Direct naar de content

Weekberichten van 22 tot en met 29 september 2019

Rotterdam Pride
Zondag 22 tot en met zondag 29 september 2019
Kruisplein en andere locaties

Wethouder Bert Wijbenga opent zondag 22 september de 6e editie van Rotterdam Pride – House of Colours op het Kruisplein. Wethouder Said Kasmi opent op vrijdag 27 september om 13.15 uur de conferentie Pride Rotterdam in Theater Rotterdam aan het Schouwburgplein. Zaterdag 28 september lopen de wethouders Richard Moti en Said Kasmi mee met de Pride Walk om 11.00 uur vanaf het Leuvenhovenpark. (meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel: 06 – 391 073 81 of Lisette van Bale bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)

Gastvrij Rotterdam
Maandag 23 september 12.00 uur
Ahoy Rotterdam, KHN Paviljoen

Wethouder Said Kasmi (o.a. Toerisme) neemt maandag 23 september een rapport over toerisme in Nederland in ontvangst tijdens Gastvrij Rotterdam, één van de grootste horecabeurzen. Het rapport laat de belangrijkste kansen en uitdagingen zien voor horecaondernemers bij de voorspelde groei van de toeristische sector. (meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel: 06 – 391 073 81)

Stichting Plezierrivier De Rotte
Dinsdag 24 september 14.00-14.30 uur
speelplaats aan de Rotte bij de Zwaanshals (hoek Zwaanshalspad)

Wethouder Bert Wijbenga (o.a. buitenruimte) vist samen met schoolkinderen het eerste Rotterdam Waterpaspoort op. Het Waterpaspoort is een leuk boekje voor kinderen om zelf de magische waterwereld in en om de Rotte te ontdekken. Basisschoolleerlingen van de bovenbouw die WaterWijzerlessen bij de Rotte hebben gevolgd ontvangen dit paspoort. Het paspoort en de buitenlessen maken deel uit van het project WaterWijzer rond de Rotte.
(meer informatie Lisette van Bale bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)

Mock-up Dutch Windwheel
Dinsdag 24 september 16.30 – 17.15 uur
Diergaarde Blijdorp, Blijdorplaan 8

Wethouder Barbara Kathmann (o.a. economie) opent de Mock-up (schaalmodel, 9×9) van de Dutch Windwheel, een initiatief van een groot aantal Rotterdamse bedrijven die een iconisch, duurzaam gebouw in het Rotterdamse havengebied willen laten verrijzen. In Blijdorp is de Mock-up te zien voor het publiek. (Meer informatie: Monique de Jongh bestuursvoorlichter wethouder Kathmann 06 – 825 17 742)

Award Innovatiehoofdstad van Europa
Woensdag 25 september 9.30 uur
Brussel

Op 11 september maakte de Europese Commissie de zes iCapital-winnaars bekend. Naast Rotterdam zijn dat Antwerpen (BE), Bristol (UK), Espoo (FI), Glasgow (UK) en Nantes (FR). Wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie) is woensdagochtend aanwezig bij de uitreiking van de iCapital Awards tijdens de European Research and Innovations Days in Brussel. Vijf van de zes winnaars ontvangen € 100.000, – Eén stad ontvangt de iCapital Award en mag zich een jaar lang innovatiehoofdstad van Europa noemen. De wethouder gaat in gesprek met Carlos Moedas, Commissioner for Research, Science and Innovation van de EC. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, 06 – 82 51 77 42).

Symposium Groen van de toekomst: kansen voor vergroening
Vrijdag 27 september, 9.00 – 14.00 uur
De Fruitvis, Marconistraat 43

Vrijdag neemt wethouder Bert Wijbenga (o.a. buitenruimte) deel aan het Rotterdams groenpanel tijdens het symposium Groen van de toekomst: kansen voor vergroening. Centraal staat de vraag: Hoe maken we gezamenlijk Rotterdam groener en klimaatbestendiger? De gemeente werkt aan meer groen in straten, op pleinen en in parken. Er is ook ruimte voor meer groen op daken, bedrijventerreinen, in privétuinen, buurttuinen of langs gevels. Dat groen draagt bij aan een klimaatbestendiger stad. Iedereen kan meedoen om Rotterdam groener en aantrekkelijker te maken. Maar hoe gaan we dat doen? Dit symposium is onderdeel van de Rotterdamse Parkenmaand. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga tel. 06 – 283 627 17)

Bekendmaking Zuid-Hollandse TaalHelden
Zaterdag 28 september, 14:30 uur
Zadkine, Technikon-gebouw, Benthemstraat 15

Wethouder Judith Bokhove (Taal) reikt de TaalHeldenprijzen uit aan vrijwilligers die zich in hebben gezet om anderen te helpen met het leren lezen en schrijven. De Stichting Lezen & Schrijven reikt de prijzen uit sinds 2015. Een taalcursist, een taalbegeleider en iemand die bruggen bouwt tussen mensen en organisaties om laaggeletterdheid aan te pakken worden in het zonnetje gezet. (Meer informatie Theo Breimer bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 413 165 67)

En verder…

Plaatst wethouder Bert Wijbenga (o.a. buitenruimte) op woensdag 25 september 14.00 uur samen met wijkagent Schoemans de blauwe tegel (couleur bokaal) i.h.k.v. het project Onwijze Moeders aan het Tidemanplein te Rotterdam. (meer informatie Lisette van Bale bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)


neemt wethouder Barbara Kathman op zaterdag 28 september 16.00 uur een boek in ontvangst ter gelegenheid van het 5 jarig bestaan van de Keilewerf. Het boek gaat over samenwerken en creatief ondernemerschap in en rond de Keilewerf. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, 06 – 82 51 77 42).


Noot voor de redactie: