Direct naar de content

Weekberichten van 22 tot en met 28 oktober 2016

Opening kunstgrasveld Tempo ‘34
Zaterdag 22 oktober, 16.00 uur
Zuiderparkweg 602

Wethouder Adriaan Visser (Sport) verricht de officiële opening van het nieuwe kunstgrasveld van hockeyclub Tempo ’34. Na de opening zijn er nog verschillende festiviteiten op de club. Door de sterke groei van met name jeugdleden van de club, was een extra (3e) kunstgrasveld hard nodig. De aanleg van het kunstgrasveld is mogelijk gemaakt met een gemeentelijke subsidie. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42)


Opening jongerenwoonproject “De Dijk”
Dinsdag 25 oktober, 16.45 uur
De Dijk, Oostzeedijk 132

Wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg) opent het jongerenwoonproject ‘de Dijk’. In dit gebouw aan de Oostzeedijk 132 in Kralingen zijn appartementen gevestigd voor jongeren die 18 jaar worden en er alleen voor staan. De Dijk is een jongerenwoonproject van Stichting Trivium-Lindenhof (TL) en Stichting Iuvemus. Op deze locatie worden hulpbehoeftige jongeren opgevangen en in contact gebracht met buddy’s uit de wijk met als doel om deze jongeren zo zelfstandig mogelijk op te laten groeien. (Meer informatie: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 57 53 75 81)


Nationale Klimaattop
Woensdag 26 oktober, 10.00 uur
Van Nelle Fabriek

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu organiseert op 26 oktober de Nationale Klimaattop om het Klimaatakkoord van Parijs te vertalen naar concrete acties in Nederland. Tijdens deze Klimaattop zijn vertegenwoordigers van de overheid, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, wetenschap en startups bijeen om bestaande acties te versnellen en verbreden. Tijdens een vraaggesprek onder leiding van staatsecretaris Dijksma en minister-president Rutte vertelt burgemeester Aboutaleb hoe Rotterdam om gaat met de gevolgen van klimaatverandering. Wethouder Pex Langenberg (mobiliteit en duurzaamheid) zal in de middagsessies over ‘Energiebesparing in de openbare ruimte’ en ‘Duurzaam personenvervoer’ tevens namens Rotterdam zijn inbreng leveren. (Meer informatie bij Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 226 619 17 en bij Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22 04 96 57)


Overhandiging 1ste exemplaar speciale schoolkrant
Woensdag 26 oktober, 15.00 uur
Markthal (achterin de hal aan de linkerkant)

Ruim 140 basisschoolleerlingen van de Lekker Fit! basisschool de Valentijn en de Montessorischool de Jan Prins deden mee met het unieke lesprogramma waarin de thema’s het belang van gezond bewegen, gezond spelen en verbinding stad en platteland centraal stonden. Een bezoek aan een zuivelboerderij en smaaklessen in de kookwerkplaats van de Wereld van Smaak waren een onderdeel van dit lesprogramma. De leerervaringen uit het lesprogramma hebben de leerlingen op creatieve wijze in een speciale schoolkrant vastgelegd. Wethouder Adriaan Visser (Sport) neemt het 1ste exemplaar van deze schoolkrant in ontvangst. Daarnaast krijgen de leerlingen de gelegenheid om hun ervaringen en ideeën over bewegen en goede voeding met de wethouder te delen. Het lesprogramma is een initiatief van de Wereld van Smaak, FrieslandCampina en The Milk Story. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42)


Eerste regionale Groeikamer
Woensdag 26 oktober, 18.15 uur
Kamer van Koophandel, Blaak 40

Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdagavond aanwezig bij de eerste regionale Groeikamer, een initiatief van NLGroeit en georganiseerd in samenwerking met InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. NLgroeit is een nationaal meerjarenprogramma met als doel het groeivermogen in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf te vergroten. Dat kan door ondernemers bewust te maken van groeikansen, hen te activeren om gebruik te maken van coaching en opleiding en hen te faciliteren bij het vinden van de ideale match met een coach, mentor of opleiding. Burgemeester Aboutaleb zal de Koningin begeleiden. (Meer informatie bij Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 226 619 17)


010 Debat over de Woonvisie
Woensdag 26 oktober, 20.00 uur
Douwe Egberts Café, Stationsplein

Wethouder Ronald Schneider (Stedelijke Ontwikkeling) neemt woensdagavond deel aan het 010 Debat over de Woonvisie 2030. Op woensdag 30 november kunnen Rotterdammers zich uitspreken over de vraag of zij voor of tegen de Woonvisie Rotterdam zijn. Voor- en tegenstanders gaan met elkaar in gesprek over dit onderwerp. (Meer informatie: Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, tel. 06 – 10064779)


Opening nieuw pand Hout- en Meubileringscollege
Vrijdag 28 oktober, 11.00 uur
Erasmuspad 10

Vrijdag verrichten onderwijswethouder Hugo de Jonge en burgemeester Aboutaleb de officiële opening van het nieuwe pand van het Hout- en Meubileringscollege. Het HMC is sinds 1929 een zelfstandige MBO-vakschool en richt zich op creativiteit, vakmanschap en ondernemerschap. Studenten worden opgeleid voor beroepen in de richtingen interieur & wonen, meubel & hout en design & modeaccessoires. Een deel van het oude schoolgebouw uit 1959 werd vervangen, een ander deel werd grootschalig gerenoveerd. De nieuwbouw ligt tussen de bestaande werkplaats en de spoorlijn van de Randstadrail en bestaat uit 5 bouwlagen. In het ontwerp van RoosRos Architecten spelen de prachtige producten die op het HMC worden gemaakt een belangrijke rol. De studenten zijn betrokken geweest bij het ontwerp van het interieur. (Meer informatie bij: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder Hugo de Jonge, tel. 06 – 57 53 75 81)


Onthulling markering Geboortehuis van Erasmus
Vrijdag 28 oktober, 16.00 uur
Grotekerkplein

Dit jaar wordt de 550ste verjaardag van Erasmus gevierd. Erasmus werd in 1466 geboren in de omgeving van de Laurenskerk in het huis van zijn grootmoeder van moederszijde. Aangenomen wordt dat het huis aan de Nieuwe of Wijde Kerkstraat stond. Erasmus was tijdens zijn leven al zo beroemd, dat reizigers Rotterdam aandeden op zoek naar wat er nog aan hem herinnert. Na zijn dood (Bazel – 1536) werd het huis een soort bedevaartsoord. Helaas werd het huis tijdens het bombardement van 14 mei 1940 verwoest. Vrijdag onthult burgemeester Aboutaleb de markering van de plek waar het geboortehuis van deze grote filosoof en humanist heeft gestaan. Voor het ontwerp van deze markering was een prijsvraag uitgeschreven. (Meer informatie bij Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 226 619 17)


Uitreiking Lof der Zotheidsspeld
Vrijdag 28 oktober, 17.00 uur
Burgerzaal stadhuis

Aansluitend aan de onthulling van de markering van het geboortehuis van Erasmus reikt burgemeester Aboutaleb in de Burgerzaal de Lof der Zotheidsspeld uit aan Henk Oosterling (Rotterdam,1952). Oosterling verbleef begin jaren tachtig in Japan waar hij zich bekwaamde in kendo (Japans zwaardvechten), dat hij, terug in Rotterdam, ook aan anderen leerde. In 1985 behaalde hij zijn mastergraad filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sindsdien levert Oosterling ontelbare bijdragen aan de Rotterdamse debatcultuur op het gebied van kunst, politiek en filosofie. (Meer informatie bij Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 226 619 17)


Prijsuitreiking Rotterdam Music Awards
Vrijdag 28 oktober, 21.45 uur
Rotown

Vrijdag vindt de opening plaats van de vierde editie van de Rotterdamse Popweek. Traditiegetrouw vindt op deze avond het Popdiner, de Rotterdamse PopQuiz en de bekendmaking en uitreiking van de Rotterdam Music Awards plaats. Wethouder Pex Langenberg (Cultuur) reikt in zes categorien de Rotterdam Music Awards uit. (Meer informatie bij Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22 04 96 57)


Noot voor de redactie: