Direct naar de content

Weekberichten van 21 tot en met 27 januari 2019

Uitreiking predicaten Excellente Scholen
Maandag 21 januari 2019 om 10 uur
(naam en locatie scholen vertrouwelijk)

Op 21 januari wordt bekend welke scholen het predicaat excellent krijgen uitgereikt door de Inspectie van het Onderwijs. In Rotterdam reikt Directeur-generaal van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Alida Oppers samen met wethouder Said Kasmi (onderwijs, cultuur en toerisme) op een van deze scholen persoonlijk de het predicaat uit. Rotterdam doet het goed als het gaat om excellente scholen. Zeker ook in vergelijking met andere steden. Het aantal scholen met predicaat stijgt in Rotterdam ieder jaar. (Meer informatie over de betreffende scholen bij: Mirjam Keunen bestuursvoorlichter wethouder Said Kasmi, mm.keunen@rotterdam.nl, tel. 06 – 284 894 54).

eHealth netwerkontbijt
Woensdag 23 januari, 7.00 uur
Rotterdam Science Tower (9e etage), Marconistraat 16, Rotterdam

Aanstaande woensdag is wethouder Sven de Langen (o.a. Zorg) aanwezig bij het netwerkontbijt in het kader van de eHealthweek. Tijdens het netwerkontbijt presenteren eHealth ondernemers nieuwe initiatieven. Dit doen zij in samenwerking met zorg- en welzijnsaanbieders. De focus ligt op ouderen en eHealth, zowel op het terrein van zorg als gezondheid. Na afloop van de plenaire sessie is er een Rotterdamse eHealth Innovatie Safari die langs verschillende Rotterdamse eHealth initiatieven gaat. (Meer informatie: Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 283 628 89)

Nationaal Voorleesontbijt
Woensdag 23 januari, 9.30 en 10.30 uur
KDV In de Wolken, Fairoaksbaan 91, peuteropvang Het Steigertje, Nieuwstraat 15

Op 23 januari starten de Nationale Voorleesdagen met het Nationale Voorleesontbijt. Talloze bekende en onbekende Nederlanders lezen die ochtend voor aan peuters en kleuters op honderden kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen. Burgemeester Aboutaleb gaat naar kinderdagverblijf In de Wolken en daarna naar peuteropvang Het Steigertje. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Opening De Boekenbende
Woensdag 23 januari, 13.00 uur
Huis van de Wijk de Dam, Persoonsdam 142

Wethouder Judith Bokhove (o.a. taal) opent De Boekenbende, een initiatief van moeders uit de wijk Feijenoord. De moeders willen kinderen stimuleren om meer te lezen en met taal bezig te zijn. In het Huis van de Wijk hebben zij een leeszaal ingericht, waar bijvoorbeeld voorleesmiddagen en andere creatieve activiteiten om meer met taal bezig te zijn worden georganiseerd. Dit initiatief is ontstaan bij de moeders van de Wijkacademie Feijenoord. In samenwerking met de basisscholen de Agnes en de Nieuwe Haven en Humanitas hebben de moeders De Boekenbende opgericht. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 512 663 15)

Muzikaal voorleesfeest
Woensdag 23 januari, 14.00 uur
Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110, Rotterdam

Wethouder Judith Bokhove (o.a. taal) leest op aanstaande woensdag voor tijdens het voorleesfeest in Bibliotheek Rotterdam. Dit is een muzikaal voorleesfeest ter ere van de Nationale Voorleesdagen. Ook schrijfster Elisabeth Mollema komt voorlezen uit haar boeken en het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut verzorgt daarbij aansluitend muzikale intermezzo’s. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 512 663 15)

Opening Studiekeuze evenement
Donderdag 24 januari, 9.00 uur
Theater Hofplein, Benthemstraat 13, Rotterdam

Donderdagochtend komen 100 leerlingen bijeen om samen het gesprek aan te gaan over studiekeuze. Een belangrijke keuze die een grote invloed heeft op je leven. Er komen vragen aan bod als: Wat als ik nog niet weet wat bij mij past? En kan ik werk vinden als ik een deze studie zou gaan volgen? Wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs) opent de bijeenkomst. (Meer informatie: Mirjam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 284 894 54)

En verder…
woont burgemeester Aboutaleb de officiële opening bij van het Internationaal Filmfestival Rotterdam op 23 januari vanaf 19.00 uur in De Doelen. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)


Noot voor de redactie: