Direct naar de content

Weekberichten van 23 tot en met 29 april 2018

Opening NEXUS netwerkbijeenkomst
Dinsdag 24 april, 16.00 uur
SS Rotterdam

Dinsdagmiddag opent Wethouder Visser een netwerkbijeenkomst in het kader van de vijfde NEXUS Europe Summit. Hierbij zijn maar liefst 200 aansprekende Rotterdamse pioniers, fondsen, ondernemers aanwezig evenals 150 internationale NEXUS-leden. Samen hebben zij één gemeenschappelijk doel: impactvol de stad versterken. Deze netwerkbijeenkomst is tevens de informele start van de eerste van twee NEXUS-summits in Rotterdam. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, tel. 06 – 82 51 77 42)

Ontbijtsessie NEXUS Around Town
Woensdag 25 april, 7.30 uur
Erasmus Universiteit Rotterdam

Op woensdagochtend opent wethouder Maarten Struijvenberg (o.a. economie) een ontbijtsessie in het kader van de vijfde NEXUS Europe Summit. Tijdens de sessie kunnen MKB-ondernemers een bijdrage leveren aan Rotterdamse partijen met een concreet vraagstuk, om zo een sociaal-maatschappelijke bijdrage te leveren aan de stad. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Maarten Struijvenberg, tel. 06 – 53 786 101)

Eerbetoon Marshall-hulp
donderdag 26 april, 14.00 uur
Hotel New York, Wilhelminapier

Donderdagmiddag verwelkomt burgemeester Aboutaleb de deelnemers van het symposium "Eerbetoon Marshall Hulp" in Hotel New York. Op die dag is het precies 70 jaar geleden dat MS Noordam, het eerste schip met Marshallhulpgoederen, de haven van Rotterdam binnenvoer. De nu 89-jarige fotograaf die daar als jongeman getuige van was, is er donderdag bij. Pete Hoekstra, de Amerikaanse ambassadeur in Nederland, is ook een van de sprekers. (Meer informatie: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgmeester Aboutaleb, tel. 06 – 22 66 19 17)


Noot voor de redactie: