgoed en herstructurering en kwaliteit van de openbare ruimte. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)

Onthulling Gevelgedicht Derek Otte
Woensdag 26 juni, 11.00 uur
Crooswijkseweg 65/Hendrikstraat

Woensdagochtend is wethouder Said Kasmi (o.a. cultuur) aanwezig bij de onthulling van een gevelgedicht van oud-stadsdichter Derek Otte. Het gedicht krijgt een prominente plek in de wijk Crooswijk, op de hoek van de Crooswijkseweg/Hendrikstraat. Het gevelgedicht moet bewoners en passanten inspireren en meegeven om te blijven geloven in jezelf. Deze dichtregel draagt een boodschap van positieve groei in zich, evenals het zien van mogelijkheden. In de weken voorafgaand aan de onthulling geven Derek Otte en de huidige stadsdichter Dean Bowen workshops aan basisschoolleerlingen en buurtbewoners Tijdens de onthulling op woensdagochtend 26 juni dragen enkele van deze deelnemers aan de workshops eigen poëzie voor en natuurlijk hebben Derek en Dean zelf ook een rol. (Meer informatie: Mirjam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 284 894 54)

Rotterdamse Veteranendag
Donderdag 27 juni, 10.00 uur
Van Ghentkazerne, Toepad (De Esch)

Donderdag spreekt burgemeester Aboutaleb de veteranen uit Rotterdam e.o. toe tijdens de Veteranendag op de Van Ghentkazerne. Met deze dag wil het gemeentebestuur namens de samenleving waardering en erkenning uitspreken voor hun inzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en vredesmissies daarna. Na de toespraak van de burgemeester zal een studente van de Horecavakschool een gedicht voordragen en vertelt een veteraan over zijn diensttijd in Bosnië. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Marinierskapel. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06-512 663 15)

Herdenking slavernijverleden
Zondag 30 juni, 19.00 uur
Slavernijmonument, Lloydkade

Op 30 juni herdenken we de slachtoffers van de slavernij. Burgemeester Aboutaleb spreekt en legt een krans bij het slavernijmonument aan de Lloydkade, ter nagedachtenis van de slachtoffers van de trans-Atlantische slavenhandel en de slavernij in de Nederlandse koloniën. Rond 20.00 uur is er twee minuten stilte. De herdenking wordt georganiseerd door Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst. Op 1 juli wordt de afschaffing van de slavernij gevierd met het Keti Koti Festival aan de West-Kruiskade. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06-512 663 15)

Sinfonia Maritiem Concert
Zondag 30 juni,
Leuvehaven, Rotterdam

Op 30 juni 2019 brengt Sinfonia Rotterdam als cultureel cadeau aan de stad de derde editie van het Sinfonia Maritiem Concert; een gratis openluchtconcert in de Leuvehaven voor alle Rotterdammers! Wethouder Said Kasmi (o.a. cultuur) opent het concert. Sinfonia Rotterdam brengt ook dit jaar een zeer gevarieerd en toegankelijk programma met spetterende optredens van o.a. de zangeressen Shirma Rouse, Jeannette van Schaik en Rajae El Mouhandiz. Sinfonia Maritiem Concert is een jaarlijks terugkerend Rotterdams concept van Sinfonia Rotterdam met als doel een bijzondere voorstelling te presenteren aan een breed Rotterdams publiek. (Meer informatie: Mirjam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 284 894 54)


Noot voor de redactie: