Direct naar de content

Weekberichten van 21 tot en met 27 mei 2018

Finish Roparun
Maandag 21 mei, tussen 12.15-13.30 uur
Binnenrotte

Maandag tweede Pinksterdag verwelkomt burgemeester Ahmed Aboutaleb het eerste team over de finish van de 27ste Roparun. In verband met de verbouwingswerkzaamheden van de Coolsingel is de finish verplaatst naar de Binnenrotte. Roparun is een sponsorloop vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam, de opbrengst gaat naar palliatieve zorg voor mensen met kanker. Aan deze editie doen 309 teams mee.De Roparun wordt georganiseerd door zes vaste werknemers, in samenwerking met 450 enthousiaste vrijwilligers. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Eerdmans@ Het Nieuwe Westen
Dinsdag 22 mei, 19.30 uur
Carre College, Beukelsdijk 145

Wat leeft er bij bewoners in Nieuwe Westen? Dinsdagavond spreekt wethouder Joost Eerdmans (o.a. Veiligheid, Buitenruimte) met bewoners over de buitenruimte en de veiligheid in hun gebied. Wat is hun favoriete plek? Waar maken zij zich zorgen over? Wat kan beter? (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Joost Eerdmans: tel. 06 – 512 66 315)

Ontvangst Europese Operahuizen
Dinsdag 22 mei, 19.30 uur
Oude Luxor, Kruiskade

Dinsdagavond heet burgemeester Aboutaleb de vertegenwoordigers van Europese Operahuizen welkom tijdens de Operadagen Rotterdam, voorafgaand aan de muziekvoorstelling GALA! Op deze avond komen opera- en muziektheatermakers uit de hele wereld bijeen en staan bijzondere artiesten op het podium. Ook vindt de uitreiking van de Operadagen Awards 2018 plaats, voor zowel internationale makers van vernieuwende en vooruitstrevende producties, als jong talent. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

20-jarig jubileum Openbaar Lichaam Gezamenlijke Brandweer
Vrijdag 25 mei, 14.15 uur
Trainingscentrum GB in de Loods, Frans Halsstraat 6 in Rozenburg

Vrijdag spreekt burgemeester Aboutaleb de brandweermannen en -vrouwen toe tijdens de viering van het 20-jarig jubileum van de Gezamenlijke Brandweer. De GB is een brandweerkorps in de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, in 1997 begonnen als een publiek-private samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, de toenmalige gemeente Rozenburg en ongeveer 50 bedrijven in de haven. Vanwege de aard van de bedrijven heeft het korps unieke specialismen opgebouwd zoals de Industriële Brandbestrijdings Pool (grootschalige brandbestrijding in de industrie), gaspakkenteams, hoogteredden en scheepsbrandbestrijding. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Opening jubileumtentoonstelling Viktor & Rolf
Zaterdag 26 mei, 17.45 uur
Kunsthal, Westzeedijk

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het modehuis Viktor&Rolf organiseert de Kunsthal in samenwerking met de ontwerpers zelf en de Canadese curator Thierry-Maxime Loriot een grote overzichtstentoonstelling. Die wordt zaterdag 26 mei officieel geopend, in aanwezigheid van Prinses Mabel. Burgemeester Aboutaleb is een van de sprekers. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)


Noot voor de redactie: