Direct naar de content

Weekberichten van 23 tot en met 29 oktober 2017

Onthulling naam van het bouwproject aan de Bananenstraat
Dinsdag 24 oktober, 12:00 uur
Young Business School Rotterdam (aula) – Maashavenweg 14, Rotterdam

In de “Pols van Katendrecht” wordt een nieuw wooncomplex voor studenten en Young Potentials gebouwd. Wethouder Simons van stedelijke ontwikkeling is aanwezig bij de onthulling van de naam van het complex. In het nieuwe gebouw aan de Bananenstraat komen 350 huurappartementen. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons: tel. 06-41316567)

Eerdmans@Carnisse
Dinsdag 24 oktober, 19.30 uur
Kerk van de Nazarener, Carnissesingel 240, Rotterdam

Dinsdagavond gaat wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Buitenruimte) met bewoners in gesprek over de buitenruimte en de veiligheid in hun gebied. Wat is hun favoriete plek? Waar maken zij zich zorgen over? Een aantal bewoners pitchen hun idee. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 – 512 66 315)

Starthandeling bouwproject 010XL en bekendmaking bouwproductie 2017
Woensdag 25 oktober, 16.00 uur
Bouwlocatie 010XL aan de Brielselaan / Hellevoetstraat, Rotterdam

Op de hoek van de Brielselaan en de Hellevoetstraat start wethouder Simons van stedelijke ontwikkeling de bouw af van 15 nieuwe huizen op de plek waar ooit een dokterswoning stond. Stebru bouwt er 8 herenhuizen en 7 ruime appartementen ontworpen door MIII Architecten. Tijdens de feestelijke handeling maakt wethouder Simons ook bekend van hoeveel huizen er dit jaar in de gemeente Rotterdam de bouw is gestart. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons: tel. 06-41316567)

Bouwproject “Thuis in Overschie”
Donderdag 26 oktober, 16:00 uur
Bouwplaats Josselin de Jonglaan, Overschie, Rotterdam

Wethouder Simons is "Thuis in Overschie" bij het bouwproject van Van Omme en de Groot. Samen met de toekomstige bewoners van de 31 nieuwe huizen zet hij zijn handtekening op een bouwbord met informatie over het project.
Het bouwproject kende een lange aanlooptijd door de economische crisis en na de sloop van de flats die er tien jaar geleden stonden, heeft het terrein lang braak gelegen. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons: tel. 06-41316567)

Hans Horstingprijs
Donderdag 26 oktober, 17.00 uur
Burgerzaal stadhuis

Donderdag reikt burgemeester Aboutaleb de Drs. H.H, Horstingprijs uit in de Burgerzaal. De prijs is bedoeld voor mensen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad Rotterdam op historisch, cultureel en/of maatschappelijk gebied, waarbij de laureaat zijn contacten of netwerken heeft ingezet. De prijs is vernoemd naar Hans Horsting, oud-voorzitter van Historisch Genootschap Roterodamum. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

85-jarig jubileum Speeltuinvereniging Crooswijk
Vrijdag 27 oktober, 14.30 uur
Schuttersweg 74

Vrijdag opent burgemeester Aboutaleb de jubileumreceptie van Speeltuinvereniging Crooswijk. De vereniging werd op 27 oktober 1932 door bewoners opgericht aan de Boszoom in het Kralingse Bos. In die tijd werden de speeltoestellen nog door de vrijwilligers zelf gemaakt. Na een aantal omzwervingen vestigde de speeltuin zich in de jaren negentig aan het Schuttersveld. Vrijwilligers helpen mee om de speeltuin schoon, veilig en draaiende te houden. De speeltuinvereniging is er niet alleen voor kinderen. Er worden ook allerlei activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Er is een kinderclub op woensdagmiddag, een ouderensoos, een beweeggroep, kaartclub (jokeren en klaverjassen), naaiclub en een dart- dans en bingoclub. Oud-mariniers maken ook deel uit van de clubs (het Schuttersveld was jarenlang het exercitieterrein van de mariniers) en houden hun maandbijeenkomsten bij SVC. Op dit moment zijn ongeveer 150 gezinnen lid van de vereniging. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

En verder…

opent wethouder Maarten Struijvenberg (o.a. Economie) op woensdag 25 oktober om 11.00 uur de nieuwe Albert Heijn op de Coolsingel (Cool63). (Meer informatie bij Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 – 53 78 61 01.)


Noot voor de redactie: