Direct naar de content

Weekberichten van 21 tot en met 27 maart

Opening MFVR Carrièreweek 2016
Maandag 21 maart, 12.30 uur
Onderwijscentrum van het Erasmus MC, Wytemaweg 80

Van 21 tot en met 24 maart 2016 organiseert de Medische Faculteits Vereniging Rotterdam (MFVR) voor het vierde jaar op rij een Carrièreweek voor de geneeskundestudenten en coassistenten van de opleiding Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De MFVR Carrièreweek is een week vol nuttige lezingen, workshops, meeloopdagen en andere activiteiten gericht op de toekomstige carrière van de studenten. Wethouder Hugo de Jonge (onderwijs en zorg) spreekt tijdens de opening van deze week. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 51074786)

Lancering stedelijk expertisecentrum IDEM
Maandag 21 maart, 15.30 uur
De Rotterdam, Wilhelminakade 177

Maandag lanceert wethouder Ronald Schneider (integratie) het stedelijke expertisecentrum Integratie, Discriminatie en (LHBT) Emancipatie, IDEM. De belangrijkste taken zijn het verbinden van vraag en aanbod en het agenderen en signaleren van integratie-vraagstukken. Het expertisecentrum is een schakel tussen overheid en inwoners, professionals en vrijwilligers, maatschappelijke partijen en bedrijven. IDEM zorgt voor verbinding tussen partijen en geeft signalen door aan de gemeente. De beschikbare kennis binnen Rotterdam over integratie, discriminatie en emancipatie zal IDEM verder vergroten en delen met de stad. De uitvoering van IDEM ligt bij RADAR, die de opdracht voor de duur van 2 jaar van de gemeente ontving. (Meer informatie: Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 10064779)

Nieuwe brug tussen Charlois en Waalhavenboulevard
Maandag 21 maart, 16.00 uur
Kromme Zandweg 110

Wethouder Pex Langenberg (verkeer) en Jeroen Steens van het Havenbedrijf Rotterdam nemen maandag 21 april een nieuwe brug voor fietsers en wandelaars in gebruik die het Havenbedrijf heeft aangelegd tussen Charlois en de Waalhavenboulevard. De wethouder onthult ook het naambordje dat is gemaakt door leerlingen van het Albeda College. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22049657)

Eerdmans@ in Hoek van Holland
Dinsdag 22 maart, 19.30 uur
LCC De Hoekstee, Mercatorweg 50

Wethouder Joost Eerdmans (buitenruimte) is dinsdagavond 22 maart in Hoek van Holland om tijdens de bijeenkomst Eerdmans@ met bewoners in gesprek te gaan over de buitenruimte in de wijk. De wethouder hoort graag van de bewoners hoe zij de leefbaarheid en het woongenot in hun wijk ervaren. Waar zijn de favoriete plekken van de bewoners en waar zien zij nog kansen? Wat vinden de bewoners van hun wijk? (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51266315)

Lustrumweek 100 jaar Montessorionderwijs in Rotterdam
Woensdag 23 maart, 11 uur
Essenburgsingel 25c

Woensdag begint de viering van het eeuwfeest van de Rotterdamse Montessorischool. Wat ooit begonnen is met een kleuterklas aan de keukentafel van enkele in de Montessori methode geïnteresseerde moeders, is na 100 jaar uitgegroeid tot een school met ruim 335 leerlingen in het hart van Rotterdam. Wethouder Hugo de Jonge (onderwijs) is aanwezig bij de opening van deze lustrumweek. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 51074786)

Onthulling monument voor Louis Davids
Donderdag 24 maart, 16.00 uur
Raamplein, kop van het Timmerhuis

Het vernieuwde Raamplein aan de kop van het Timmerhuis dat eind vorig jaar werd geopend krijgt op donderdag 24 maart het monument terug dat daar in 1983 werd geplaatst ter ere van het honderdste geboortejaar van Louis Davids. Om 16.00 uur onthult rabbijn Albert Ringer het deels gereconstrueerde monument voor Louis Davids, ontworpen door Matthieu Ficheroux (1925-2003). Chansonnière Anouk Dorfmann zingt een lied van Davids. Aansluitend presenteert Liesbeth Levy in de WTC Art Gallery (ingang: Meent 132b) de Z-Files #14, waarna Albert Ringer het eerste exemplaar van De Zandstraatbuurt en zijn Joodse inwoners overhandigt aan wethouder Pex Langenberg (cultuur). Tot slot vertelt Jacques Börger (historicus Museum Rotterdam) over Tuschinski naar aanleiding van de animatie Ode aan de Stad – Tuschinski van kunstenaar Anne-Mercedes Langhorst. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22049657)

Lancering platform tegen arbeidsdiscriminatie
Donderdag 24 maart, 17.00 uur
Stadhuis, zaal Oude Haven

Op donderdag 24 maart lanceert wethouder Schneider (integratie) het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Twaalf Rotterdamse organisaties slaan de handen ineen om discriminatie op dit terrein aan te pakken. Door te innoveren, elkaar te inspireren en kennis te delen gaan deze werkgevers de komende twee jaar aan de slag. Het platform wil naar goede Rotterdamse gewoonte geen praatclub zijn maar concrete resultaten boeken. De deelnemers zijn maatschappelijke, commerciële en overheidsorganisaties, het antidiscriminatiebureau RADAR is verantwoordelijk voor het secretariaat van het platform. (Meer informatie: Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 10064779)


Noot voor de redactie: